Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας-Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
2 Μαΐου 2015, 08:29

Τις προάλλες βρισκόμουν  σε ένα καφέ  της Ασκληπιού .

Θα μου πείτε τι ζητάει  η αλεπού στο παζάρι ; Δηλαδή ένας Καλαμπακιώτης  στο κέντρο  των  Τρικάλων  ;  Α…ά  , μπορεί να είμαι Καλαμπακιώτης  αλλά παράλληλα είμαι και θαυμαστής της πόλης του Τσιτσάνη και μπορώ καταβαίνω στα Τρίκαλα , πιάνω μια γωνιά σε ένα καφέ της Ασκληπιού και παρατηρώ τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές που πάνε κι’  έρχονται επί του πεζοδρόμου .

Βλέπετε εμείς στην Καλαμπάκα  δεν αξιωθήκαμε να έχουμε ένα πεζόδρομο . Γι’  αυτούς και για άλλους λόγους ακόμα ,  πίνω κανά  καφέ στα Τρίκαλα .

Λοιπόν , το προχθεσινό κατέβα στα Τρίκαλα δεν πήγε χαμένο καθώς έβγαλε ευχάριστα πράγματα τα οποία και θα σας διηγηθώ  .

Που λέτε φίλοι  μου αγαπημένοι δίπλα ακριβώς κάθονταν μια μεγάλη παρέα φίλων που αράδιασαν  τα πάντα σε αναλύσεις από την πολιτική κατάσταση αλλά και το τοπικό κοινωνικό γίγνεσθαι . Αφού το θάψιμο πήγε γόνα και εξαντλήθηκαν ήρθε η ώρα για αστείες ιστορίες , έτσι για να γελάσει το χειλάκι των ανθρώπων  μια και η κρίση το πίκρανε όπως δηλητηρίασε και την καθημερινότητά  μας .

_Βρε Παντέλο , δε μας λες καμία αστεία ιστορία  απ΄ αυτές που  βγάζουν  γέλιο , να γελάσει λίγο το χειλάκι μας που μας  το έκοψε η  ριμαδοκρίση κρίση ;  Είπε ένας εκ της ομηγύρεως .

Άλλο που δεν ήθελε , απ΄ ότι κατάλαβα  δηλαδή , ο Παντέλος  άρχισε να μπαμπαλίζει ιστορίες και περιστατικά .

_«Αγαπητοί  μου  φίλοι , όπως  οι υπηρεσίες πληροφοριών, χρόνια μετά , αποχαρακτηρίζουν ορισμένα έγγραφα και μας αποκαλύπτουν σκοτεινές ιστορίες του παρελθόντος, έτσι κι εγώ θα σας πω  τρία  αστεία περιστατικά που μου έχουν τύχει όλα αυτά τα χρόνια που γυροφέρνω στα πέριξ .  Κάμποσα χρόνια πριν  με τον Γιώργη και τον Πέτρο , κάναμε μια εκδρομική  τσάρκα και το  βράδυ βρισκόμαστε σ’ ένα γραφικό   ρεστοράν σε  γνωστή ελληνική πόλη  που είχε και πίστα για χορό.

Ωραία ατμόσφαιρα, συμπαθητικό φαγητό αλλά λίγο προβληματικό και απρόβλεπτο σέρβις , όπως απεδείχθη . Την αρχή έκανε μια σερβιτόρα που με επέπληξε λέγοντάς μου -επειδή κάτι είχα ξεχάσει να παραγγείλω: «Αχ , σας παρακαλώ , μην μου τα λέτε ένα-ένα!». Όμως η συνέχεια ήταν σαφώς εντυπωσιακότερη. Αφού έχουμε τελειώσει το φαγητό μας, έχουν περισσέψει διάφορα κρέατα. Ζητάμε λοιπόν από τον σερβιτόρο που μαζεύει το τραπέζι να μας τα βάλει σε ένα πακέτο, για τον σκύλο μας.

Προβληματίζεται προς στιγμή και μετά λέει το αμίμητο που μας άφησε όλους άφωνους και μάλλον προβληματισμένους: «Ξέρετε, δεν θα σας το συνιστούσα. Κι εγώ έδωσα στον σκύλο μου κρέατα από εδώ τις προάλλες και –συγγνώμη που σας το λέω- αλλά όλο το βράδυ σφουγγάριζα νερό!» .Κοιτιόμαστε , τσιμπιόμαστε , λέμε από μέσα μας , είναι  στα συγκαλά του ο άνθρωπος , τι μας λέει τώρα , αλλά το είπε .

_Έχει γούστο ; Αλήθεια αυτό Παντέλο ;

_Να , στο  νερό που πίνω . Έτσι Ακριβώς , απάντησε ο Παντέλος

_Έ  , θα πέσατε σε παλαβό , δεν εξηγείται  αλλιώς , συμπλήρωσε ο άλλος .

_Άκου τώρα το άλλο .Το περασμένο  καλοκαίρι  είμαστε  σε ένα από τα αγαπημένα μας νησιά και  το μεσημέρι πήγαμε  για  φαί σε ένα απ΄  τα καλά εστιατόρια .

Τα πρώτα πιάτα έρχονται και το φαγητό μας ξεκινά. Τρώγοντας μια σαλάτα, ανακαλύπτω μέσα μια μύγα! Φωνάζω τον σερβιτόρο και πολύ ήρεμα και σιγά του την δίνω (την Σαλάτα εννοείται ) πίσω . Δεν περνάνε πέντε λεπτά και βγαίνει ο σεφ αλαφιασμένος. Μου λέει: «Χίλια συγγνώμη κύριε ! Δεν ξέρω πώς συνέβη κάτι τέτοιο… αλλά τι να κάνω κι εγώ, είναι χιλιάδες οι μύγες μέσα στην κουζίνα!» .

_Τώρα κάνεις πλάκα ή σοβαρολογείς ; Ρωτά ένας εκ της παρέας .

_Πάρτο όπως θες .  Πλάκα ναι για να σκάσει λίγο το πικραμένος  μας χειλάκι αλλά αυτά έγιναν όπως  σας τα λέω .

-Μα  είναι δυνατόν να σου απάντησε έτσι ;

_Έ, εν τη ρήμειν του λόγου πιστεύω το είπε  , δεν το κατάλαβε .

_Τι λες βρε Παντέλο . Τι  δεν κατάλαβε . Λέγεται αυτό το πράμα ;

_Αν λέγεται λέει…ιιιι , το είπε και μια χαρά !!!

_Μπράβο , τι να  πω . Και καταλαβαίνω μετά ; Γίνατε  μπουχός ;

_Ακόμα φεύγουμε  σας  λέω !!!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .