Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

9 Σεπτεμβρίου, 2017 08:23 Επιμέλεια: /

kalampakiotika

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες  , η κρίση που μας ταλανίζει επί χρόνια τώρα και δε λέει να μας αποχαιρετίσει ,  γιατί , μεταξύ μας και λόγος να μη γίνεται ,  εμείς δεν το θέλουμε , αντί να μας προβληματίσει και να μας συνετίσει σε κάποια κακώς κείμενα που μας χαρακτηρίζουν ως λαό , μάλλον  τροφοδοτεί  αντίδραση την οποία μάλλον δεν  ξέρουμε πώς να την διαχειριστούμε με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε επί το αυτό . Δηλαδή με τις αδυναμίες μας .  Γι΄ αυτό και δεν μας αποχαιρετά η κρίσι , ούτε θα μας αποχαιρετήσει , καθώς  φαίνεται , αν δεν αλλάξουμε , που δεν αλλάζουμε !!!

Ο Μήτσος , είναι ένας ανήσυχος γενικά άνθρωπος . Έχει μια μόνιμη δουλειά και μετά το πέρας της εργασίας  , δεν την αράζει  και  εννιά έχει ο μήνας  , που λένε , αλλά ασχολείται με αγροτικές δουλειές . Έχει τον κήπο του , το αμπελάκι του τις κότες του  και καμιά δεκαριά αρνοκάτσκα . Κάθε μέρα μετά τη δουλειά ενώ όλοι είναι ανάσκελα αυτός , τον βλέπεις , τραβάει προς το κτήμα . Όλη την άνοιξη έφαγε τον τόπο σκάβοντας , φυτεύοντας και ξεβοτανίζοντας .

Και βέβαια ο κόπος και ο ιδρώτας που ρίχνει δεν πάνε χαμένα . Ο άνθρωπος είναι αυτάρκης σε κηπευτικά , έχει τα αυγουλάκια του τα φρέσκα , το κρεατάκι του αγνό , το γάλα το φρέσκο , το τυρί … , όλα αυτά τέλος πάντων που θέλει ένα νοικοκυριό για να τραφεί .

Τις προάλλες με το που σποσχόλασε απ΄ τις   δουλειές του , έτσι όπως ήταν ιδρωμένος και λερωμένος , τράβηξε για το μαγαζάκι που βρίσκεται λίγο παρακάτω απ΄το κτήμα του  για τα καθιερωμένο τσιπουράκι και το ανάλογο κους – κους της ημέρας .

Σε λίγο βρίσκονταν κάτω από τον ίσκιο  του μεγάλου πλάτανου που δεσπόζει στον χώρο και σχεδόν  τον  σκεπάζει με τον ίσκιο του .

_Μήτσιο  σχόλασις για σήμιρα ; Τον ρώτησε ο διπλανός θαμών .

_Αρκετά για σήμερα , δόξα τον Παντοδύναμο , απάντησε ο Μήτσος  καθώς  άδειαζε το γαραφάκι στο ποτήρι και το σήκωσε φέρνοντάς του στα χείλι .

_Α…αααααϊιι , βάλσαμο το άτιμο , σιγοψιθύρισε με ικανοποίηση .

_E  , μετά από τέτοια κούραση και μέσα στον ήλιο , ένα τσίπουρο είναι ότι πρέπει, σε χαλαρώνει , απάντησε ο θαμών

_Αγαπητέ , μόνο που δεν μένεις στο ένα αλλά πας παρακάτω  !!!

_Έ , άντε δύο , άλλωστε με δυο ποδάρια ήρθες , αλλά βρε αδερφέ , τί  θες και ιδρώνεις ; Δόξα το Θεό , δουλειά καλή έχεις , καλό μισθό  έχεις , τι κάθεσαι  και  κοπιάζεις ; Ρώτησε ο θαμών .

_Σε παρακαλώ , μη μου λες κι΄ εσύ αυτά που σχολιάζουν άλλοι ;

_Ποιοί άλλοι ;

_Άσε φίλε έχω πρόβλημα .

_Τί πρόβλημα ;

_Να ρε φίλε , η Ελλάδα έχει κρίση , όλοι λένε ότι δεν έχουν λεφτά , ότι δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα και όλοι την έχουν αράξει και περνάνε σας Πασάδες στα Γιάννενα . Βλέπουν εσένα που πας στον κήπο και αρχίζουν τα σχόλια .

_Ποιά σχόλια ;

_Να , περνούσα τις προάλλες από κάπου και βλέπω ένα τσούρμο γυναίκες να κά…αααθονται , να πίνουν καφέ και να κουσκουσεύουν . Έ , μόλις με είδαν καταλαβαίνεις τι άκουσα !!

_Δεν καταλαβαίνω αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία . Συνέχισε .

_Λοιπό…οοον , καλά δεν μπορούν να καλλιεργήσουν 200  τετραγωνικά κήπο να έχουν να τρώνε ζαρζαβατικά ;  Αμ οι νέοι ;

_Ε , τι κάνουν οι νέοι ;

_Ξυπνάνε κατά το μεσημέρι βγαίνουν για καφέ , επιστρέφουν στο σπίτι κατάκοποι , τρώνε , ξανακοιμούνται , σηκώνονται το απόγευμα , φοράνε τα φιρμάτα αθλητικά  , βάζουν τα ακριβά ματογιάλια   , παίρνουν και το σκυλί απ΄ το χέρι  και  βγαίνουν για να ξεχλάνουν από την πολύ κούραση . Δε λέω , σπούδασαν , έχουν πτυχία  , αλλά βρε αδερφέ , τόσο υποτιμητικό  είναι να πιάσουν τσαπί στο χέρι και να φτιάξουν κήπο ;

_Τί να σου πω νέοι βλέπεις , κοιτάνε να περάσουν καλά .

_Βρε όλοι μπέϊκα θέλουμε να περάσουμε αλλά ποιος θα δλέψι ;

_Οι άλλι .

_Ποιοί άλλι ;

_Να ισί καλή ώρα .

_Βρε άσεμε εμένα , άλλο κεφάλαιο εγώ . Βλέπς τα χωράφια μπαϊρια γέμσαν βάτα . Και μετά σου λέει η ΕΛΣΤΑΤ ότι εισάγουμε τα πάντα . Αμ πώς να μην εισάγουμε τα πάντα αφού το ρίξαμε στην ξάπλα . Βρε παιδί μου , λές και μας φοβίσει η δουλειά .

_Βρε Μητσάρα , σαν καλά να τα λες .

_Καλά τα λέω αλλά  ποιος μ΄ ακούι  !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.