Το ΔΝΤ είναι «έτοιμο να βοηθήσει» στην προσπάθεια επίλυσης της ελληνικής κρίσης χρέους

14 Ιουλίου, 2015 09:12 Επιμέλεια: /

lagarde_hd_0_DCE

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «είναι έτοιμο να συνεργαστεί» με την ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους «προκειμένου να βοηθήσει για να προχωρήσει η σημαντική προσπάθεια» για την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις, στην πρώτη επίσημη τοποθέτηση του οργανισμού αναφορικά με τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής.

Νωρίτερα, η κ. Λαγκάρντ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, όπου και συμμετείχε.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία προβλέπει τη συνεχιζόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, παρά το γεγονός ότι το ξεχωριστό πρόγραμμα του Ταμείου λήγει τον Μάρτιο του 2016.

Η χώρα μας οφείλει να πληρώσει σήμερα Δευτέρα στο Ταμείο μια ακόμα δόση, ύψους περίπου 450 εκατ. ευρώ, καταβολή που δεν αναμένεται να γίνει. Μαζί με τη χαμένη δόση των 1,5 δισεκ. από τις 30 Ιουνίου, το ληξιπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα ανέλθει στα 2 δισεκ. ευρώ.

Το Ταμείο δεν έχει τι δικαίωμα να εκταμιεύσει άλλα χρήματα στήριξης προς την Ελλάδα προτού εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.