Το δελτίο τύπου της Ο.Λ.Κ. για τον απεγκλωβισμό του ορειβάτη

7 Μαΐου, 2015 00:50 Επιμέλεια: /

unnamed

Την Τετάρτη 6/5/2015 και περίπου στις 13.45, ειδοποιήθηκε η Ομάδα Διάσωσης της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας (από την Π.Υ. Καλαμπάκας), για πρόβλημα που πιθανώς υπήρχε, με αναρριχητη στον βράχο της Υψηλοτέρας.
Άμεσα συγκροτήθηκε η Ο.Δ. της ΟΛΚ με 9 άτομα, που μαζί με άνδρες της Π.Υ., του ΕΚΑΒ και του Α.Τ. Καλ/κας, συγκεντρώθηκαν στη θέση Πλατάνια Ντούπιανης.
Από εκεί όλοι μαζί, προωθήθηκαν στη βάση των αναρριχητικών διαδρομών της Υψηλοτέρας, μέσα από δύσβατο μονοπάτι των Μετεώρων.
Φτάνοντας στη βάση, αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι ένας Αυστριακός ορειβάτης, κατά την προσπάθεια αναρρίχησής του στην Δυτική Κόψη του βράχου, είχε πτώση, με αποτέλεσμα σίγουρα κάταγμα στο πόδι και κάταγμα πλευρών.
Ο αναρριχητής τοποθετήθηκε στο φορείο και αφού του προσφέρθηκαν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες (αερονάρθηκες, κολάρο κ.λ.π.), ξεκίνησε η μεταφορά του (συνεπικουρούμενη από όλους τους προαναφερθέντες), προς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Εδώ πρέπει να τονισθεί το επίπονο της μεταφοράς, λόγω του δύσβατου του μονοπατιού (ιδιαίτερα επικλινές έδαφος, βράχινα τμήματα, πολλά φυσικά εμπόδια κ.λ.π.). Για τους προαναφερόμενους λόγους, καθώς και για την ασφάλεια του τραυματία, κρίθηκε απαραίτητη και η χρήση του αναρριχητικού εξοπλισμού (σχοινιά, ιμάντες κ.λ.π.).
Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο περίπου ώρες, με την ολοκλήρωση της ασφαλούς μεταφοράς, του τραυματία αναρριχητή στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

unnamed

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.