Το αδιέξοδο της ΔΕΗ και οι ευθύνες !!

13 Μαΐου, 2017 08:11 Επιμέλεια: /

καλυβας

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού  είναι ένα  κομβικό εργαλείο του κράτους  που διαχειρίζεται την παραγωγή και  διανομή ηλεκτρικής ενέργειας . Τουτέστιν εργαλείο παρέμβασης στην  οικονομία  και στην   κοινωνία . Το τελευταίο διάστημα όλοι οι παράγοντες της ενεργειακής αγοράς διατυπώνουν φόβους  «ατυχήματος» που θα μπορούσε να οδηγήσει τη ΔΕΗ σε χρεωκοπία. Σύμφωνα με στοιχεία γύρω στο 3% (250 εκ. ευρω ) της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας , χάνεται  για διάφορους λόγους με κυριότερο την ρευματοκλοπή . Επιπροσθέτως  οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ίδια  από την μη εξυπηρέτηση των λογαριασμών των καταναλωτών  αγγίζει τα 3 δις ευρώ.

Είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο του «εφιαλτικού» σεναρίου χρεωκοπίας της Δ.Ε.Η ; Η αλήθεια είναι ότι η ΔΕΗ τρέχει για να καλύψει τις  οικονομικές της υποχρεώσεις  , κυρίως την εξυπηρέτηση του δανεισμού της. Όσο καταφέρνει να εξυπηρετεί το δανεισμό της, τυπικά δεν τίθεται θέμα χρεωκοπίας , παρότι για να μπορέσει να πληρώσει τις δόσεις, όπως έχει παραδεχθεί η διοίκησή της, κάνει «διαχείριση» των υποχρεώσεών της καθυστερώντας να  πληρώσει τους εργολάβους και τους προμηθευτές της, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχει προς τους Διαχειριστές της ηλεκτρικής αγοράς (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) γεγονός που επιβαρύνει όλους τους υπόλοιπους παίκτες της ενεργειακής αγοράς.

Το ζήτημα της Δ.Ε.Η  μπορεί , αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα , να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία . Δυστυχώς και σ΄ αυτό το θέμα το πολιτικό σύστημα , αφού μέσω της Δ.Ε.Η  άσκησε σειρά πολιτικών που εξυπηρετούσαν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες , τώρα αντί να βρει λύσεις  περιορίζεται απλά σε διαπιστωτικές περιγραφές και σε πολιτικές πομφόλυγες .

Και βέβαια τα γνωστά fans  καιροφυλακτούν να εξαγοράσουν , αντί πινακίου φακής βέβαια ,  την συσσωρευμένη περιουσία της Δημόσιας Επιχείρησης , της παραγωγής και διανομής  ηλεκτρικής ενέργειας , προϊόν κόπων , ιδρώτα και θυσιών του λαού μας .

Ωστόσο  οι νόμοι της οικονομίας δεν έχουν συναισθηματισμούς . Είναι σκληροί και αμείλικτοι !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.