Την προσεχή Πέμπτη η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το ΞΕΝΙΑ

admin
admin
26 Απριλίου 2018, 20:56

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τις θέσεις του Δήμου για την πρόταση αξιοποίησής του

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Επιτροπής Νεωτέρων Μνημείων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην οποία ο Δήμαρχος παρουσίασε τις θέσεις του Δήμου επί της προτάσεως που κατέθεσε προκειμένου να προβεί στην αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσει ως Δημαρχείο .

Να σημειώσουμε ότι η συνεδρίαση του εν λόγω οργάνου έγινε μετά από ένσταση που υπέβαλε δημότης στο Κ.Α.Σ βάση της οποίας επικαλείται σειρά  λόγων  που  αμφισβητούν  την ιδιοκτησία του Δήμου επί του ΞΕΝΙΑ αλλά και μια σειρά άλλα θέματα ζητήματα ως προς το ενδιαφέρον ιδιωτών για αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ .

Ο κ. Σινάνης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο σκεπτικό με το οποίο ο Δήμος προχώρησε  σε εκδήλωση ενδιαφέροντος  να εντάξει την αποκατάσταση του ΞΕΝΙΑ σε  πρόγραμμα χρηματοδότησης  με ύψος  χρηματοδότησης 100% και στη συνέχεια να το αξιοποιήσει ως Δημαρχείο , πρόταση την οποία αποδέχθηκε και ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο και τα αρμόδια όργανα .

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η κατάσταση του κτηριακού συγκροτήματος του ΞΕΝΙΑ είναι πολύ κακή υπογραμμίζοντας πως το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί την μοναδική ευκαιρία για να διασωθεί το κτήριο το οποίο έχει  χαρακτηρισθεί μνημείο της  σύγχρονης αρχιτεκτονικής   κληρονομιάς  αλλιώς , όπως χαρακτηριστικά , είπε θα καταρρεύσει και την ευθύνη , αν αυτό συμβεί θα την έχουν όσοι  για άγνωστους λόγους  επιχειρούν να αποτρέψουν την ένταξη της πρότασης για χρηματοδότηση .

Επίσης ανέφερε με έμφαση ότι επί τριάντα χρόνια το κτήριο αργοπεθαίνει και ουδείς ιδιώτης ή επιχειρηματίας εκδήλωσε  ποτέ ενδιαφέρον να το αξιοποιήσει ως ξενοδοχείο αλλά και την δυσκολία να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο λόγω της μικρή του χωρητικότητας .

Ακολούθως τα μέλη της Επιτροπής  υπέβαλαν ερωτήσεις στον Δήμαρχο κυρίως για τον αν ο Δήμος αν έχει την εμπειρία να υποστηρίξει την υλοποίηση του έργου κάτι που επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Νίκος Λύχος  ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι σε θέση να επιβλέψουν την εκτέλεση του έργου σεβόμενοι  και τηρώντας πιστά τις σχετικές μελέτες .

Ωστόσο ο δήμαρχος με τον οποίο επικοινωνήσαμε εξέφρασε την λύπη του αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν παράγοντες και μάλιστα Καλαμπακιώτες που απεργάζονται την ματαίωση της ένταξης της πρότασης του Δήμου αφήνοντας να εννοηθεί ότι αύριο θα προβεί σε σοβαρές αποκαλύψεις επ΄αυτού  του θέματος .

Τέλος το Συμβούλιο αφού άκουσε τόσο τον Δήμαρχο , όσο και τον αιτούντα που υπέβαλε την σχετική ένσταση και αφού ζήτησε από τον Δήμαρχο να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεί όσον αφορά την ιδιοκτησία κ.λ.π , ανέβαλε την απόφαση για την προσεχή Πέμπτη .

Ωστόσο το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στο ποιες αποκαλύψεις θα προβεί ο Δήμαρχος αύριο κάτι που αναμένεται με ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία .

  • ΟΧΙάς

    Το λάθος ξεκίνησε από την έπαρση του δημάρχου και το δούλεμα που από την μια ζητούσε προτάσεις από τους πολίτες και από την άλλη είχε προαποφασίσει με την ομάδα του για δημαρχείο. Δεν θα αναφερθώ στην απρεπή συμπεριφορά κάποιων που στραβομοτσούνιαζαν στο δημοτικό συμβούλιο όταν παρουσιαζόταν άλλες προτάσεις.
    Απάντηση

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .