Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
16 Μαΐου 2015, 08:14

Δεν ξέρω αγαπημένοι  μου αναγνώστες αν έπεσα στην  περίπτωση , καθώς   λένε , αλλά η συζήτηση που εκουσίως ακουσίως  έγινα  αυτήκοος μάρτης πολύ με προβλημάτισε όσον αφορά κατά πόσο εμείς οι απλοί  καθημερινοί άνθρωποι  έχουμε συνειδητοποιήσει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα  και φυσικά όλοι  μας και πως πια πρέπει αναγκαστικά να αναθεωρήσουμε πράγματα , προτεραιότητες ζωής ακόμα και στα θέματα της καθημερινότητας  και ότι όλες μας οι δράσεις καθορίζονται όχι από τις επιθυμίες αλλά από τα οικογενειακά  μας οικονομικά  μεγέθη .

Θα μου πείτε ότι άνθρωποι είμαστε και μάλιστα προερχόμενοι από την εποχή του υπερκαταναλωτισμού και της ευδαιμονίας και   τώρα μας κακοφαίνεται ;

Τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή . Σκαμπανεβάσματα  και δυσκολίες μεγάλες που όμως δεν πρέπει να μας προκαλούν ούτε απογοήτευση , ούτε παραίτηση   από την ζωή και την γενικότερη προσπάθεια  να τις ξεπεράσουμε  .

Καμιά φορά φίλοι  μου πρέπει να κοιτάμε  κι κασιαπίσω  ,που λέγανε  οι παππούδες μας, πως ήμασταν και να το συγκρίνουμε με το σήμερα που δόξα το Θεό είμαστε καλά  !!!

Βέβαια λες γιατί να μην είμαστε καλύτερα  ; Τι να κάνουμε , δεν φροντίσαμε . Μας είχε πιάσει φρενίτις . Καλό σπίτι , ακριβό αυτοκίνητο , επώνυμα ρούχα απ΄τον Αρμάνι και όχι απ΄το Αρδάνι , πλούσια ζωή  , λες και ήμασταν  Μποδοσάκιδες , και όλα τούτα με  δανκά κι’  αγύριστα .

Έ , τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε απ΄ το ταμείο !!!

Αλλά αρκετά με την λογοδιάρροια :

Η ομήγυρης απαρτίζονταν από αρσενικά και θηλυκά επισκέπτες κατά πως ψυχανεμίστηκα από μέσες άκρες του πίτσι – πίτσι που είχαν συναμετάξυ  τους .

Η οικονομική  τους επιφάνεια  δεν πρόδιδε ότι ξεπερνούσαν την μεσαία τάξη . Ξέρετε εργάτες , ελεύθεροι  επαγγελματίες ,  υπάλληλοι . Άνθρωποι του αγώνα της επιβίωσης  πολλοί εκ των οποίων , όπως κατάλαβα , είχαν πολλές υποχρεώσεις που δυσκόλευαν  την ζωή  τους .

Ωστόσο η κουβέντα δεν ήταν για τις δυσκολίες , ούτε  για το αν θα πρέπει να   μειώσουν τα ατομικά και  οικογενειακά έξοδα , ούτε για δουλειές  , ούτε για δράσεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν το οικογενειακό εισόδημα .

_Βαγγέλη ,  αποφασίσατε ; Που θα πάμε διακοπές φέτος ;

_Που να ξέρω , νωρίς ακόμα βρε αδερφέ αλλά γι΄ αυτά αποφασίζει η γυναικάρα  μου , απαντά ο Βαγγέλης .

_Γυναικάρα του Βαγγέλη , για πού ; Ρωτάει ο Γιώργος  γυρίζοντας προς την μεριά  της

_Άσε μωρέ Γιώργο και είμαι δοσμένη ;

_Γιατί  αγαπητή  μου ;

_Να  , κάθε χρόνο πάμε νησιά . Πέρσι  Άνδρο , πρόπερσι  Πάρο , παραπρόπερσι   Μήλο …, απάντησε η γυναικάρα του Βαγγέλη αραδιάζοντας  καμιά δεκαριά ακόμα  Αιγαιοπελαγίτικα νησιά .

_Ναι , τώρα που το λες , θυμάμαι ότι εσείς είστε των νησιών , οπότε καμιά Μύκονο  σας βλέπω εφέτος ; Την έκοψε ο Γιώργος .

_Μύκονο…οοοο ; Α…ααα , μπα ;  Φέτος μπορεί να κάνουμε την ανατροπή αγαπητέ  μου , μάλλον θα τη βγάλουμε στο χωριό του κυρίου από δω , απάντησε η γυναικάρα του Βαγγέλη δείχνοντας τον έρμο τον Βάγγο που είχε λουφάξει κανονικά αφήνοντας την συμβία  του να κόβει και να ράβει .

_Ά…ααα , ωραία . Γιατί δεν είναι καλά στο χωριό ; Ρώτησε ο Γιώργος .

_Μ…μμμμμ , τι να σου πω ; Καλά λέε…ιιιι ;  Άριστα στα αρνιά και στα κατσίκια του πεθερού μου που βρωμάνε , Παναγία  μου βρώμα .

– Ε , κι΄ εσύ , εδώ που τα λέμε γλυκιά  μου , δεν είσαι καμιά πριγκηπέσα  ; Από χωριό είσαι κι΄ εσύ . Και μάλιστα , αν δεν κάνω λάθος , από ψηλά  ;

_Ναι δε λέω , κι’  εγώ από χωριό είμαι αλλά όχι και διακοπές στο χωριό ;

_Ναι , θα σε πειράξει ; Που θα χορτάσεις γάλα , γιαούρτι και κρεατάκι ντόπιο , επέμενε να την τσιγκλάει  ο Γιώργος .

_Άσε  σε παρακαλώ , μη με τρελαίνεις ; Απάντησε  η πριγκηπέσα .

_Πως σε βλέπω με τσεμπέρι και σιγκούνι , να σκαρνάς τα πράτα ; Επέμενε ο Γιώργος τραβώντας το τσίγκλισμα μέχρις άκρων   .

_Άμα θέλει να τον χωρίσω ας πάμε στο χωριό , σοβάρεψε η γυναικάρα του Βαγγέλη .

_Εσείς που θα πάτε φέτος ; Συνέχισε την φράση της .

_Εμείς ; Μετά από υπολογισμούς κόστους διακοπών , φέτος αποφάσισα να αγοράσω ένα κοχύλι για ν΄ ακούω τη Θάλασσα , απάντησε ο Βαγγέλης αφήνοντάς  τους άφωνους .

Βρε την ρημαδοκρίση  τη σου κάνει . Να βλέπεις το χωριό σαν Παρίσι  και  να σιγαλαφιάζεσαι  με το κοχύλι  την Θάλασσα !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .