Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
6 Μαΐου 2017, 08:48

Αγαπητοί μου αναγνώστες καλό μήνα να έχουμε μια και είχαμε την Πρωτομαγιά την Δευτέρα που μας πέρασε . Και τί Πρωτομαγιά !!! Κολλητά στο Σαββατοκύριακο , οπότε έγινε ένα χορταστικό εορταστικό τριήμερο για εκδρομές  και σχόλες  που παρά την κρίσι που λέμε ότι περνάμε , πολλοί το τίμησαν δεόντως . Θα μου πείτε που βρίσκουν το χρήμα  εν καιρώ οικονομικής δυσπραγίας ; Τι να πούμε «η φτώχεια θέλει καλοπέραση» , δε λέει ο λαός ; Έ , είναι ίδιον φαινόμενο του Έλληνος και εν μέσω πτωχείας  και ενώ  χρωστάει και της μιχαλούς  , που λένε ,δεν  του καίγεται  καρφί  . Βάζει δανική βενζίνη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του και  την κάνει για το χωριό  . Έ΄ άμα φτάσει στο χωριό , μην τον   κλαίτε . Και να φάει θα βρει και να πιεί θα βρει . Τι θα γίνει την επαύριο που θα γυρίσει πίσω ; Έχει ο Θεός !!!

Βέβαια , για να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα , δε λέω , υπάρχει και ένα ποσοστό συνελλήνων που το λέει η περδικούλα τους !!! Και στην προκειμένη περίπτωση περδικούλα δεν είναι η καρδιά , αλλά η τσέπα με το λιλί . Και φυσικά υπάρχουν και πολλοί άλλοι που βογκάνε τα στρώματα . Αυτό είναι το σήμερον της Ελλάδος πατριώτες !!!

Που λέτε , με ένα δεύτερο εορταστικό τριήμερο μετά το ΠΑΣΧΑ , ήρθε και στην περιοχή κόσμος και κοσμάκης για να χαρεί μέσα στην χαρά της φύσης που αυτήν την περίοδο οργιάζει πραγματικά !!! Γέμισε η Καλαμπάκα μας κόσμο από κάθε γωνιά της Ελλάδος που ανακατεύτηκαν με τους τουρίστες και έγινε τσερτζελές , που λένε . Τα κεντρικά καφέ πάντως έκαναν χρυσές δουλειές .

Μέσα σ΄αυτό το  ανθρώπινο αμάλγαμα πολλά είδα κι’  ακόμα περισσότερα κι’  ωραία άκουσα,  που αξίζει να σας μεταφέρω .

Πρωτομαγιά πρωί αφού έπιασα το Μάη  στην αυλή του σπιτιού φτιάχνοντας  το στεφάνι που  το κρέμασα στην κεντρική είσοδο  όπως θέλει το έθιμο , είπα  να βγω για καφέ . Σε λίγο η πλατεία με τα απλωμένα τραπεζάκια των καφετεριών γέμισε από κόσμο . Δεν πρόκανα να πιώ μια γουλιά και να κάνω το πρωινό σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τσού…οουπ , τρία ζευγάρια Αθηναίων στο διπλανό τραπέζι .

Τώρα , το Αθηναίοι , μην το παίρνετε  της μετρητής ; Τρόπος του λέγειν , Αθηναίοι , που να ξέρω από πού κρατάει η σκούφια  τους . Αλλά αφού κατοικοεδρεύουν εν Αθήναις , Αθηναίους τους λέω .

Που λέτε πατριώτες , δεν ξέρω αν οι άνθρωποι είναι σκασμένοι από κουβέντα , αλλά τί να σας πω , γλωσσούλα δεν έβαλαν μέσα . Το μπίρι – μπίρι πήγε γόνα . Έ , κάποια στιγμή και αφού ο κατάλογος  των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είχε εξαντληθεί , ήρθε και ο ρομαντισμός να διανθήσει την ατμόσφαιρα της παρέας . Και δικαιολογημένα βέβαια καθώς άνοιξη έχουμε , φουσκοδεντριές έχουμε , λουλουδάκια πανταχόθεν , έ , φυσικό είναι να έρθει και να καθίσει ο έρως .

_Αγάπη μου , μ΄  αγαπάς ; Ρωτάει η κοπέλα τον καλό της κοιτάζοντάς τον στα μάτια .

_Αμφιβάλεις  μωρό μου ;  Απαντά ο νεαρός ξεχειλίζοντας   από γλύκα .

_Αμφιβάλω , ναι , απάντησε η νερά .

_Και γιατί αμφιβάλεις παρακαλώ ; Σου έδωσα εγώ καμία  αφορμή για να αμφιβάλεις ;

_Ό…οοοχι , δε λέω , αλλά εγώ αμφιβάλω , επέμενε η νεαρά .

_Και τι να κάνω εγώ άμα εσύ αμφιβάλεις αγάπη μου , Ρωτά ο νεαρός μειδιώντας ελαφρώς.

_Να μου το αποδείξεις .

_Τι απόδειξη θέλεις για να  μην αμφιβάλεις .

_Να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση που θα σου κάνω .

_Κάνε μου και θα σου απαντήσω ειλικρινά , στο υπόσχομαι .

_Αγάπη μου , τι έκανες προχθές στις δύο το πρωί στην …… (αναφέρει μια διεύθυνση  γνωστού προαστίου της Αθήνας ).

_Έ…εεεεγώ   , ψέλλισε ο νεαρός φανερά αιφνιδιασμένος .

_Ναι εσύ . Και ξέρεις  αγαπούλα μου  ποια μένει εκεί . Η φίλη μου η ……. , επέμενε η νεαρά καρφώνοντας το βλέμμα της ίσια στα μάτια του νεαρού .

_Ά…αααα  γι΄ αυτό λες ; Σιγά το σπουδαίο . Ήθελα να ξέρω ποιος μ……. , σου είπε αυτές τια αηδίες .

_Άστα αυτά , πες μου τι έκανες ;

_Δε θα το πιστέψεις άλλα έψαχνα ένα πόκεμον . Ήθελα να ξέρω όμως ποιος κερατάς σου το είπε κι΄  εσύ το πίστεψες ;

_Στην τιμή σου έψαχνες πόκεμον ;

_Ναι σου λέω , πόκεμον έψαχνα , απαντά ο νεαρός στριφογυρίζοντας στην καρέκλα .

_Είναι μια λογική απάντηση , τη δέχομαι , απάντησε η νερά .

_Το πόκεμον έψαχνα βρε χαζό , τι νόμισες ότι η φίλη σου με ενδιέφερε ; Συμπλήρωσε ο νεαρός κάνοντας ρελάνς αφού είδε ότι μάλλον η εξήγησή του έγινε δεκτή έστω και με αμφιβολία .Σε λίγο αποχώρησαν αγκαλιασμένοι και , θα έλεγα , ευτυχισμένοι !!! Βρε τι σου κάνει το πόκεμον !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .