Το ‘21 και οι ευθύνες μας σήμερα !!1

25 Μαρτίου, 2016 09:08 Επιμέλεια: /

καλυβας

Εφέτος  εορτάζουμε τα 195  χρόνια από την έναρξη της μεγίστης των Ελλήνων εθνικής Επανάστασης του 1821. Την κορυφαία μας εθνική επέτειο . Την  επέτειο  της Εθνεγερσίας και της Παλιγγενεσίας που μέσα από αγώνες και θυσίες  έβγαλαν  τη χώρα και το έθνος από την σκλαβιά και την δουλεία .

Μετά  από τόσα χρόνια και μπροστά στα αδιέξοδα  και στις προκλήσεις που βρίσκεται η χώρα σήμερα νομίζω οφείλομε  να μιλήσουμε νοερά   με την ιστορία μας. Να μιλήσουμε εγκάρδια, μα και στοχαστικά. Μεθυσμένοι μεν απ’ το Αθάνατο Κρασί του ’21 , αλλά και τραγικά στοχαζόμενοι.  Γιατί το Εικοσιένα αποτέλεσε  την ανεξάντλητη πηγή που άρδευσε   όλους τους  μετέπειτα απελευθερωτικούς  και αντιστασιακούς  αγώνες  του έθνους αλλά και γιατί , ταλανιζόμαστε με όσα άφησε ανεκπλήρωτα .

Σε κάθε επέτειο της 25ης Μαρτίου λέγονται και αναφέρονται πολλά περί τι ακριβώς ήταν η Ελληνική επανάσταση του ΄21 . Ο γέρος του Μοριά Θεόδωρος  Κολοκοτρώνης  γράφει στα απομνημονεύματά  του : « ..Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν  απ΄ όσαις γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιος πόλεμος… ο εδικός μας πόλεμος ήτον ο πλέον ΔΙΚΑΙΟΣ, ήτον ΕΘΝΟΣ με ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ, ήτον με έναν λαόν οπού ποτέ δεν ηθέλησε να αναγνωρισθή, ως τοιούτος, ούτε να ορκισθή, παρά μόνον ότι έκαμνε η βία… ούτε ο Σουλτάνος ηθέλησε ποτέ να θεωρήση τον Ελληνικόν λαόν ως λαόν, αλλά ως ΣΚΛΑΒΟΥΣ.»

Εκατόν ενενήντα  πέντε χρόνια πέρασαν από την δοξασμένη εκείνη ανοιξιάτικη μέρα της χαραυγής της Εθνικής Επαναστάσεως και σήμερα στο όνομα ενός δήθεν καλύτερου κόσμου  οι παγκοσμιοτές  μας οδηγούν  , εμάς τους Έλληνες , να  λησμονήσουμε , την Ιστορία μας, αυτή την Ιστορία που έχει γραφτεί με αίμα ανά τους αιώνες, το αίμα του Ελληνικού Γένους. Πρέπει απαραιτήτως να λησμονήσουμε  . Πρέπει να λησμονήσουμε γιατί οι «θύμησες» είναι επικίνδυνες  για το σύστημα που διαφεντεύει τον κόσμο και που θέλει να δημιουργήσει τον πλανητικό πολίτη .

Αλήθεια όμως , έχουμε ως έλληνες και ως έθνος το δικαίωμα  να λησμονήσουμε  το αίμα των αγωνιστών του ’21 ; Τα ιδανικά και τις παρακαταθήκες τους ;

Έχουμε το δικαίωμα να ξεχάσουμε την φύτρα μας την Ελληνική , τις παραδόσεις της φυλής μας , τα ήθη και έθιμά  μας , την πίστη μας στον Χριστό και στην Εκκλησία ;

Έχουμε το δικαίωμα να λησμονήσουμε την θυσία  500 χιλ. του μαρτυρικού μας Πόντου;

Μπορούμε να  λησμονήσουμε τα εκατομμύρια Ελλήνων  της Μικράς  Ασίας  που σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν απ΄ τον  τόπο που γεννήθηκαν ;

Μπορούμε να πετάξουμε στην ιστορική λήθη το έπος του ’40 ;

Μπορούμε  να λησμονήσουμε τα γεγονότα του΄55 , όταν περισσότεροι από εκατό χιλιάδες Έλληνες  της Πόλης διώχθηκαν βιαίως, δολοφονήθηκαν αγρίως, βιάστηκαν, λεηλατήθηκαν οι περιουσίες τους βεβηλώθηκαν τα ιερά και τα όσιά τους ;

Μπορούμε να λησμονήσουμε  τον  Πόντο,  τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, την  Ίμβρο, την Τένεδο, την Κύπρο,  το  Αιγαίο , τη  Θράκη , το Καστελόριζο ;

Σαφώς και δεν μπορούμε !! Και δεν μπορούμε για έναν και μόνο λόγο πέραν όλων των άλλων :  γιατί λαός χωρίς ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ και ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι ένας λαός που δεν έχει μέλλον και προοπτική .

Όμως  ναι , λαός με ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ θεωρείται από το σύστημα  άβολος λαός γι΄ αυτό και επιχειρείται  η διάλυση ότι την  συγκροτεί , την  συντηρεί και την  σφυρηλατεί!

Σήμερα, αυτό  που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε ποιο ρόλο θα διαλέξει ο καθένας μας : αυτόν του προσκυνημένου ή αυτόν που αντιδρά  και αγωνίζεται να κρατήσει όρθια την ιστορική μνήμη και συνείδηση ;  Σαφώς τον δεύτερο εμπνεόμενοι από τούτα τα λόγια  των ΑΘΑΝΑΤΩΝ : «..Όχι τα κλαριά να μας κόψης, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνο πέτρα απάνω στην πέτρα να μη μείνη , εμείς δεν προσκυνούμε.. τι τα δένδρα μας αν τα κόψης, την γην δεν θέλει την σηκώσεις και η ίδια γη που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνη. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ να μείνη πάντα θα ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ και μην ελπίζης πως την γην μας θα την κάμης δική σου.. ΒΓΑΛΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ!».

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.