Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

12 Αυγούστου, 2017 08:19 Επιμέλεια: /

kalampakiotika

Με τούτα και με τ’  άλλα αγαπητοί μου αναγνώστες , φτάσαμε αισίως στον Δεκαπενταύγουστο…οοοοο !!! Αν και είπαμε πως το πηδήξαμε τα αυλάκι του καύσωνα , δυστυχώς  μάλλον πέσαμε μέσα  αφού τα 40άρια καλά κρατούν . Πάντως , εδώ που τα λέμε και λόγος να μη γίνεται , γιατί έχουμε την Μέρκελ και τον Σόιμπλε που τα σημειώνουν όλα αυτά και δεν τ΄όχουν για πολύ να μας στείλουν πάλι καμιά απανταχούσα , οι μεγάλες πόλεις άδειασαν . Άλλος για Χίο τράβηξε  κι΄ άλλος για Μυτιλήνη , που λέει και το τραγούδι. Αφήστε τα ορεινά χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας . Κάτω απ΄τον πλάτανο και δίπλα στην κρυόβρυση , των Ελλήνων οι παρέες πλέκουν ιστορίες και κυκλώματα , που λέει το άλλο άσμα ασμάτων .

Μεθαύριο έχουμε και την Παναγιά , το Πάσχα του Καλοκαιριού όπως ονομάζει ο λαός μας την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και όλα έχουν πάρει πανηγυρική ατμόσφαιρα  μια και ο Δεκαπενταύγουστος θεωρείται ο απόγειος  του Ελληνικού Καλοκαιριού δεδομένου ότι απ΄εκεί και μετά όλοι  επιστρέφουν  στην σκληρή καθημερινότητα .

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες , ξέρετε καλύτερον εμού ότι γενικός ο Αύγουστος   στην Ελλάδα είναι μήνας χαλαρουϊτας  , καθώς ο κόσμος παίρνει τις άδειές του κι άλλος τραβάει  για πλατσιάνισμα κι΄ άλλος ν΄ αλλάξει πλεμόνι  στον  βουνίσιο καθαρό αέρα . Δέστε τώρα τι παθαίνει κάποιος που αγνοώντας την παράδοση πάει να λύσει  τα θέματά του Αύγουστο μήνα .

_Καλημέρα σ΄ούλοι  , λέει ο μπάρμπα Αναγνώστης μπαίνοντας  σε μια υπηρεσία αλλά απάντηση δεν έλαβε από κανέναν  απ΄ τους υπαλλήλους που ήταν πίσω απ ΄τα  γραφεία σκυμμένοι  και κατσούφηδες λες  και τους είχες κάνει το μεγαλύτερο κακό .

Ο άνθρωπος κοίταξε δεξιά , κοίταξε αριστερά μπας και βρεί καμιά καρέκλα να καθίσει , μεγάλος άνθρωπος βλέπετε , αλλά εις μάτην . Εν ριπή οφθαλμού  κάπου στο βάθος του χώρου  εντόπισε μια πολυθρόνα τραβώντας  ντουγρού προς το μέρος της .

_Ώ…ωωωπαλάκια μας είπε καθώς κάθονταν  ακουμπώντας στην γκλίτσα που κρατούσε στο χέρι .

_Καλημέρα  σας , καλημέρα σας , τι κάνετε , είστε καλά αγαπητέ μου ; Έπεσαν βροχή οι ερωτήσεις .

_Τι καλά να είμαι αγαπητέ μου , Άγουστος μήνας και να είσαι στη δουλειά ;Πόσο καλά μπορεί να είσαι όταν ξέρεις ότι  άλλοι κάνουν μακροβούτια  και άλλοι έχουν πιάσει τον έλατο και δροσίζονται στον καθαρό αέρα του βουνού ;

_Τι να σι που φίλτατε , έτσι όπως τα λες άρι δίκιου , άρι δίκιου .

_Άρι δίκιου αλλά που να το βρώ ; Αυτό είναι το θέμα .

_Μπουρού να σι που ιγώ ένας απλός ανθρουπάκους που να του βρείς  του δίκιου ; Σκούξι , λάβιξι , πες ότι δεν μπουρείς , πήγινι κκι σθι κανέναν γιατρό ….. Κι που θα πάει θα του βρείς του δίκιου .

_Τί  να σι που μπαρμπούλιμ , αν κι καθιστός τα λες πολύ ορθός , αλλά ποιος σ΄ ακούει κι σένα κι μένα μαζί ….

_Τέλους πάντουν αυτά είνι θκά σας φκιάσιμι ιμένα τώρα τι δλιά που θέλου να σκουθώ να φύγου για απάν γιατί κι ιγώ για ξικαλουκιριό  ίμι ιδώ .

_Μη την λες αυτήν την λέξη γιατί θα πάθου κανένα κακό . Αλλά τέλος πάντων φέρε μου τα χαρτιά να δω τι μπορώ να κάνω .

_Ουρίστι  πάρτα τα αρμάδια να φύγν απου μένα να ησυχάσου .

Που λέτε , φίλοι μου ο υπάλληλος πείρε το μάτσο με τα χαρτιά τα τοποθέτησε πάνω στο γραφείο και άρχισε να τα περιεργάζεται  κάνοντας διάφορες γκριμάτσες και βγάζοντας διάφορα επιφωνήματα . Στο τέλος  αφού ανέβασε τα γυαλιά στο μέτωπο απεφάνθη : Λυπάμαι , κύριέ μου αλλά πρέπει να περιμένεις την επιστροφή του συναδέλφου ο οποίος έχει την αρμοδιότητα .

_Τι λές αγαπητέ , εγώ θα πληρώσω  τις διακοπές του συνάδιλφούς ;

_Τι να σου πω , τα μπάνια του λαού . Μπουρούμι να πάμι κόντρα στην παράδοση ;

_Ποια παράδοση αγαπητέ ; Μη   τακτουπιάς ή όχι ;

_Ου συνάδελφους .

_Ποιός συνάδελφους . Ου συνάδελφους μπανιαρίζιτι .

_Θα πιριμέντζ να γυρίσι . Μπάνια του λαού είνι αυτά , δεν είνι παίξι γέλασι ;

_Αρά ιγώ θα πληρώσου του πλατσιάνσμα αφνού ;

_Τι  να σας πώ κύριε , τα παράπονα στον Τσίπρα .

_Δηλαδής του θκώμ του θέμα θα φτάσι στουν Τσίρα ;

_Τια να σας πώ κύριε , αν δεν σ΄ αρέσι ου Τσίπρας πήγαινε στον Μητσοτάκη .

_Δε θα ρθούν ικλουγές θα δείς τουν Αναγνώστη , μουρμούρισε ο μπάρμπα Αναγνώστης μαζεύοντας το μάτσο με τα χαρτιά .

_Άντι γειά σου κι καλόν Χειμώνα , ευχήθηκε ο μπάρμπα Αναγνώστης φεύγοντας .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.