Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
20 Δεκεμβρίου 2014, 08:28

_Που βαδίζομεν κύριοι   ; Αναφώνησε ξαφνικά , κόβοντας την σιωπή που από ώρα είχε απλωθεί στην παρέα φίλων , ένας   ασπρομάλλης  καλοντυμένος  κύριος  σε στυλ παλιού πολιτικού που έβγαζε λόγο θέτοντας το γνωστό   ρητορικό  ερώτημα που μονίμως έκτοτε  τίθεται .

_Σιγά Μενέλαε , μας λαχτάρσις  .  Τι που βαδίζουμε  ρωτάς ; Στην Καλαμπάκα  μεσ΄στο κέντρο  βαδίζουμε , απάντησε ένας εκ της  ομηγύρεως  κάνοντας  πως δεν κατάλαβε .

_Δεν  ρωτάω  που βαδίζουμε  εμείς  αγαπητέ μου .  Ξέρω ότι είμαστε στην Καλαμπάκα .  Για τη χώρα ρωτάω  , απάντησε ο κύριος Μενέλαος  .

_Άστην  αυτήν , πάει , την στείλαμε , για καμιά άλλη τώρα , απάντησε με χιούμορ  ένας άλλος  της ομηγύρεως  ξεσπώντας σε γέλια  .

_Γελάτε αγαπητοί μου ; Εδώ πάμε φούντο , και   σεις γελάτε ; Συνέχισε να  θέτει  σοβαρά  τα ερωτήματα ο κύριος Μενέλαος .

_Αγαπητέ μου , τι να κάνω . Αν δεν πούμε καμιά σαχλαμάρα , αν δεν το ρίξουμε στην τρελή , θα μας βρει  κανένα κακό  πάνω στον ανθό  (!) της ηλικίας μας   και θα πάμε καλιά μας . Είμαστε που είμαστε για τα ψηλά τα παραθύρια , συμπλήρωσε , συνεχίζοντας το χιούμορ ο συνομιλητής του κυρίου Μενέλαου .

_Κύριοι , κακά τα ψέματα , δεν έχουμε πολιτικούς   ηγέτες .   Βγήκαν κι΄ αυτοί ούλι μαζί   μια φορά να πάρι η ευχή ….  Δε βλέπετε  το θέατρο  που παίζουν με τον πρόεδρο της  Δημοκρατίας  ; Αθλιότητες  , ντροπή και αίσχος  . Πα _ πα _  πα !!!

_Κύριοι   η χώρα θέλει έναν Ρήγκαν , ή  μια Θάτσερ , συμπλήρωσε χαμηλώνοντας στο ελάχιστο τον τόνο της φωνής του ένας άλλος .

_Πάψε και θα μας κάψεις , τον έκοψε ένας άλλος κοιτώντας γύρω του .

_Γιατί κύριοι ; Ψέματα είναι ότι θέλουμε Θάτσερ ;

_Αγαπητέ , του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει . Το ξέρεις ;

_Του Έλληνος ο τράχηλος , μόνο ζυγό υπομένει , αγαπητέ μου , τον έκοψε ο κύριος Μενέλαος  , παραφράζοντας  την γνωστή ρήση .

_’Εχεις κι’  εκείνο το λεβεντόπαιδο που τ’ όβαλε  αμέτι  μωχαμέτη  να γίνει  Πρωθυπουργός  σώνει και καλά  κι’  ας πάει και το παλιάμπελο , να φωνάζει  στο  κεφάλαιο να πάρει τα εργοστάσια και τις βίλες και να φύγει   .

Είναι με καλά του το παιδί ; Ποιο κεφάλαιο ; Ε…εεεε  , ε…εεεεε !!!

Κι’  απ’   την  άλλη παρακαλάμε να έρθουν επενδύσεις ; Έ, με συγχωρείτε , δε έχουν δίκιο οι ξένοι που μας στριμώχνουν ;

_Μενέλαε , ποιό κεφάλαιο ; Υπάρχει κεφάλαιο στην Ελλάδα ;

_Αυτό να μου πεις ποιο κεφάλαιο , έφυγαν όλοι .

_Βρε να μου το θυμηθείς θα γίνουμε Αλβανία ;

_Ποια Αλβανία αγαπητέ , η Αλβανία μας πέρασε ποδάρια .

_Να τις πάρετε κύριοι τις βίλες και να φύγετε  , να τις πάτε αλλού , λέει το λεβεντόπαιδο .

Όχι παίζουμε !!!

_Εγώ είπα .

_Τι είπες αγαπητέ  μου ;

_Τι είπα ; Την αλήθεια ;

_Και ποια είναι η αλήθεια  ;

_Για να βγούμε από την κρίση το κράτος πρέπει να πει τρία συγκεκριμένα πράγματα .

_Α…ααχα !!

_Θα γελάσετε αλλά εγώ θα σας τα πω  : Λοιπό…οοον , το πρώτο  να  δώσει  500 ευρώ σε κάθε μάνα εργαζόμενη να  γυρίσει στο σπίτι , στην φαμπλιά της . Το δεύτερο , χίλια ευρώ σε όποιον ήθελα να επιστρέψει στο χωριό  και  μαζί να δώσει μια τσάπα , ένα κασμά , μια τσουγκράνα  , σπόρους να σπείρει , συν από  ένα ζευγάρι  οικόσιτα ζώα  .

_Έ …εεερε Μενέλαε , μας έφαγες μ’  αυτές τις προτάσεις . Δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα , τον έκοψε ο συνομιλητής του .

_Γίνονται και έτσι καλά….αααααα .  Γί…ιιιινονται  . Εδώ γίνονται του σπανού τα γένια  και δε γίνονται  αυτά  ;  Αν δεν γίνουν αυτά , αύριο γιοκ , επέμενε ο Μενέλαος .

_Και  τι θα καταφέρει το κράτος με αυτές τις χαζομάρες ;

_ Αγαπητέ  μου , όλοι αυτοί που θα επιστρέψουν στο χωριό , μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν γίνει  αυτάρκεις σε προϊόντα . Δε θα αγοράζουμε προϊόντα  τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εισαγόμενα , άρα δε  θα  ξοδεύουμε χρήματα για εισαγωγές , η γη θα καλλιεργηθεί , οι τοπικές οικονομίες θα ξαναγίνουν αυτοτροφοδοτούμενες .

Σε ποια θεωρεία τα βρήκες αυτά αγαπητέ  μου ; Στην λογική φίλε  μου . Στην λογική !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .