Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για Κλάματα

2 Σεπτεμβρίου, 2017 08:33 Επιμέλεια: /

kalampakiotika

Η θειά Κούλα είναι μια απλή πλην καπάτσα γυναίκα . Σ΄ όλη της τη ζωή έδωσε μάχες για να μπορέσει να επιβιώσει , μια και έμεινε χήρα νωρίς , με τα δυο της παιδιά τα οποία κατάφερε  με χίλια βάσανα να σπουδάσει και να αποκαταστήσει επαγγελματικά . Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες η κυρά κούλα με την καπατσοσύνη της , το πείσμα της και  τον αγώνα  της  ζωής , της έμαθαν  πολλά και δεν την γελάς με τίποτα . Αφήστε στους  λογαριασμούς . Αν και πολλά γράμματα δεν έμαθε,  μια και ούτε το σχολείο δεν τελείωσε , την προπαίδεια την ξέρει φαρσί . Μέχρι πότε να σκεφτείς εσύ να λογαριάσεις η κυρά Κούλα τον έκανε τον λογαριασμό . _Αμ δεν γινίθκι ακόμα άνθρωπους που θα μι γελάσι   ιμένα , λέει συχνά .

Η Κυρά – Κούλα ζει σε ένα ημιορεινό χωριό της περιοχής μας μόνη της καθώς τα παιδιά της με τις οικογένειές τους κατοικοεδρεύουν στο Κλεινόν Άστυ όπου είναι οι δουλειές τους , αλλά στις γιορτές και τα Καλοκαίρια  την επισκέπτονται.

_Μάνα θες λεφτά ; Την ρωτά κάθε τόσο ο  γιός  της  ο Κώστας  αλλά η κυρά Κούλα μόνο που δεν τον βρίζει .

_Τί να τα κάνου μάναμ τα λιφτά ; Που θα πάνου να τα ξουδέψου ; Ένας άνθρουπους είμι … Δόξα τον Πανάγαθο η σύνταξη που μη φέρνει ου ταχυδρόμους μη φτάνει . Όλα τ΄άχου , τίπουτα δε μη λείπι . Ισίς να κοιτάξτι   τα πιδιά σας , τον συμβουλεύει κάθε φορά που η κουβέντα έρχεται σ΄ αυτό το θέμα .

_Μάνα δε θέλω να στεναχωριέσαι για λεφτά , ότι θες εμείς , δόξα το Θεό καλά είμαστε , της τονίζει ο κανακάρης της αλλά που…ουυυ , να πεισθεί η κυρά Κούλα .

Μέχρι πριν λίγες μέρες είχε παρέα τον άλλο της γιό , τον Γιώργο με την οικογένειά του , ο οποίος ο κόσμος να χαλάσει , θα έρθει στο πανηγύρι της Παναγιάς .Έτσι και φέτος αριβάρισε λίγο πριν της Παναγιάς και έφυγε μια βδομάδα μετά . Έτσι η κυρά – Κούλα έμεινε και πάλι μόνη της έχοντας  συντροφιά την γάτα της και καμιά δεκαριά κότες .

Εκείνη τη μέρα σηκώθηκε σχεδόν χαραϊ κι΄ αφού έδωσε τις κότες να φάνε και να πιούνε κάθισε να απολαύσει τον καφέ της στο ξύλινο μπαλκόνι του σπιτιού της . Δίπλα της είχε το ράδιο καρφωμένο μόνιμα  στον Γκιάτα ακούγοντάς τον να λέει τα νέα της ημέρας .

_Θειά  Κούλα…αααα  , άκουσε μια φωνή να την καλεί .

_Ουρίστι , τι είνι γιέμ ;  Μπά…αααα , ποιος είνι προυϊ – προυϊ , σιγομουρμούρισε  και σηκώθηκε όρθια  να δει ποιος της φώναζε .

_Μέσα είσαι ακόμα ; Βγαίς έξω γρήγορα , άκουσε να της λέει ο άγνωστος .

_Γιατί να βγου έξου γιέμ ;

_Βγαίς έξω κυρά – Κούλα θα καείς , επέμενε ο άγνωστος .

_Ούϊ , ούϊ , τι μη βρήκι την έρμην , ψέλλισε η κυρά –  Κούλα και αλαφιασμένη  κατέβηκε στα γκαβά   δύο – δύο τα σκαλιά  που άλλες φορές κοντανασαίνει ,  φτάνοντας  στην αυλή .

_Θειά , άναψαν τα καλώδια , δε σε μύρσαν ;

_Όχι γιέμ , πως άναψαν τα σκασμένα κι΄ αυτά ;

_Που να ξέρουμε , απ΄τα πουντίκια μάλλον , έφαγαν τα καλώδια και έγινε  βραχυκύκλωμα , απάντησε ένας εκ των δύο που είχαν εισέλθει  ήδη  στην αυλή κοιτάζοντας προς το σπίτι .

_Ο…οοου  πνα φανν την τσιούματα … αλλά καλά να πάθου αφού έχασα τη γάτα ; Έφυγι η γάτα χουρεύν τα πουντίκια , δε λεν ; Έ , αυτό έπαθα ιγώ  παλικάριμ .

_Γιατί έφυγε  η γάτα θειά ; Ρώτησε ο άλλος .

_Αμ δεν έφυγι πιδίμ , μη τη φαρμάκουσαν .

_Βρε τους άτιμους … Μα  τι άνθρωποι   υπάρχουν στον κόσμο , μουρμούρισε ο ένας .

_Είδατι πιδούλιαμ ;

_Είδαμι , πως δεν είδαμι  θειά .

_Ισίς πάντους φαίνιστι καλά πιδιά .

_Θειά , ξέρς τι πιδί είνι αυτό ιδώ;  Νιρό για  πρόσφορα , συμπλήρωσε ένας εκ των δύο .

_Μα δεν του γλέπου τι έμουρφου παλικάρι είνι . Απού που είστι ;

_Τι τα θες και τα ρωτάς τώρα θειά , άντι τώρα να μπούμι μέσα να δούμι τη ζημιά , είπε ο άλλος  και πριν προκάνει να κάνει μια ντρασκελιά το ράδιο έλεγε για ένα περιστατικό όπου κάποιοι με το πρόσχημα των υπευθύνων της ΔΕΗ , ξεγέλασαν μια γιαγιά και της έκλεψαν τα χρήματα .

_Ακούτι τι λέι ου Γκιάτας ; Δεν πιστεύου να είστι κι σεις τέτοιοι ; Ρώτησε η κυρά Κούλα αλλά πριν αποσώσει οι εν λόγω  οι λεβέντες  είχαν γίνει μπουχός .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.