Τις πταιει ;

4 Μαρτίου, 2017 08:08 Επιμέλεια: /

καλυβας

Ο κεντρικός τραπεζίτης  Γιάννης Στουρνάρας για πολλοστή  φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία τονίζοντας πως σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρηση της αξιολόγησης  η ελληνική οικονομία θα χάσει την ευκαιρία να βγει από την κρίση. Βεβαίως και ο πλέον αδαής περί αυτών αντιλαμβάνεται ότι η διαιώνιση μιας εκκρεμότητας σ΄ αυτήν την συγκυρία ειδικά (εκλογές Γερμανία , Γαλλία , Ολλανδία , παρουσία Τράμπ στις ΗΠΑ) , αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα όχι μόνο για την ελληνική οικονομία αλλά  και για την ίδια της την  εθνική μας υπόσταση .

Γιατί όμως ενώ αυτά είναι γνωστά η καθυστέρηση στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης παραμένει σε εκκρεμότητα με σημαντικές , (οικονομικές , πολιτικές και εθνικές )επιπτώσεις και αβεβαιότητες για την χώρα ;

Φταίνε οι κυβερνητικοί χειρισμοί ; Φταίει η ανεύθυνη συμπεριφορά  του πολιτικού συστήματος  που καθορίζεται από τις μικροπολιτικές πομφόλυγες και μικροκομματικές σκοπιμότητες ; Φταίνε οι δανειστές ; Φταίνε οι θεσμοί ; Φταίνε οι διαφορετικές προσεγγίσεις Ε.Ε και   Δ.Ν.Τ ;  Φταίει ότι το Ελληνικό θέμα έχει εμπλακεί στις προεκλογικές αψιμαχίες κυρίως στην Γερμανία ;

Η απάντηση σ΄ αυτό το ερώτημα είναι ότι όλα τα παραπάνω , κατά το μάλλον ή ήττον, έχουν την επιμέρους συνεισφορά τους στην εκ νέου δημιουργία  κλίματος αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία και την επαναφορά της Ελληνικής κρίσης στο επίκεντρο του παγκόσμιου γίγνεσθαι  δίνοντας την ευκαιρία σε όσους υπηρετούν δόλιες πολιτικές σκοπιμότητες  , αντί να επικεντρώσουν στην ουσία της κρίσης στην  Ευρωζώνη , να επαναφέρουν τα σενάρια περί Grexit .

Είναι σαφές ότι οι μακροχρόνιες διαφωνίες ανάμεσα σε Αθήνα, Βερολίνο, Βρυξέλλες και τώρα με Ουάσινγκτον , σκιάζουν το θέμα  της Ελλάδος , η συνέχιση του πυρήνα των πολιτικών  των μνημονίων σε συνδυασμό με την οικονομική κόπωση της Ελληνικής κοινωνίας , η απουσία συνεννόησης του πολιτικού συστήματος , σοβαρού  σχεδίου οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης , βουλιάζουν την χώρα έτι περισσότερο στην λάσπη της  κρίσης   .

Για όλους αυτούς τους λόγους η χώρα χρειάζεται να αποκτήσει εθνική γραμμή στην αντιμετώπιση του προβλήματος με πολιτική και κοινωνική συνεννόηση , με σχέδιο οικονομικής , παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και εθνικής αναγέννησης και επ΄ αυτού οι ευθύνες των πολιτικών ταγών είναι ακέραιες !!!

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.