Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
11 Ιουλίου 2015, 11:07

Το δημοψήφισμα πάει  καλιάτ , οι έλληνες έστειλαν την ετυμηγορία τους και τώρα ο Τσίπρας  πρέπει να αποδείξει είτε σε 24  , είτε σε 34 , ή σε 134 ώρες θα έχουμε συμφωνία .

Από την «προεκλογική» εβδομάδα θα σας μεταφέρω μια  συζήτηση δύο φίλων  που ο ένας ήταν  στο  ΝΑΙ και ο άλλος  στο  ΟΧΙ .

_Καλημέρα φίλε ,  πως πάν τα κέφια ; Λέει ο ένας  καθώς πλησίασε στο τραπέζι που κάθονταν ο φίλος του  αργοπίνοντας τον  φραπουτσίνο του με όψη που πρόδιδε νευρικότητα και ανησυχία .

_Ποιά κέφια αγαπητέ  μου ;  Κέφια   λέει  ; Δε βλέπεις που πάμε ; Απαντά  ο άλλος με φωνή που πρόδιδε  απελπισία μαζί με αγανάκτηση  .

_Που πάμε ;

_Ρωτάς που πάμε ; Δε βλέπεις ; Στην καταστροφή  ντουγρού .

_Είσαι τρελός ; Ποια καταστροφή και παραμύθια μου λες .

_Αυτήν που βλέπεις γύρω μας .

_Ά ….ααα , λες για τις ουρές στα   διαβολομηχανήματα ; Ντάξι , απ΄εκεί έρχομαι και γω , τα πείρα και σήμερα . Τι να κάνουμε . Καλά είναι , άσε που άμα λάχει τσιμπάς και κανένα γκομενάκι  στη ζούλα ; Λίγο είναι ;

_Δεν αφήνεις τα κουλά σου ; Εδώ ο κόσμος χάνεται και …… , απαντά ο άλλος .

_Μήπως  παίρνεις ληγμένα  ρε φίλε ; Ποια καταστροφή ;  Εγώ μια χαρίτσα τα βλέπω . Για δες γύρω  σου ; Βλέπεις να άλλαξε τίποτα ; Γεμάτες ήταν οι καφετέριες , γεμάτες είναι , λεφτά στην τσέπα περισσότερα  από πριν . Τα προβλήματα τα  προκαλείτε εσύ και οι άλλοι που είναι στο ΝΑΙ . Ξέρεις που την γράφει την  κρίση ο Έλληνας  ;

_Πού ;

_Στ΄ αυτά  του  .  Λοιπόν  , άσε την  κρίση να κάνει τη δουλειά της  και  πες μου που θα πάς διακοπές ;

_Ποιές  διακοπές  βρε μαύρε  , δε βλέπεις τον κόσμο που αναστενάζει στα ; Αυτήν είναι η εθνική αξιοπρέπεια που λέει ο Τσίπρας ; Έχεις καταλάβει ότι η Ελλαδίτσα μας  καταστράφηκε ; Ότι την καταστρέψαμε ;

_Σώ…ωωωπα  βρε αδερφέ . Πολύ δραματικά τα λες . Μη φοβάσαι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα . Θα τους πούμε ένα ΝΑΙ , να…αααα , με το συμπάθιο κιόλας  , θα σκιαχτούν  αυτοί και  θα τα κάνουν πάνω τους . Μετά είναι και ο Αλέξης που τα έχει από δω μέχρι την Σιγκαπούρη . Θα τους  π……. , άκου που σου λέω !!!

_Είσαι εδώ ή αλλού για να ξέρω ;

_Ά….ααα ,  κοίτα , αν ήρθα να με κεράσι ένα ριμαδοκαφέ και να μου το βγάλεις ανάλημμα , κάτσε και φεύγω  .

_Δεν καταλαβαίνεις  ότι πάμε ντουγρού για καταστρόφα ;

_Σώ…ωωωπα βρε αδερφέ , τα παραλές . Αλλά να σου πω και κάτι επειδή μου την  έδωσες τώρα  ; Εγώ κατεστραμμένος  είμαι , τι άλλη καταστροφή να πάθω . Να παράγω  δεν μπορώ  , είναι ασύμφορο  , με έμαθαν να μην καλλιεργώ , καταθέσεις  στις τράπεζες δεν έχω . Ας  καταστραφούν και οι άλλοι να γελάσω κι΄ εγώ .

_Δε μου λες , τις επιδοτήσεις τις παίρνεις ;

_Αυτό έλλειπε να μην τις παίρνω κιόλας .

_Παίρνεις επιδοτήσεις για να κάθεσαι ;

_Γιατί από την τσέπη σου βγαίνουν  και στεναχωριέσαι ; Αμ πως νόμισες εσύ και οι όμοιοι σου , άλλοι  Γκούτσι και Αρμάνι και άλλοι παλιολινάτσα  και Αρδάνι ;

_Δηλαδή  για να βάλεις εσύ και οι όμοιοί  σου  Γκούτσι και Αρμάνι θα πρέπει να καταστραφεί η Ελλάδα ;

_ Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει αν θες  να ξέρεις . Αν πούμε ναι θα πεθαίνουμε δέκα χρόνια με τα μέτρα που θα μας βάλουν καπέλο   .

_Δηλαδή προτείνεις δραχμή και εκτός Ευρωζώνης .

_Γιατί δεν ήμασταν καλά με την δραχμούλα ; Τα είδαμε τα χαΐρια και  με το γιούρο ;

_Ξέρεις πόσο θα κοστίζει μια τηλεόραση με τη δραχμή ;

_Πόσο ;

_Ίσια  με ένα εκατομμύριο και βάλε .

_Σιγά ; Υπερβολικός όπως πάντα . Κινδυνολογείς κι΄εσύ και οι ομοίοι σου  του ΝΑΙ !!! Δεν κοιτάς που μας έκλεισαν τις τράπεζες  για να εκβιάσουν τον Αλέξη λέω εγώ ;

_Δηλαδή θέλουμε  να μας τα δίνουν αδρά  και εμείς να καλοπερνάμε ;

_’Εχουν υποχρέωση . Τι Ευρώπη της αλληλεγγύης είναι μετά άμα δεν  δίνουν .

_Ά…α , για να μας τα δίνουν η Ευρώπη της αλληλεγγύης , για δουλειά η Ευρώπη του αυταρχισμού και της εκμετάλλευσης , ε…;   Ωραίοι , μπράβο μας !!!

Μ αυτά και μ΄ αυτά κύλισαν οι εκλογές και είχαμε τον θρίαμβο που είναι τόσο μεγάλος που δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε τώρα .

Ελλάς , (τρε)Ελλας !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .