Τίμησαν τον Μάρτυρα Μάμαντο στην Διάβα

2 Σεπτεμβρίου, 2016 11:17 Επιμέλεια: /

DSD_6921

Την 1η Σεπτεμβρίου (2015) και ώρα 6:30′ το απόγευμα, παραμονή της γιορτής του Αγίου και ενδόξου Μάρτυρος Μάμαντος, στο νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Διάβας, τελέστηκε  ο καθιερωμένος αγιασμός, που γίνεται κάθε 1η του μηνός.  Διαβάστηκαν  οι ευχές: «Εις το ευλογήσαι άλας», και «εις κτήνη» των Αγίων Μάμαντος και Μοδέστου, οι οποίοι είναι προστάτες «των αλόγων και νυμφοστόλοι των ψυχών», και στη συνέχεια θα ψαλλεί ο Παρακλητικός κανόνας του Αγίου Μοδέστου.

Σήμερα Παρασκευή πρωί 2 του μηνός, τελέστηκε , στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Διάβας,  Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ” Αρτοκλασίας.

Ήταν καλεσμένοι οι κτηνοτρόφοι όπου προσήλθαν και τίμησαν τον Άγιο Μάμαντα, προστάτη των κτηνών, όπως κάνουν και άλλοι (επιστήμονες, τεχνίτες, επαγγελματίες, σωματεία κλπ.), οι οποίοι τιμούν τον προστάτη Άγιό τους κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του. Και οι κτηνοτρόφοι μας, μπορούν να καθιερώσουν μία από τις γιορτές αυτές για να τους χαρίζει ο Άγιος Τριαδικός Θεός, με τις πρεσβείες των Αγίων Μάμαντος και Μοδέστου, «…ειρήνην σταθεράν, πληθυσμόν ζώων, αφθονία σίτου, οίνου και ελαίου, …σωμάτων υγείαν, και την των ψυχών αιώνιον σωτηρίαν».

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.