Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για Κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
2 Σεπτεμβρίου 2017, 08:33

Η θειά Κούλα είναι μια απλή πλην καπάτσα γυναίκα . Σ΄ όλη της τη ζωή έδωσε μάχες για να μπορέσει να επιβιώσει , μια και έμεινε χήρα νωρίς , με τα δυο της παιδιά τα οποία κατάφερε  με χίλια βάσανα να σπουδάσει και να αποκαταστήσει επαγγελματικά . Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες η κυρά κούλα με την καπατσοσύνη της , το πείσμα της και  τον αγώνα  της  ζωής , της έμαθαν  πολλά και δεν την γελάς με τίποτα . Αφήστε στους  λογαριασμούς . Αν και πολλά γράμματα δεν έμαθε,  μια και ούτε το σχολείο δεν τελείωσε , την προπαίδεια την ξέρει φαρσί . Μέχρι πότε να σκεφτείς εσύ να λογαριάσεις η κυρά Κούλα τον έκανε τον λογαριασμό . _Αμ δεν γινίθκι ακόμα άνθρωπους που θα μι γελάσι   ιμένα , λέει συχνά .

Η Κυρά – Κούλα ζει σε ένα ημιορεινό χωριό της περιοχής μας μόνη της καθώς τα παιδιά της με τις οικογένειές τους κατοικοεδρεύουν στο Κλεινόν Άστυ όπου είναι οι δουλειές τους , αλλά στις γιορτές και τα Καλοκαίρια  την επισκέπτονται.

_Μάνα θες λεφτά ; Την ρωτά κάθε τόσο ο  γιός  της  ο Κώστας  αλλά η κυρά Κούλα μόνο που δεν τον βρίζει .

_Τί να τα κάνου μάναμ τα λιφτά ; Που θα πάνου να τα ξουδέψου ; Ένας άνθρουπους είμι … Δόξα τον Πανάγαθο η σύνταξη που μη φέρνει ου ταχυδρόμους μη φτάνει . Όλα τ΄άχου , τίπουτα δε μη λείπι . Ισίς να κοιτάξτι   τα πιδιά σας , τον συμβουλεύει κάθε φορά που η κουβέντα έρχεται σ΄ αυτό το θέμα .

_Μάνα δε θέλω να στεναχωριέσαι για λεφτά , ότι θες εμείς , δόξα το Θεό καλά είμαστε , της τονίζει ο κανακάρης της αλλά που…ουυυ , να πεισθεί η κυρά Κούλα .

Μέχρι πριν λίγες μέρες είχε παρέα τον άλλο της γιό , τον Γιώργο με την οικογένειά του , ο οποίος ο κόσμος να χαλάσει , θα έρθει στο πανηγύρι της Παναγιάς .Έτσι και φέτος αριβάρισε λίγο πριν της Παναγιάς και έφυγε μια βδομάδα μετά . Έτσι η κυρά – Κούλα έμεινε και πάλι μόνη της έχοντας  συντροφιά την γάτα της και καμιά δεκαριά κότες .

Εκείνη τη μέρα σηκώθηκε σχεδόν χαραϊ κι΄ αφού έδωσε τις κότες να φάνε και να πιούνε κάθισε να απολαύσει τον καφέ της στο ξύλινο μπαλκόνι του σπιτιού της . Δίπλα της είχε το ράδιο καρφωμένο μόνιμα  στον Γκιάτα ακούγοντάς τον να λέει τα νέα της ημέρας .

_Θειά  Κούλα…αααα  , άκουσε μια φωνή να την καλεί .

_Ουρίστι , τι είνι γιέμ ;  Μπά…αααα , ποιος είνι προυϊ – προυϊ , σιγομουρμούρισε  και σηκώθηκε όρθια  να δει ποιος της φώναζε .

_Μέσα είσαι ακόμα ; Βγαίς έξω γρήγορα , άκουσε να της λέει ο άγνωστος .

_Γιατί να βγου έξου γιέμ ;

_Βγαίς έξω κυρά – Κούλα θα καείς , επέμενε ο άγνωστος .

_Ούϊ , ούϊ , τι μη βρήκι την έρμην , ψέλλισε η κυρά –  Κούλα και αλαφιασμένη  κατέβηκε στα γκαβά   δύο – δύο τα σκαλιά  που άλλες φορές κοντανασαίνει ,  φτάνοντας  στην αυλή .

_Θειά , άναψαν τα καλώδια , δε σε μύρσαν ;

_Όχι γιέμ , πως άναψαν τα σκασμένα κι΄ αυτά ;

_Που να ξέρουμε , απ΄τα πουντίκια μάλλον , έφαγαν τα καλώδια και έγινε  βραχυκύκλωμα , απάντησε ένας εκ των δύο που είχαν εισέλθει  ήδη  στην αυλή κοιτάζοντας προς το σπίτι .

_Ο…οοου  πνα φανν την τσιούματα … αλλά καλά να πάθου αφού έχασα τη γάτα ; Έφυγι η γάτα χουρεύν τα πουντίκια , δε λεν ; Έ , αυτό έπαθα ιγώ  παλικάριμ .

_Γιατί έφυγε  η γάτα θειά ; Ρώτησε ο άλλος .

_Αμ δεν έφυγι πιδίμ , μη τη φαρμάκουσαν .

_Βρε τους άτιμους … Μα  τι άνθρωποι   υπάρχουν στον κόσμο , μουρμούρισε ο ένας .

_Είδατι πιδούλιαμ ;

_Είδαμι , πως δεν είδαμι  θειά .

_Ισίς πάντους φαίνιστι καλά πιδιά .

_Θειά , ξέρς τι πιδί είνι αυτό ιδώ;  Νιρό για  πρόσφορα , συμπλήρωσε ένας εκ των δύο .

_Μα δεν του γλέπου τι έμουρφου παλικάρι είνι . Απού που είστι ;

_Τι τα θες και τα ρωτάς τώρα θειά , άντι τώρα να μπούμι μέσα να δούμι τη ζημιά , είπε ο άλλος  και πριν προκάνει να κάνει μια ντρασκελιά το ράδιο έλεγε για ένα περιστατικό όπου κάποιοι με το πρόσχημα των υπευθύνων της ΔΕΗ , ξεγέλασαν μια γιαγιά και της έκλεψαν τα χρήματα .

_Ακούτι τι λέι ου Γκιάτας ; Δεν πιστεύου να είστι κι σεις τέτοιοι ; Ρώτησε η κυρά Κούλα αλλά πριν αποσώσει οι εν λόγω  οι λεβέντες  είχαν γίνει μπουχός .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .