Το ¨Ποτάμι¨ έκανε αναρρίχηση στα Μετέωρα – Δεν ενοχλήσαμε κανέναν είπαν τα Στελέχη Ψημένος και Γιαβρούτα

admin
admin
29 Ιουλίου 2014, 12:50

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η ακτιβιστική δράση που οργάνωσαν στα Μετέωρα τοπικά στελέχη του κόμματος ¨Ποτάμι¨ που ηγείται ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Δύο τοπικά στελέχη και δη ο Στέφανος Ψημένος και Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα (υποψήφιοι ευρωβουλευτές), αναρριχήθηκαν συμβολικά σε βράχο των Μετεώρων στην Δούπιανη και δη στην Μονή Παντοκράτωρα.
Στην συνέχεια τα δύο στελέχη μίλησαν στους Δημοσιογράφους εξηγώντας περιληπτικά τις απόψεις τους για την αναρρίχηση στα Μετέωρα.
Ο κος Ψημένος είπε ότι στα Μετέωρα πρέπει να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη και όλες οι πλευρές να είναι σε συνεχή επικοινωνία για το καλό του τόπου. Είπε ότι το φεστιβάλ που θα γινόταν στους βράχους θα ήταν μια γιορτή και η ωφέλεια για τον τόπο θα ήταν μεγάλη. Αυτό όχι γιατί 1000 άνθρωποι θα έρχονταν στην Καλαμπάκα αλλά γιατί αυτοί θα ήταν οι καλύτεροι πρεσβευτές για χιλιάδες μελλοντικούς επισκέπτες , όπου θα διέμεναν στην περιοχή για 5 ημέρες τουλάχιστον ο καθένας. Η ματαίωση του φεστιβάλ αφαιρεί από τον τόπο τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και προβολής, είπε.
Η κα Γιαβρούτα ανέφερε ότι στους στόχους του Ποταμιού δεν είναι να συγκρουστεί με κανέναν , αλλά με την πράξη αυτή ( αναρρίχηση ) να πιέσουν τις καταστάσεις ώστε να δοθούν λύσεις. Σεβόμαστε την Ιερότητα του χώρου τόνισε και μέλημά μας είναι να καθίσουμε όλες οι πλευρές μαζί και να δώσουμε λύσεις.
Οι κκ. Ψημένος και Γιαυρούτα είπαν ακόμη ότι περισσότερα από 1000 άτομα (αθλητές, θεατές και δημοσιογράφοι) από όλον τον κόσμο, επί μια εβδομάδα (29 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου) θα ήταν μαζεμένοι στα Μετέωρα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναρρίχησης, με τη διεθνή δημοσιότητα που το συνοδεύει, θα καθιέρωνε τα Μετέωρα ως παγκόσμιο αναρριχητικό προορισμό, όπως συνέβη και με την Κάλυμνο από το 2006, όταν διεξήχθη εκεί αυτό το Φεστιβάλ. Μακροπρόθεσμα, αυτό σημαίνει επέκταση της τουριστικής περιόδου, νέες θέσεις εργασίας, οικονομική ανάπτυξη.
Το ¨Ποτάμι¨ υποστηρίζει τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης στα Μετέωρα και καλεί το Κ.Α.Σ., το υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο Πολιτισμού, τη μοναστική κοινότητα και τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός και γενικότερα στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Οι δύο Ακτιβιστές δέχτηκαν μόνο μια ερώτηση στην συνέντευξη τύπου !! και δεν εδόθη ευκαιρία σε όλους τους Δημοσιογράφους να ρωτήσουν περισσότερα γιατί ακολούθησε και πάλι αναρρίχηση…..
Στην όλη δράση παρευρέθηκαν αρκετοί αναρριχητές της περιοχής .

DSC_8683_DCE DSC_8682_DCE DSC_8678_DCE DSC_8673_DCE DSC_8669_DCE DSC_8656_DCE DSC_8659_DCE DSC_8660_DCE DSC_8661_DCE DSC_8665_DCE DSC_8649_DCE DSC_8646_DCE DSC_8645_DCE DSC_8638_DCE DSC_8633_DCE

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .