Το ευθυμογράφημα τη εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

12 Μαρτίου, 2016 08:08 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Η αλήθεια είναι φίλοι μου αναγνώστες  ότι η κρίση  που ενέκυψε  στην μικρή μας Ελαδίτσα  έχει αλλάξει συμπεριφορές , λειτουργίες και τρόπο σκέψης . Τίποτα ποια σ΄ αυτήν την χώρα δεν είναι όπως ήταν πριν την κρίση .

Καλημέρα λες τον άλλον απάντηση δεν παίρνεις . Και όχι μόνο αυτό αλλά αν τύχει και βρίσκεσαι καβατζομένος   με δουλειά  σε θεωρεί  βολεμένο και μέρος του συστήματος που πρέπει να χρεοκοπήσει   για να έρθουμε , λέει , όλοι στα ίσια .

Προσπαθείς να εξηγήσεις ότι και πριν την κρίση και μετά , εσύ την ίδια ζωή έκανες , δεν πήρες δάνειο,  αν και θα μπορούσες , κι΄ αν   πήρες το πλήρωνες κανονικά , δεν  είχες και δεν έχεις αμάξι , δεν έχεις σπίτι –  παλάτι , δεν έχεις έπιπλα πολυτελείας , δεν δημιούργησες χρέη , δεν πήγαινες στα μπουζούκια καθημερινά , δεν έπαιξες χρηματιστήριο , δεν ντυνόσουν με Αρμάνι αλλά με Αρδάνι …. , τίποτα εκείνος . _Ας τα έκανες . Επειδή εσύ είσαι τσιγκούνης και δεν δίνεις ούτε του αγγέλους σου νερό , θα την πληρώσουμε εμείς που του δίνουμε ; σου λέει και σε στέλνει  αδιάβαστο να ξαναπεράσεις από την πρώτη μικρή .

Η οργή δε των νέων είναι τέτοια που αν βρεθείς λάθρα σε καμιά  νεανική παρέα , ή τύχη και βρεθείς στους χώρους που συναγελάζονται  σε κοιτάνε με τέτοιο μίσος που λες : τώρα θα μου έρθει καμιά  ξανάστροφη στο δόξα πατρί  και την κάνεις με ελαφρά .

Ωστόσο αν είσαι ,  ή το παίξεις λίγο ψύχραιμος  , ακούς ωραία πράγματα που δηλώνουν ότι παρά τα όποια δύσκολα προβλήματα έχουμε ως  κοινωνία   , τουλάχιστον δεν έχουμε χάσει το χιούμορ  μας και μέσα από τον αυτοσαρκασμό αντιμετωπίζουμε την σκληρή πραγματικότητα .

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες  τις προάλλες βρέθηκα  χωρίς να καταλάβω σε γνωστό νεανικό στέκι της πόλης . _Βρε τι με  τραβάτε εμένα στα νεανικά , δε θα με βάλουν μέσα , τους λέω , τίποτα  αυτοί .

_Έλα εγγυόμαστε εμείς , άσε που θα βγάλεις και είδηση , αφού ξέρουμε σ΄ αρέσει να ασχολείσαι  και να ανακατεύεις    γενικώς  τα δρώμενα  , μου λέει το φιλαράκι μου ο Κωνσταντίνος   .

_Βρε  αφήστεμε  να πάω σπιτάκι μου κι΄ έχω να γράψω , επιμένω , τίποτα , με τραβολογούσαν δυο  , εις εκ δεξιών και είς εξ΄ εβονήμων , αγκαζέ , λες και πήγαιναν την νύφη στην Εκκλησία . Έ, θέλοντας ο βλάχος , μη θέλοντας ο ζωγράφος , που λέει και η παροιμία , παρεισέφρησα  κι΄ εγώ λάθρα στα νεανικά να καταγράψω , τρομάρα μου , τον σφυγμό  της νεολαίας .

Με το που μπουκάραμε μέσα αισθάνθηκα να με γδύνουν εκατό ζευγάρια μάτια :  _μισή ντροπή δική μου,  μισή δική τους , ας μην το αξιολογήσω , σκέπτομαι .

_Κωνσταντίνε , βλέπεις  τίποτα ; Λέω στo  φιλαράκι μου  .

_Όλα , μου λέει .

_Βρε Κωστάκη , τι την τύφλα σου βλέπεις ; Ρωτάω .

_Είναι τα γυαλιά , σκούπισέτα , με προτρέπει .

_Βρε τα γυαλιά μια χαρά είναι , εδώ ο καπνός είναι λες και είσαι σε τούρκικο χαμάμ  , του απαντώ .

_Τι…ιιιι  ;  τον ακού να τσιρίζει

_Καπνό….οοοος  , καπνό….οοοος , φωνάζω .

_Δεν ακούω , ανέβασε ντεσιμπέλ  , σκούζει εκείνος  λες και τον έσφαζαν .

_Τι κάνεις Γιάννη ; κουκιά σπέρνω , ψιθυρίζω και προχωρώ σκουντουφλώντας πότε στη μια καρέκλα και πότε στην άλλη με τους  νεαρούς  άλλος να με κοιτά παράξενα και άλλη να κάνει το σταυρό της .

_Κωνσταντίνε μου , δε με βγάζεις  λεβέντη μου παραέξω να φύγω  ; του φωνάζω στ΄ αυτί για ν΄ ακούσει .

_Προχώρα στο βάθος , θα το συνηθίσεις  , μου λέει και με δίνει μια σπρωξιά για να πέσω , φαρδύς πλατύς  , σε μια πολυθρόνα . Να μην σας τα πολυλογώ , βρέθηκα στο μέσον μιας νεανικής  παρέας προσπαθώντας να προσανατολιστώ .

_Πόσο χρονών είναι  ο θείος ; πιάνω να ρωτά  ένας τον Κωνσταντίνο .

_Αν δεν κάνω λάθος 56 , συλλαμβάνω  απ΄την κίνηση των χειλιών  , να λέει ο Κωνσταντίνος

_Και τι ζητάει εδώ , ξαναπιάνω να ρωτά ο άλλος .

_Τον έφερα να κάνει ρεπορτάζ , απαντά ο Κωνσταντίνος .

– Ο νεαρός  που σε ρωτά ,  πόσο χρονό είναι ;  ρωτώ τον Κωνσταντίνο .

_Νομίζω  32 ,  στο άνθος της ανεργίας του , μου απαντά γελώντας .

_Και τι δουλειά κάνει;

– Ερευνητής .

– Σοβαρός ;   Και  τι ερευνά  ;

– Δουλειά . Ξέρεις καμία  να το βολέψουμε το παλικάρι ;

_Και τ άλλα τα παιδιά ; Τι δουλειά κάνουν ; επιμένω πάλι εγώ .

_Ερευνητές  , ερευνητές , όλοι ερευνητές , μου απαντά , γελώντας μου με νόημα .

_Θείο , πόσα βγάζεις το χρόνο; Με ρωτά ο νεαρός εξ΄ αριστερών μου .

_Αχ, μου φοροδιαφεύγει αυτήν την ώρα , απαντώ .

_Καλό…οοο  !!! Μπράβο χιούμορ ο θείος ;  τον ακούω να λέει .

_Θείο  , είσαι κι΄ εσύ σαν όλους  τους έλληνας  που είναι  τόσο ψωνισμένος που όταν ακούει φορολόγηση πλούτου νομίζει ότι μιλάνε γι’αυτόν , μου λέει

_Δε μπέστ , του απαντώ .

_Ρε ο θείος είναι δικός μας ; Τον ακούω να φωνάζει λικνιζόμενος στο ρυθμό τη μουσικής .

Αυτά και πολλά άλλα έγιναν εκείνη τη νύχτα στο νεανικό στέκι αλλά εγώ μ΄ αυτά και μ΄ αυτά , και το ευθυμογράφημα έγραψα και πέντε νέους φίλους έκανα .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.