Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
12 Αυγούστου 2017, 08:19

Με τούτα και με τ’  άλλα αγαπητοί μου αναγνώστες , φτάσαμε αισίως στον Δεκαπενταύγουστο…οοοοο !!! Αν και είπαμε πως το πηδήξαμε τα αυλάκι του καύσωνα , δυστυχώς  μάλλον πέσαμε μέσα  αφού τα 40άρια καλά κρατούν . Πάντως , εδώ που τα λέμε και λόγος να μη γίνεται , γιατί έχουμε την Μέρκελ και τον Σόιμπλε που τα σημειώνουν όλα αυτά και δεν τ΄όχουν για πολύ να μας στείλουν πάλι καμιά απανταχούσα , οι μεγάλες πόλεις άδειασαν . Άλλος για Χίο τράβηξε  κι΄ άλλος για Μυτιλήνη , που λέει και το τραγούδι. Αφήστε τα ορεινά χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας . Κάτω απ΄τον πλάτανο και δίπλα στην κρυόβρυση , των Ελλήνων οι παρέες πλέκουν ιστορίες και κυκλώματα , που λέει το άλλο άσμα ασμάτων .

Μεθαύριο έχουμε και την Παναγιά , το Πάσχα του Καλοκαιριού όπως ονομάζει ο λαός μας την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και όλα έχουν πάρει πανηγυρική ατμόσφαιρα  μια και ο Δεκαπενταύγουστος θεωρείται ο απόγειος  του Ελληνικού Καλοκαιριού δεδομένου ότι απ΄εκεί και μετά όλοι  επιστρέφουν  στην σκληρή καθημερινότητα .

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες , ξέρετε καλύτερον εμού ότι γενικός ο Αύγουστος   στην Ελλάδα είναι μήνας χαλαρουϊτας  , καθώς ο κόσμος παίρνει τις άδειές του κι άλλος τραβάει  για πλατσιάνισμα κι΄ άλλος ν΄ αλλάξει πλεμόνι  στον  βουνίσιο καθαρό αέρα . Δέστε τώρα τι παθαίνει κάποιος που αγνοώντας την παράδοση πάει να λύσει  τα θέματά του Αύγουστο μήνα .

_Καλημέρα σ΄ούλοι  , λέει ο μπάρμπα Αναγνώστης μπαίνοντας  σε μια υπηρεσία αλλά απάντηση δεν έλαβε από κανέναν  απ΄ τους υπαλλήλους που ήταν πίσω απ ΄τα  γραφεία σκυμμένοι  και κατσούφηδες λες  και τους είχες κάνει το μεγαλύτερο κακό .

Ο άνθρωπος κοίταξε δεξιά , κοίταξε αριστερά μπας και βρεί καμιά καρέκλα να καθίσει , μεγάλος άνθρωπος βλέπετε , αλλά εις μάτην . Εν ριπή οφθαλμού  κάπου στο βάθος του χώρου  εντόπισε μια πολυθρόνα τραβώντας  ντουγρού προς το μέρος της .

_Ώ…ωωωπαλάκια μας είπε καθώς κάθονταν  ακουμπώντας στην γκλίτσα που κρατούσε στο χέρι .

_Καλημέρα  σας , καλημέρα σας , τι κάνετε , είστε καλά αγαπητέ μου ; Έπεσαν βροχή οι ερωτήσεις .

_Τι καλά να είμαι αγαπητέ μου , Άγουστος μήνας και να είσαι στη δουλειά ;Πόσο καλά μπορεί να είσαι όταν ξέρεις ότι  άλλοι κάνουν μακροβούτια  και άλλοι έχουν πιάσει τον έλατο και δροσίζονται στον καθαρό αέρα του βουνού ;

_Τι να σι που φίλτατε , έτσι όπως τα λες άρι δίκιου , άρι δίκιου .

_Άρι δίκιου αλλά που να το βρώ ; Αυτό είναι το θέμα .

_Μπουρού να σι που ιγώ ένας απλός ανθρουπάκους που να του βρείς  του δίκιου ; Σκούξι , λάβιξι , πες ότι δεν μπουρείς , πήγινι κκι σθι κανέναν γιατρό ….. Κι που θα πάει θα του βρείς του δίκιου .

_Τί  να σι που μπαρμπούλιμ , αν κι καθιστός τα λες πολύ ορθός , αλλά ποιος σ΄ ακούει κι σένα κι μένα μαζί ….

_Τέλους πάντουν αυτά είνι θκά σας φκιάσιμι ιμένα τώρα τι δλιά που θέλου να σκουθώ να φύγου για απάν γιατί κι ιγώ για ξικαλουκιριό  ίμι ιδώ .

_Μη την λες αυτήν την λέξη γιατί θα πάθου κανένα κακό . Αλλά τέλος πάντων φέρε μου τα χαρτιά να δω τι μπορώ να κάνω .

_Ουρίστι  πάρτα τα αρμάδια να φύγν απου μένα να ησυχάσου .

Που λέτε , φίλοι μου ο υπάλληλος πείρε το μάτσο με τα χαρτιά τα τοποθέτησε πάνω στο γραφείο και άρχισε να τα περιεργάζεται  κάνοντας διάφορες γκριμάτσες και βγάζοντας διάφορα επιφωνήματα . Στο τέλος  αφού ανέβασε τα γυαλιά στο μέτωπο απεφάνθη : Λυπάμαι , κύριέ μου αλλά πρέπει να περιμένεις την επιστροφή του συναδέλφου ο οποίος έχει την αρμοδιότητα .

_Τι λές αγαπητέ , εγώ θα πληρώσω  τις διακοπές του συνάδιλφούς ;

_Τι να σου πω , τα μπάνια του λαού . Μπουρούμι να πάμι κόντρα στην παράδοση ;

_Ποια παράδοση αγαπητέ ; Μη   τακτουπιάς ή όχι ;

_Ου συνάδελφους .

_Ποιός συνάδελφους . Ου συνάδελφους μπανιαρίζιτι .

_Θα πιριμέντζ να γυρίσι . Μπάνια του λαού είνι αυτά , δεν είνι παίξι γέλασι ;

_Αρά ιγώ θα πληρώσου του πλατσιάνσμα αφνού ;

_Τι  να σας πώ κύριε , τα παράπονα στον Τσίπρα .

_Δηλαδής του θκώμ του θέμα θα φτάσι στουν Τσίρα ;

_Τια να σας πώ κύριε , αν δεν σ΄ αρέσι ου Τσίπρας πήγαινε στον Μητσοτάκη .

_Δε θα ρθούν ικλουγές θα δείς τουν Αναγνώστη , μουρμούρισε ο μπάρμπα Αναγνώστης μαζεύοντας το μάτσο με τα χαρτιά .

_Άντι γειά σου κι καλόν Χειμώνα , ευχήθηκε ο μπάρμπα Αναγνώστης φεύγοντας .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .