Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
23 Μαΐου 2015, 08:18

Δευτέρα  λίαν πρωίας  οδεύω προς την δουλειά μου .Η Δευτέρα για πολλούς , για να μην πω για όλους  , είναι μια δύσκολη μέρα . Και φαντάζομαι ότι  φαντάζεστε γιατί .

Αν δεν το φαντάζεσθε θα σας το περιγράψω εν τάχει !!!

Πρόκειται για τα καζάντια του διημέρου της σχόλης , δηλαδή του Σαββατοκύριακου , που ο καθένας μας χαλαρώνει γενικώς από το στρες της εβδομάδας . Και  επειδή εδώ στην Ελλάδα είμαστε της υπερβολής , του δίνουμε και καταλαβαίνει κομμάτι με αποτέλεσμα τη Δευτέρα , ντετ !!!

Θα μου πείτε  , αυτά , το  καλή ζωή δηλαδή , τον παλιό καλό καιρό , γιατί τώρα με την ανακύψασα κρίση  που όρεξη για τέτοια … Βλέπετε οι τσέπες και να τις γυρίσεις ανάποδα τίποτα λιανόματα , που έλεγε  και  η σχωρεμένη  η γιαγιά  μου η Μαρία , θα πέσουν χάμω .

Ναι , αυτό είναι πράγματι αλήθεια  , αλλά επειδή για την Ελλάδα και για τους έλληνες  μιλάμε , έ , ο έλληνας βρακί , που λέει ο λόγος , να μην έχει να βάλει , τη ζωούλα  του , την ψυχαγωγία  του , τα τέτοια  του και τα άλλα του , δεεεν , τα κόβει   !!!

Δε βλέπετε στα καφέ τι γίνετε ;Πρωί  περνάς,  μεσημέρι περνάς , βράδυ περνάς , για να βρεις τραπέζι να καθίσεις θα πρέπει να έχεις κολλητό τον σερβιτόρο .

Έ , το πρωί της Δευτέρας πώς να πας με όρεξη για δουλειά ; Πας ; Όχι , δεν πας . ‘Ή άμα πας , θα σηκωθείς μουρτζούφλης  και όλοι και όλα θα σου φταίνε .

Αφήστε που άμα σκεφτείς ότι μπροστά  σου έχεις μια βδομάδα σε πιάνει μαύρη   απελπισία .

Που λέτε  φίλοι  μου αγαπημένοι , κατερχόμενος της Τρικάλων λίαν πρωί Δευτέρας , ακούω φωνές , κοσμητικά επίθετα , απ΄ αυτά που λέγονται στους καυγάδες , να πάνε φέρτι !!!

Πρωταγωνιστές του πρωϊνού Δευτεριάτικου καβγά ένας νέος και ένας παππούς .

_Τι μιλάς ρε , τι μιλάς ; Εσείς μας καταστρέψτε , εσείς μας φτάσατε στο αμήν . Και μιλάς από πάνω ; Έλεγε ο νέος κουνώντας τα χέρια και το δάκτυλό του στον τόνο της φωνής  του .

_Ιμίς ; Για μας μιλάς ότι σας καταστρέψαμι ; Δεν ξέρες τι λες , είσι μιτζμένους , φεύγα , δεν κουβιντιάζου μη μιτζμένι , ωρύονταν  ο παππούς υψώνοντας κι΄ αυτός  ακόμα παραπάνω , τον τόνο της φωνής  του σε σημείο μάλιστα τέτοιας  έντασης  που του πετάχτηκε η μασέλα .

_Ναι εσείς , εσείς , φάγατε τα λεφτά , διορίσατε  τα παιδιά και τ’  ανίψια  σας  στο δημόσιο και τώρα μας τα φορτώσατε εμάς , απαντούσε ο νέος .

Κάθισα κάπως παράμερα , αν και η ώρα πλησίαζε να μπω στο χώρο εργασίας , για να δω που θα πάει η κουβέντα που δεν είναι άσχετη με την κρίση που διερχόμαστε .

_Για μας λες ρε ; Για μας ;  Ρωτούσε πάλι ο παππούς διορθώνοντας την μασέλα στο στόμα .

_Ναι , για σας λέω , μας καταστρέψατε , καταστρέψατε την Ελλάδα ,  επαναλάμβανε ο νεαρός  ρουφώντας την φραπεδιά  του .

_Εμείς δουλέψαμε χαμαλίκα , πεινάσαμε , κυνηγηθήκαμε , φκιάσαμε περιουσίες , οικογένειες … , συνέχιζε  ο παππούς .

_Σιγά παππού , το κέφι  σας κάνατε , οικογένεια όλοι κάνουν , επέμενε ο νεαρός .

_Αλήθεια ; Δε νομίζου ; Κάνε άμα μπορείς  ντε ;  Έχς τα κότσια ;  Αμ δεν τ’  αχς , μόνου κουβέντις , καλή ζουί , ραχάτι , φιλουσουφία  κι’ ούλι οι άλι  φτέγν εξόν από σας . Τα γλέπς τα χουράφια ; Ούλα μπαίρια είνι . Γιατί δλιεύτι  πουλί  , για δαύτου  , συνέχιζε να λέει ο παππούς κατεβάζοντας τους  τόνους .

_Παππού , τα φορτώσατε στον κόκορα , πάψε , επέμενε πάλι ο νεαρός .

_Φεύγα παλλικάριμ , φεύγα σε περικαλώ προυί – προυί , φεύγα , επαναλάμβανε  ο παππούς .

_Όχι , δε φεύγου , εδώ θα κάτσω , να βρούμε λύση , μας καταστρέψατε πάλι ο νεαρός .

_Ω….  διαολέμ Δευτεριάτκα , φεύγα πήγαινε στο καλό της Παναγίας και μ’ έφτασες την πίεση είκοσι ; Ξανά πάλι ο παππούς  που μάλλον από ένα σημείο και μετά ήθελε να πικάρει τον νεαρό .

_Βρε φεύγα σι λέου μη μη βάλτς σι καμία αμαρτία ;

_Δε φεύγου , δεν έχου να πάου πθινά , μας καταστρέψατι , πάλι ο νεαρός .

_Δε φεύγς ;

_Όχι  δε φεύγου , επέμενε ο νεαρός .

_Δε φεύγς α ;

_Όχι , δε φεύγου , ξανά ο νέος που πριν προλάβει να τελειώσει την φράση  εδέχθη  στο κεφάλι  του  το ένα απ΄ τα  καρβέλια  ψωμί που κρατούσε ανά χείρας .

Η Ελλάδα εν καιρό κρίσης  !!!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .