Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
6 Ιουνίου 2015, 08:17

Το θέμα  μας  σήμερα είναι  το σοφάρισμα   των γυναικών  και αυτό εξ΄ αφορμής  ενός επεισοδίου  που είχε ένας  επισκέπτης  του τριημέρου  του Αγίου Πνεύματος  στην περιοχή  μας  με κάποια φέρελπι οδηγό  του ωραίου φύλου .

Θα μου πείτε κι΄ εγώ  που  σας το  διηγούμαι που το ξέρω ; Κατ΄ αρχήν ουδέν  κρυπτόν  επί τον ήλιο . Δεύτερον , και οι τείχη έχουν αυτιά . Τρίτον ότι υπάρχουν κάποιοι καλοί φίλοι που  ενημερώνουν και τέταρτον φροντίζει ο καλός  θεούλης  και όλα έρχονται στο πιάτο της πληροφόρησης  που έτσι σας σερβίρεται πλούσιο .

Που λέτε  αγαπημένοι  μου αναγνώστες , ο άνθρωπος ήρθε στην περιοχή  μας με μια ομάδα φίλων του για να περάσει ένα ήρεμο εορταστικό τριήμερο και να συνταιριάξει πολλά πράγματα μαζί μια και ο τόπος  μας  , όπως είχε τις πληροφορίες  , προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις που ικανοποιούν όλα τα γούστα .

Θέλεις πνευματικότητα ; Τα μοναστήρια της Αγίας Λιθοπόλεως των Μετεώρων  την προσφέρουν άπλετη  !!! Γουστάρεις φύση ; Ανηφορίζεις   προς Ασπροπόταμο , Περτουλιώτικα λιβάδια , Τυμφαίοι και θαυμάζεις  την Θεία πλαστουργία σε όλο  της το μεγαλείο  … Σου μπήκε και θέλεις ψυχαγωγία ; Κάτσε στην πόλη και πάρε τα μπαράκια με τη σειρά .

Εδώ η περιοχή είναι πολλά σε ένα : Πάτμος ( το νησί της Θείας Αποκάλυψης ) μέχρι  Μύκονο (το νησί «αμαρτίας») .

Κινούμενος  ο φίλος επισκέπτης με το αυτοκίνητό του και την παρέα  του προς  Μέτσοβο  βλέπει , κάπου  μεταξύ Κορυδαλλού και Κουτσούφλιανης , μπροστά  του  να προπορεύεται ένα αυτοκίνητο με οδηγό γυναίκα που απ΄ ότι εκτίμησε βρίσκονταν σε ώριμη νεότητα.  Κάπου μεταξύ τριάντα με τριάντα πέντε .

Η κυρία είχε απλωθεί σε όλο το κατάστρωμα του δρόμου λες και ήταν δικός  της ,έκανε επικίνδυνες προσπεράσεις , μιλούσε στο τηλέφωνο , οδηγούσε με το ένα χέρι , πότε – πότε το άφηνε και έπαιρνε μια τζούρα καφέ …, ξέρετε όλα αυτά που παρατηρούμε όλοι γύρω μας .

_Θάνο , προσπέρασέ την μη βρούμε κανένα μπελά ; Λέει στον οδηγό ο συνοδηγός .

_Που να την περάσω , η κυρία είναι ή τρελή , η ατζαμής , απαντάει ο Θάνος .

_Μα δεν το βλέπω τι είναι ; Πρόσεχε μην τσακώσουμε κανένα διάολο , επέμενε ο συνοδηγός .

Να μην σας τα πολυλογώ φίλοι μου αυτό που ήθελαν να αποφύγουν , να μην τσακώσουν τον διάολο δηλαδή , δεν το απέφυγαν και όχι μόνο τον τσάκωσαν αλλά τον αφήνουν   και δεν τους αφήνει αυτός .

Κάποιες χειρονομίες οι εποχούμενοι φίλοι  μας , κάτι μούντζες  της εριτίμου κυρίας οδηγού απ΄ το άλλο αυτοκίνητο  τους οδήγησε σε φραστικό επεισόδιο που διεξήγετο εν κινήσει  παρακαλώ κινούμενοι στιγμές – στιγμές εκ του παραλλήλου .

_Κοπελιά  ,οι καθρέφτες του αυτοκινήτου δεν είναι  για να φτιάχνετε το μακιγιάζ σας  ενώ οδηγείτε ; Της φωνάζει ο Θάνος  καθώς την πλησίασε  προς στιγμήν . Μιλιά η κυρία .

_Η αριστερή λουρίδα  έχει όριο ταχύτητας 50 Χμ. κι΄ εσείς το έχετε ξεφτιλίσει , συνεχίζει ο Θάνος . Μούγγα  και πάλι η κυρία .

_Έ…εεεε  , υπάρχει και το φλας όταν θέλεις  να στρίψεις κυρά  μου  ,επιμένει ο Θάνος . Τάφος η κυρία .

_Άκου κορίτσι μου , το φρένο δεν είναι τηλέφωνο , ούτε το τιμόνι υπάρχει  για να τρίβετε το στήθος σας , ούτε το ταμπλό  είναι σύνθετο .., συνέχιζε να φωνάζει ο Θάνος .

Έ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι . Το τι άκουσαν δεν λέγετε , λούσιμο κανονικό με όλα τα γνωστά καλολογικά στοιχεία της Ελληνικής αργκό να εξακοντίζονται από την ερίτιμο κυρία .

_Πω πω πω…. Βόθροοοος , σιγοψιθυρίζει ο συνοδηγός του Θάνου και κλείνει το τζάμι .

_Τι να σου κάνω που φοράς φουστάνια , φόρα παντελόνια να δεις  , της φωνάζει ο Θάνος .

_Παντελόνια φοράω γλυκιέ μου και άμα σου βαστάει έλα να τα πούμε , φωνάζει εκείνη από απέναντι και κάνει μια απότομη κίνηση με το αυτοκίνητο προς το μέρος  του .

_Θάνο , άστην να πάει στον κόρακα μην μας βρει κανένα κακό ; Φωνάζει ο συνοδηγός αλλά πριν προκάνει να αποσώσει τη φράση είχαν πάρει κάτι προστατευτικά κολωνάκια από κάτω καταλήγοντας σε ένα κοτέτσι που βρίσκονταν πίσω από έναν φράχτη με τον κόκορα να έχει βρεθεί στην αγκαλιά του Θάνου .

_Παιδιά είστε καλά , ψέλλισε ο Θάνος .

Κυκυρίκου…ουυυυ !!! Ακούγεται ο κόκορας .

_Είδατε εμπειρίες η περιοχή ; Λέει ο Θάνος στους πίσω που αποσβολωμένοι προσπαθούσαν να συνέλθουν και να καταλάβουν πως βρέθηκαν πάνω στο κοτέτσι και τον κόκορα  στην αγκαλιά  τους !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .