Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

29 Ιουλίου, 2017 08:13 Επιμέλεια: /

kalampakiotika

Η καθημερινότητα , φίλοι μου  αναγνώστες , επιβάλει τους δικούς της ρυθμούς στη ζωής  επηρεάζοντας καταλυτικά το κοινωνικό γίγνεσθαι  στο χώρο αναφοράς των κοινωνικών συνόλων .

Μπορεί ο κόσμος , το σύμπαν , ο πλανήτης μας να κινούνται όλα σε άλλους ρυθμούς αλλά η απλή και ταπεινή καθημερινότητα των ανθρώπων έχει τους δικούς της και βεβαίως θέτει άλλες λειτουργίες και άλλες ιεραρχήσεις  μακριά από τα παγκόσμια . Έτσι ήταν πάντα ο κόσμος  και έτσι παραμένει . Δε μπα να απειλείται ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή , άμα ο άνθρωπος  δεν έχει νερό στο σπίτι το πρωί για να πλυθεί , την κλιματική αλλαγή θα κοιτάξει ;  Όχι  βέβαια . Θα βγει στον γείτονα , αν τα έχει καλά , για να ρωτήσει τί  και πως , μετά θα πάρει τηλέφωνο στον Δήμαρχο και μετά θα βγεί στο ραδιόφωνο και θα λουρδώσει από Δήμαρχο , μέχρι Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας .

_Βρε εδώ χάνεται ο κόσμος  , λιώνουν οι πάγοι  , ανεβαίνει η στάθμη της Θάλασσας , θα πνιγούμε , κι΄ εσύ ασχολείσαι με την διακοπή νερού ; Ας μην πλυθείς μια μέρα , τι έγινε ; Του λές .

_Να καεί , να καεί το …….  , θα σου πει  και άντε βγάλε άκρη . Τόση είναι η δύναμη των προβλημάτων της καθημερινότητάς μας !!!

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες  , ο ήλιος δεν είχε σκάσει ακόμα και ο κυρ Πασχάλης  διάβαινε το κατώφλι του καφενέ στην Ευθυμίου Βλαχάβα . Εισήλθε μέσα εμφανώς άκεφος , νευρικός και ταλαιπωρημένος .

_Πασχάλη , καλά ξυπνητούρια . Κάτι πολλά πρωί ξύπνησις  σήμιρα , τον ρώτησε κάποιος απ΄ τους πρωινούς θαμώνες του καφενέ .

_Τι καλά ξυπνητούρια  μου λες αγαπητέ , με ρωτάς αν έκλεισα μάτι απόψε όλη νύχτα ;

_Γιατί έφαγες κανά  ταψί  λαχανόπτα  πάλι  κι σ΄έπισι βαριά ;

_Όχι , ποια λαχανόπτα . Άλλου είνι του  θκώμ  του πρόβλημα .

_ Άμα δε έφαγις λαχανόπτα , άμα δεν μάλουσις μη την Πανάϊου , άμα δεν είσι άρουστους , γιατί να μην κλίσι μάτι , δεν του καταλαβαίνου .

_Καλά , που ζας ισί ; Ζας ιδώ στην Καλαμπάκα ή στου απάν Πιρλιάγκου ;

­_Μη δλέβς ; Ποιο απάν κι κατ Πιρλιάγκου , στην Καλαμπάκα δε ζάου ;

_Κι κοιμάσι ;

_Μια χαρίτσα ,όπους τα κούτσκα .

_Έ, με συμπαθάς . Άμα λές ότι ζας ιδώ κι κοιμάσι σαν κούτσκου , τότι ιγώ ζάου στου Βιλιμίστι .

_Δε σε καταλαβαίνου αγαπητέ .

_Τι δεν καταλαβαίντζ . Τα κανόνια του Ναβαρόνε , που βαράν μπάμ κι μπούμ , δεν               τ΄ ακούς ;

_Ποια κανόνια , ποιο Ναβαρόνε , δεν ξέρω τίπουτας .

_Βρε δεν ακούς που πέφτουν οι κουμπουριές όλη τη νύχτα λες κι κάνι πόλεμου η Δέσπου μη νύφις κι μ΄ αγγόνια ;

_Όχι , δεν κατάλαβα τίπουτας . Ιγώ άμα πέσου στου κριβάτι κοιμάμι σαν αρνάκι .

_Βρε κανόνια σου λέου . Πόλιμους  κανουνικός .

_Ούϊ ; Καλά , που ζάου ιγώ ; Αλλού ζάου ;

_Καλά , αλήθεια τώρα λες ;

_Να , να μη βουδόσου , να πάνου σπίτι ,συμπλήρωσε έντονα παραξενεμένος ο πρωινός θαμών του καφενείου στα άνω της Καλαμπάκας .

_Βρε να κάτι κανόνια στα καλαμπούκια . Κάθι τρις κι λίγου μπάμ κι μπούμ .

_Αλήθεια ;

_Αλήθεια λέει ;  Αλήθεια αμ΄τί  ψέματα ; Ικί που πάει να μη πάρι ου ύπνους  μπάμπα μπούμπα . Πιτάζουμι απάν πάει λέου μας έπιασαν ξιβράκουτι . Αφού συνέρχισι κι καταλαβαίντζ ότι δε σ΄ έπιασαν ξιβράκουτου , ξαναπέφτς στου κριβάτι . Έ ,  ικί που βρίσκισι στου πρώτου ζάλισαμα του ύπνου , μπάμπα  μπούμπα ξανά πάλι . Αυτήν η δλιά μέχρι τα χαράματα . Έφιρα σφούρλις  στου κριβάτι , ξαναέφιρα , τίπουτας . Έ , αγανάχτσα κι γω κι νάμι .

_Βρε καψουΠασκάλι  τι κακό σι βρήκι . Κι γω νόμσα  ότι  έχς  αϋπνίις  απ΄την λαχανόπτα !!! Σιγομουρμούρισε ο πρωινός θαμών  ακούγοντας τον λόγο του παθήματος  του κυρ Πασχάλη .

_Άστου , κακό μιγάλου σι λέου . Να μη μπουρείς να πλαϊάσι σαν άνθρουπους .

_Κι γιατί  βαράν αυτά τα κανόνια ; Για να προυγκάν τ΄ αγριουγούρουνα κι να μην μπαίνουν στα καλαμπούκια κι κάνουν  ζμιές .

_Καλά κατιβαίνουν στην Καλαμπάκα τα΄ αγριουγούρουνα ;

_Κατιβαίνουν , αλλά κι γω τι του χρουστάου να πιτάζουμι στουν ύπνου κι να λέου τώρα μας έπιασαν ξιβράκουτους , τώρα ματαήρθαν οι Γιρμανοί , τώρα μπήκαν κλέφτις στου σπίτι να μας ληστέψν ….

_Βρε καψουΠασκάλι τι έπαθις !!! Επανέλαβε ο πρωϊνός θαμών .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.