Τίμησαν τον Μάρτυρα Μάμαντο στην Διάβα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
2 Σεπτεμβρίου 2015, 20:12

Την 1η Σεπτεμβρίου (2015) και ώρα 6:30′ το απόγευμα, παραμονή της γιορτής του Αγίου και ενδόξου Μάρτυρος Μάμαντος, στο νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Διάβας, τελέστηκε  ο καθιερωμένος αγιασμός, που γίνεται κάθε 1η του μηνός.  Διαβάστηκαν  οι ευχές: «Εις το ευλογήσαι άλας», και «εις κτήνη» των Αγίων Μάμαντος και Μοδέστου, οι οποίοι είναι προστάτες «των αλόγων και νυμφοστόλοι των ψυχών», και στη συνέχεια θα ψαλλεί ο Παρακλητικός κανόνας του Αγίου Μοδέστου.

Σήμερα   Τετάρτη πρωί 2 του μηνός, τελέστηκε , στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Διάβας,  Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας.

Ήταν καλεσμένοι οι κτηνοτρόφοι όπου προσήλθαν και τίμησαν τον Άγιο Μάμαντα, προστάτη των κτηνών, όπως κάνουν και άλλοι (επιστήμονες, τεχνίτες, επαγγελματίες, σωματεία κλπ.), οι οποίοι τιμούν τον προστάτη Άγιό τους κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του. Και οι κτηνοτρόφοι μας, μπορούν να καθιερώσουν μία από τις γιορτές αυτές για να τους χαρίζει ο Άγιος Τριαδικός Θεός, με τις πρεσβείες των Αγίων Μάμαντος και Μοδέστου, «…ειρήνην σταθεράν, πληθυσμόν ζώων, αφθονία σίτου, οίνου και ελαίου, …σωμάτων υγείαν, και την των ψυχών αιώνιον σωτηρίαν».

diaba mamas (1) diaba mamas (2)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .