Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

23 Μαΐου, 2015 08:18 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

Δευτέρα  λίαν πρωίας  οδεύω προς την δουλειά μου .Η Δευτέρα για πολλούς , για να μην πω για όλους  , είναι μια δύσκολη μέρα . Και φαντάζομαι ότι  φαντάζεστε γιατί .

Αν δεν το φαντάζεσθε θα σας το περιγράψω εν τάχει !!!

Πρόκειται για τα καζάντια του διημέρου της σχόλης , δηλαδή του Σαββατοκύριακου , που ο καθένας μας χαλαρώνει γενικώς από το στρες της εβδομάδας . Και  επειδή εδώ στην Ελλάδα είμαστε της υπερβολής , του δίνουμε και καταλαβαίνει κομμάτι με αποτέλεσμα τη Δευτέρα , ντετ !!!

Θα μου πείτε  , αυτά , το  καλή ζωή δηλαδή , τον παλιό καλό καιρό , γιατί τώρα με την ανακύψασα κρίση  που όρεξη για τέτοια … Βλέπετε οι τσέπες και να τις γυρίσεις ανάποδα τίποτα λιανόματα , που έλεγε  και  η σχωρεμένη  η γιαγιά  μου η Μαρία , θα πέσουν χάμω .

Ναι , αυτό είναι πράγματι αλήθεια  , αλλά επειδή για την Ελλάδα και για τους έλληνες  μιλάμε , έ , ο έλληνας βρακί , που λέει ο λόγος , να μην έχει να βάλει , τη ζωούλα  του , την ψυχαγωγία  του , τα τέτοια  του και τα άλλα του , δεεεν , τα κόβει   !!!

Δε βλέπετε στα καφέ τι γίνετε ;Πρωί  περνάς,  μεσημέρι περνάς , βράδυ περνάς , για να βρεις τραπέζι να καθίσεις θα πρέπει να έχεις κολλητό τον σερβιτόρο .

Έ , το πρωί της Δευτέρας πώς να πας με όρεξη για δουλειά ; Πας ; Όχι , δεν πας . ‘Ή άμα πας , θα σηκωθείς μουρτζούφλης  και όλοι και όλα θα σου φταίνε .

Αφήστε που άμα σκεφτείς ότι μπροστά  σου έχεις μια βδομάδα σε πιάνει μαύρη   απελπισία .

Που λέτε  φίλοι  μου αγαπημένοι , κατερχόμενος της Τρικάλων λίαν πρωί Δευτέρας , ακούω φωνές , κοσμητικά επίθετα , απ΄ αυτά που λέγονται στους καυγάδες , να πάνε φέρτι !!!

Πρωταγωνιστές του πρωϊνού Δευτεριάτικου καβγά ένας νέος και ένας παππούς .

_Τι μιλάς ρε , τι μιλάς ; Εσείς μας καταστρέψτε , εσείς μας φτάσατε στο αμήν . Και μιλάς από πάνω ; Έλεγε ο νέος κουνώντας τα χέρια και το δάκτυλό του στον τόνο της φωνής  του .

_Ιμίς ; Για μας μιλάς ότι σας καταστρέψαμι ; Δεν ξέρες τι λες , είσι μιτζμένους , φεύγα , δεν κουβιντιάζου μη μιτζμένι , ωρύονταν  ο παππούς υψώνοντας κι΄ αυτός  ακόμα παραπάνω , τον τόνο της φωνής  του σε σημείο μάλιστα τέτοιας  έντασης  που του πετάχτηκε η μασέλα .

_Ναι εσείς , εσείς , φάγατε τα λεφτά , διορίσατε  τα παιδιά και τ’  ανίψια  σας  στο δημόσιο και τώρα μας τα φορτώσατε εμάς , απαντούσε ο νέος .

Κάθισα κάπως παράμερα , αν και η ώρα πλησίαζε να μπω στο χώρο εργασίας , για να δω που θα πάει η κουβέντα που δεν είναι άσχετη με την κρίση που διερχόμαστε .

_Για μας λες ρε ; Για μας ;  Ρωτούσε πάλι ο παππούς διορθώνοντας την μασέλα στο στόμα .

_Ναι , για σας λέω , μας καταστρέψατε , καταστρέψατε την Ελλάδα ,  επαναλάμβανε ο νεαρός  ρουφώντας την φραπεδιά  του .

_Εμείς δουλέψαμε χαμαλίκα , πεινάσαμε , κυνηγηθήκαμε , φκιάσαμε περιουσίες , οικογένειες … , συνέχιζε  ο παππούς .

_Σιγά παππού , το κέφι  σας κάνατε , οικογένεια όλοι κάνουν , επέμενε ο νεαρός .

_Αλήθεια ; Δε νομίζου ; Κάνε άμα μπορείς  ντε ;  Έχς τα κότσια ;  Αμ δεν τ’  αχς , μόνου κουβέντις , καλή ζουί , ραχάτι , φιλουσουφία  κι’ ούλι οι άλι  φτέγν εξόν από σας . Τα γλέπς τα χουράφια ; Ούλα μπαίρια είνι . Γιατί δλιεύτι  πουλί  , για δαύτου  , συνέχιζε να λέει ο παππούς κατεβάζοντας τους  τόνους .

_Παππού , τα φορτώσατε στον κόκορα , πάψε , επέμενε πάλι ο νεαρός .

_Φεύγα παλλικάριμ , φεύγα σε περικαλώ προυί – προυί , φεύγα , επαναλάμβανε  ο παππούς .

_Όχι , δε φεύγου , εδώ θα κάτσω , να βρούμε λύση , μας καταστρέψατε πάλι ο νεαρός .

_Ω….  διαολέμ Δευτεριάτκα , φεύγα πήγαινε στο καλό της Παναγίας και μ’ έφτασες την πίεση είκοσι ; Ξανά πάλι ο παππούς  που μάλλον από ένα σημείο και μετά ήθελε να πικάρει τον νεαρό .

_Βρε φεύγα σι λέου μη μη βάλτς σι καμία αμαρτία ;

_Δε φεύγου , δεν έχου να πάου πθινά , μας καταστρέψατι , πάλι ο νεαρός .

_Δε φεύγς ;

_Όχι  δε φεύγου , επέμενε ο νεαρός .

_Δε φεύγς α ;

_Όχι , δε φεύγου , ξανά ο νέος που πριν προλάβει να τελειώσει την φράση  εδέχθη  στο κεφάλι  του  το ένα απ΄ τα  καρβέλια  ψωμί που κρατούσε ανά χείρας .

Η Ελλάδα εν καιρό κρίσης  !!!

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.