Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

3 Ιουνίου, 2017 08:22 Επιμέλεια: /

kalampakiotika

Μπορεί , που λέτε , αγαπητοί μου αναγνώστες , ο Μάιος να μας τα μούσκεψε με τις απανωτές βροχές που μας έριξε το τελευταίο δεκαήμερο και να καθυστέρησε , όσο νάνε , την άνοδο από τα αστικά ξεχειμαδιά , αλλά πολλαπλώς χειμαζόμενων από την οικονομική στενότητα που μας περισφίγγει  , συμπατριωτών μας προς την γενέθλια γη , τα ορεινά και ημιορεινά χωριά της περιοχής μας .

Βέβαια , κάποιοι αφίχθησαν νωρίς καθώς άλλος έπρεπε να μερεμετίσει , άλλος να φτιάξει τον κηπάκο του για να έχει να βρέχει το στόμα του με καμιά ντομάτα και καμιά πιπεργιά , άλλος για χαλαρουίτα ……

Έ, και αυτές οι αφίξεις άρχισαν να ζωντανεύουν τον εναπομείνοντα κοινωνικό ιστό των χωριών κάτι που μαρτυρά ότι το θέρος στην ελληνική ύπαιθρο θα έχει ενδιαφέρον . Ύστερα θα έρθουν τα πανηγύρια  και το πράγμα θα ανακατευτεί και το γλυκό θα έρθει να δέσει . Κάπως  έτσι θα φτάσουμε στα Χριστούγενα….αααα !!!

Που λέτε , σε μια μεσημεριανή τσιπουροκατάνυξη ,που έλαβε χαρακτηριστικά ανταμώματος , στον καφενέ της Κυρά – Κούλας η κουβέντα τα είχε όλα από πολιτική ανάλυση , από εκτιμήσεις για τα δημοτικά μας πράγματα , από κοινωνικό κους – κους και βάλε .

_Κιτσιάρα , νωρίς , νωρίς εφέτος μας αριβάρισες , τι γίνεται ; Ρωτά κάποιος εκ της ομηγύρεως τον άρτι αφιχθέντα εξ Αθηνών συγχωριανό τους .

_Τι να κάνω ρε φίλε , θλιβερά και στριμόκωλα  εκεί κάτω , πρόκειται περί κολάσεως , ξέρεις , υποφέρουν οι άνθρωποι . Όλη μέρα στο ποδάρι και όφελος , τσιβά (μηδέν)  , που λένε και οι Βλάχοι. Ούτε τον εχθρό σου  , απάντησε ο Αθηναίος συγχωριανός του .

_Κόλαση , ά…αα;

_Δεν μπορείτε να καταλάβετε , εδώ οι ρυθμοί είναι άλλοι . Σκάει ο ήλιος , σηκώνεσαι , παίρνεις το τρακτέρ και βρίσκεσαι στο χωράφι . Στην Αθήνα , κοιμάσαι και λες τ΄ Αϊγιωργιού να φέξει . Έλα όμως  που φέγγει και πρέπει να σηκωθείς να βγεις στου δρόμο κοιτάζοντας γύρο σου μη σε περιμένει κανένας κι στην ανάψει και πας αδιάβαστος  . Δύσκολη υπόθεση το καρβέλι στην Αθήνα πατριώτες , συμπλήρωσε

_Λες αλήθεια Κιτσιάρα , έτσι είνι τα πράγματα ικί κατ ;

_Έτσι κι χειρότερα σας λέω .

_Ούϊ ;

_Γι΄ αυτό , εδώ πάνω  είστε μαχαραγιάδες !!

_Καλά , ισί ξέρς τα θκάς . Έλα ιδώ απάν να κάτσι κι να μη γλέπς άνθρουπου , κι’  ‘ελα μιτά να μας ρουτήσι , απάντησε ο συγχωριανός του .

_Κάντε το σταυρός σας  και πέστε  ,δόξα Παναγιάμ που είμαστε  στο  χουριό κι δεν είμαστε στην Αθήνα, απάντησε ο Κιτσιάρας .

_Κι γιατί μιτά κάθισι κατ κι δεν έρχισι απάν μη την Βαϊτσα ;

_Ας όψεται η ανάγκη να βοηθήσω  τα παιδιά , αλλιώς ιδώ θα μ΄ είχατε  κι΄ ας έτρωγα ψωμί με κρεμμύδι .

_Δε ζας ισί ιδώ απάν  κιτσιάρα …ααααα !!!

_Γιατί παρακαλώ ;

_Τι γιατί ; Γιατί δε ζας , είνι απλό .

­_Ιγώ δε ζάου ; ίσι καλά ;

_Μια χαρά είμι , αλά δε ζας , άστου μην επιμέτζ .

_Καλά , δε λέω , άρι δίκιου , αλλά ….αααα ….

_Τι αλλά ; Ξέρου τι σι λεου .

_Καλά , είναι γνωστό ότι ζούμε σε μια εποχή  που η πίτσα φτάνει στο σπίτι σου πριν από την αστυνομία , αλλά , τι να κάνουμε  εκεί  φτάσαμε .

_Τι είνι αυτό πάλι του ρητό που είπις ; Για κάντου λιανά ;

_Τι να  σας που ντρέπομαι .

_Τι…ιι ; Αντρέπισι ; Βάλι μια τσίπα άμα αντρέπισι , απάντησε ο συγχωριανός του γελώντας με όλη την ομήγυρη .

_Ναι , ντρέπομαι  . Τι να σας  πω,  ότι άμα πάρεις την πιτσαρία κι την αστυνομία ο ντιλιβεράς έρχεται σε πέντε λεπτά και η αστυνομία μια ώρα αργότερα ; Είναι κατάσταση αυτή ;

_Τι πάει να πει αυτό  , δεν του καταλαβαίνου , απάντησαν εν χορό κάποιοι εκ της ομηγύρεως .

_Ώ…ωωωωχ , βάλτα να τ΄ αρμέξουμι . Ότι δεν υπάρχει κράτος  αγαπητοί μου , συμπλήρωσε ο Κιτσιάρας .

_Ισί ξέρς τα θκάς , κι ιμίς ξέρουμι τα θκά μας . Κάτσι ιδώ μόνιμα κι τα λέμι . Αν δε λαλήσι , γράψιμι , απάντησε ο συγχωριανός του Κιτσιάρα .

_Καλά , τον χαβά σου  εσύ . Ιδώ σου λέω ότι ο ντελιβεράς έρχεται σι πέντε  λεπτά από το τηλεφώνημα και η αστυνομία άμα δουκθεί . Γι΄ αυτό σας λέω . Ιδώ παέ , κι΄ ας μην έχς ψουμί να φας , που λέει ο λόγος .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.