Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
25 Ιουλίου 2015, 08:10

Η κρίση που μας άλλαξε τον αδόξαστο  δεν έχει μόνο αρνητικά  . Έχει και τα θετικά της , τα όμορφα και τα ωραία  της  και οι Ελληνάρες  έχουν τον τρόπο  να αυτοσαρκάζονται μέσα από το καυστικό χιούμορ  που πέρα από το γέλιο που προκαλεί και μας χρειάζεται , αναδεικνύει και τις ίδιες ευθύνες μας για το πώς καταντήσαμε  τη χώρα μας .

Διαβάστε μια στιχομυθία και θα καταλάβετε τι σας λέω .

_Παυλάρα , πότε φεύγουμε για τα ψηλά ;

_Ψηλά χωρίς ψιλά , δε…εεε  γίνεται  φίλε  Κίτσιο .

_Δε θα πας απάν φέτος δηλαδή ;

_Όσο θα πας εσύ στη Μύκονο , άλλο τόσο θα πάω  κι γω απάν .

_Κατάλαβα , γιοκ χωριό φέτος . Ούτε στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής θα πας , ούτε τον Δεκαπενταύγουστο ;

_Έφυγε  το κάπιταλ κοντρόλ ; Έφυγα σφαίρα . Έμεινε το καπιταλ κοντρόλ στο τόπο λεβέντιμ το χορό . Τι να κάνουμε , η κρίση βλέπεις Κίτσιο…οοο !!!

_Βρε είναι καλή η κρίση , μας χρειάζονταν σου λέω , απάντησε ο Κίτσος ρουφώντας το  φρέντο- τσίνο του  .

_Θα μας χαζέψι ; Τι λες  αυτού  ; Τον έκοψε ο  Παυλάρας .

_Εμένα , να μα το Θεό , μ΄ αρέσι , επέμενε ο Κίτσιος .

_Για πέμε τι σ΄αρέσι γιατί θα με φύγει το καφάσι από τα κουλά που μου λες , ξανά μανά ο Παυλάρας .

_Άκου , μ’ αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά σκάει στα γέλια. Άσε που έδιωξε κάνα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους. Μ’αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον και  θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. Άσε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές .

Μ’αρέσει που ακρίβυνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι και  θα το έχω για περισσότερα χρόνια , κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ «μούρη» όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα  . Άσε που όταν πάμε για «πλάτσα – πλούτσα» (μπάνιο)  τσοντάρουν  όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον Κινέζο.

Μ’αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά και τρείς ξένες γλώσσες . Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες και το γονίδιο  του Θεού τουλάχιστον.

Επίσης  μ’ αρέσει που οι σερβιτόροι άρχισαν να λένε πάλι ευχαριστώ όσο μικρό  κι’ αν  είναι το μπουρμπουάρ που τους δίνεις  .  ‘Ασε  για τις γκόμενες , που είσαι σίγουρος  ότι δε σε θέλουν για τα λεφτά σου.

_Άλλο  ,άλλο; Τον έκοψε πάλι ο Παυλάρας .

_Άλλο ;  Να  μ’αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζούκια.

Μ’ αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.

Μ’αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα. Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.

Μ’αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.

Μ’αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα. Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι. Τι σου λείπει ρε ..; Τη δουλειά σου την έχεις, το αμαξάκι σου το έχεις , τι άλλο θες ;

Μ’αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια ,ενώ  αν πέσεις σε τέτοιον, του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτι.

Μ’αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.

Μ’αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60 -70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.

Μ’αρέσει που αν πω ότι δουλεύω δύο φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν «Ρε τον τεμπέλη».

Μ’αρέσει που θα έχω και εγώ μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας, όπως εμείς ακούγαμε για χούντα και 2ο παγκόσμιο. Αλλιώς θα με πέρναγαν  και για πολύ φλώρο λεβέντη μου .

Όλα αυτά μ΄ αρέσουν , φίλε .

_Βρε  Παυλάρα , σαν καλά  να τα λες ; Κι μένα μ΄ αρέσν  , ξέρς !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .