Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
9 Σεπτεμβρίου 2017, 08:23

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες  , η κρίση που μας ταλανίζει επί χρόνια τώρα και δε λέει να μας αποχαιρετίσει ,  γιατί , μεταξύ μας και λόγος να μη γίνεται ,  εμείς δεν το θέλουμε , αντί να μας προβληματίσει και να μας συνετίσει σε κάποια κακώς κείμενα που μας χαρακτηρίζουν ως λαό , μάλλον  τροφοδοτεί  αντίδραση την οποία μάλλον δεν  ξέρουμε πώς να την διαχειριστούμε με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε επί το αυτό . Δηλαδή με τις αδυναμίες μας .  Γι΄ αυτό και δεν μας αποχαιρετά η κρίσι , ούτε θα μας αποχαιρετήσει , καθώς  φαίνεται , αν δεν αλλάξουμε , που δεν αλλάζουμε !!!

Ο Μήτσος , είναι ένας ανήσυχος γενικά άνθρωπος . Έχει μια μόνιμη δουλειά και μετά το πέρας της εργασίας  , δεν την αράζει  και  εννιά έχει ο μήνας  , που λένε , αλλά ασχολείται με αγροτικές δουλειές . Έχει τον κήπο του , το αμπελάκι του τις κότες του  και καμιά δεκαριά αρνοκάτσκα . Κάθε μέρα μετά τη δουλειά ενώ όλοι είναι ανάσκελα αυτός , τον βλέπεις , τραβάει προς το κτήμα . Όλη την άνοιξη έφαγε τον τόπο σκάβοντας , φυτεύοντας και ξεβοτανίζοντας .

Και βέβαια ο κόπος και ο ιδρώτας που ρίχνει δεν πάνε χαμένα . Ο άνθρωπος είναι αυτάρκης σε κηπευτικά , έχει τα αυγουλάκια του τα φρέσκα , το κρεατάκι του αγνό , το γάλα το φρέσκο , το τυρί … , όλα αυτά τέλος πάντων που θέλει ένα νοικοκυριό για να τραφεί .

Τις προάλλες με το που σποσχόλασε απ΄ τις   δουλειές του , έτσι όπως ήταν ιδρωμένος και λερωμένος , τράβηξε για το μαγαζάκι που βρίσκεται λίγο παρακάτω απ΄το κτήμα του  για τα καθιερωμένο τσιπουράκι και το ανάλογο κους – κους της ημέρας .

Σε λίγο βρίσκονταν κάτω από τον ίσκιο  του μεγάλου πλάτανου που δεσπόζει στον χώρο και σχεδόν  τον  σκεπάζει με τον ίσκιο του .

_Μήτσιο  σχόλασις για σήμιρα ; Τον ρώτησε ο διπλανός θαμών .

_Αρκετά για σήμερα , δόξα τον Παντοδύναμο , απάντησε ο Μήτσος  καθώς  άδειαζε το γαραφάκι στο ποτήρι και το σήκωσε φέρνοντάς του στα χείλι .

_Α…αααααϊιι , βάλσαμο το άτιμο , σιγοψιθύρισε με ικανοποίηση .

_E  , μετά από τέτοια κούραση και μέσα στον ήλιο , ένα τσίπουρο είναι ότι πρέπει, σε χαλαρώνει , απάντησε ο θαμών

_Αγαπητέ , μόνο που δεν μένεις στο ένα αλλά πας παρακάτω  !!!

_Έ , άντε δύο , άλλωστε με δυο ποδάρια ήρθες , αλλά βρε αδερφέ , τί  θες και ιδρώνεις ; Δόξα το Θεό , δουλειά καλή έχεις , καλό μισθό  έχεις , τι κάθεσαι  και  κοπιάζεις ; Ρώτησε ο θαμών .

_Σε παρακαλώ , μη μου λες κι΄ εσύ αυτά που σχολιάζουν άλλοι ;

_Ποιοί άλλοι ;

_Άσε φίλε έχω πρόβλημα .

_Τί πρόβλημα ;

_Να ρε φίλε , η Ελλάδα έχει κρίση , όλοι λένε ότι δεν έχουν λεφτά , ότι δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα και όλοι την έχουν αράξει και περνάνε σας Πασάδες στα Γιάννενα . Βλέπουν εσένα που πας στον κήπο και αρχίζουν τα σχόλια .

_Ποιά σχόλια ;

_Να , περνούσα τις προάλλες από κάπου και βλέπω ένα τσούρμο γυναίκες να κά…αααθονται , να πίνουν καφέ και να κουσκουσεύουν . Έ , μόλις με είδαν καταλαβαίνεις τι άκουσα !!

_Δεν καταλαβαίνω αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία . Συνέχισε .

_Λοιπό…οοον , καλά δεν μπορούν να καλλιεργήσουν 200  τετραγωνικά κήπο να έχουν να τρώνε ζαρζαβατικά ;  Αμ οι νέοι ;

_Ε , τι κάνουν οι νέοι ;

_Ξυπνάνε κατά το μεσημέρι βγαίνουν για καφέ , επιστρέφουν στο σπίτι κατάκοποι , τρώνε , ξανακοιμούνται , σηκώνονται το απόγευμα , φοράνε τα φιρμάτα αθλητικά  , βάζουν τα ακριβά ματογιάλια   , παίρνουν και το σκυλί απ΄ το χέρι  και  βγαίνουν για να ξεχλάνουν από την πολύ κούραση . Δε λέω , σπούδασαν , έχουν πτυχία  , αλλά βρε αδερφέ , τόσο υποτιμητικό  είναι να πιάσουν τσαπί στο χέρι και να φτιάξουν κήπο ;

_Τί να σου πω νέοι βλέπεις , κοιτάνε να περάσουν καλά .

_Βρε όλοι μπέϊκα θέλουμε να περάσουμε αλλά ποιος θα δλέψι ;

_Οι άλλι .

_Ποιοί άλλι ;

_Να ισί καλή ώρα .

_Βρε άσεμε εμένα , άλλο κεφάλαιο εγώ . Βλέπς τα χωράφια μπαϊρια γέμσαν βάτα . Και μετά σου λέει η ΕΛΣΤΑΤ ότι εισάγουμε τα πάντα . Αμ πώς να μην εισάγουμε τα πάντα αφού το ρίξαμε στην ξάπλα . Βρε παιδί μου , λές και μας φοβίσει η δουλειά .

_Βρε Μητσάρα , σαν καλά να τα λες .

_Καλά τα λέω αλλά  ποιος μ΄ ακούι  !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .