Το ατύχημα !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
5 Αυγούστου 2017, 08:16

Η Κυβέρνηση  για τους δικούς της πολιτικούς και κομματικούς λόγους , τονίζει σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους , δηλαδή το Φθινόπωρο του 19 , σύμφωνα με το σύνταγμα . Από την άλλη η Αξιωματική Αντιπολίτευση και αυτή για τους ίδιους λόγους , ζητά εκλογές τώρα προφανώς γιατί  θεωρεί ότι οι συνθήκες  είναι οι καλύτερες  για την ίδια και χειρότερες για την Κυβέρνηση . Μια απ΄τα ίδια βέβαια χαρακτηρίζει και την συμπεριφορά των υπόλοιπων κομμάτων  της Αντιπολίτευσης .

Οι πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ και κυβερνητικό εταίρο , να απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση  αν ο Πρωθυπουργός δεν τον καλύψει στο θέμα των συνομιλιών με κατάδικο ,   που φέρεται να έχει εμπλακεί .

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ουδείς από το πολιτικό σύστημα σκέπτεται την χώρα και την προσπάθεια που καταβάλλει επί οκτώ συναπτά έτη για να καταφέρει να αποτρέψει την χρεοκοπία και την επαπειλούμενη καταστροφή που αυτή συνεπάγεται . Χωρίς δεύτερη σκέψη όλοι τους  ,δεν διστάζουν να σύρουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές γνωρίζοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις που αυτές θα έχουν .

Όλοι οι  οικονομικοί αναλυτές  και οι θεσμοί (πολιτικοί και οικονομικοί) τονίζουν πως μια πρόωρη προσφυγή σε εκλογές  θα  ρίξει την οικονομία και τη χώρα στην αβεβαιότητα  και όσο δρόμος διανύθηκε και όσε θυσίες έγιναν και ότι έχει επιτευχθεί θα πάνε χαμένα .

Και βέβαια δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση για να κατανοηθεί αυτήν η απλή αλήθεια την οποία , δυστυχώς ,δεν θέλουν να κατανοήσουν  οι πολιτικοί μας ταγοί .

Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί αυτήν ειδικά την περίοδο είναι να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές . Αυτό αν ώ μη γένοιτο συμβεί πολιτικά σημαίνει ότι σήμαναν οι χειρισμοί της Κυβέρνησης  τον Ιούνιο του 2015 .

Η οικονομία  και η  χώρα χρειάζονται  πολιτική συνεργασία , επιστέγασμα της οποίας μπορεί να είναι μιας πολυκομματικής Κυβέρνησησ ,  κοινωνική ηρεμία  , σχέδιο ανασυγκρότησης , συνέχιση  και συντονισμό των προσπαθειών . Δυστυχώς άλλα οι περιστάσεις επιτάσσουν και άλλα οι πολιτικοί ταγοί κελεύουν !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .