Τιμήθηκαν οι Μαχητές του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731

9 Μαρτίου, 2016 17:32 Επιμέλεια: /

ypsoma 741 (1)

Με κάθε  επισημότητα τίμησε και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τη μνήμη των Μαχητών του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731. Μετά τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου, όπου  πολιτικοί, εκπρόσωποι  φορέων και συγγενείς των Ηρώων παρακολούθησαν          «Το Χρονικό της Εποποιίας», ομιλία από τον Ταξίαρχο ε.α. κ. Ιωάννη Ξηρό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι «Φουστανελοφόροι της Ράξας», το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο των Μεγάλων Καλυβίων καθώς και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σακκά. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Κυριακής κ. Δημητρίου Μπρακατσά    καθώς και του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Κυριακής στην όλη διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Σακκά απήγγειλαν ποιήματα και απέδωσαν τραγούδια της Εποποιίας του 1940,ενισχύοντας το κλίμα συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων όπου, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στεφάνι κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.Ακόμη κατέθεσαν  ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Τρικάλων Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Λιάκος,  εκ μέρους του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Αναστασίου, ο Αστυνομικός Δ/ντής κ. Αθανάσιος Γραβάνης καθώς και πλήθος εκπροσώπων φορέων και συλλόγων. Ιδιαίτερη παρουσία μεταξύ των συγγενών των Ηρώων, η κα. Αγγελική Κασλά που εκπροσώπησε την οικογένεια του αείμνηστου Ταγματάρχη Δημητρίου Κασλά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο από το άγημα της ΣΜΥ που απέδωσε τιμές στους ήρωες του Υψώματος 731.

ypsoma 741 (2) ypsoma 741 (3)

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.