Τίμησαν την γιορτή της γυναίκας στο Καστράκι

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
8 Μαρτίου 2019, 20:36

Ως γνωστόν διεθνής ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.Η πρώτη διεθνής ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία και γρήγορα, η διεθνής ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη δύση τη δεκαετία του ’60 αναζωογόνησε τη διεθνής ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Στη περιοχή μας αρκετές είναι σήμερα οι εκδηλώσεις όπου τιμάται η γιορτή της γυναίκας.

Στο Καστράκι ο Σύλλογος διοργάνωσε μια βραδιά αποκλειστικά για γυναίκες στην ταβέρνα του κ. Βαβίτσα όπου αυτή την ώρα έχει γεμίσει  ασφυκτικά με την βραδιά να προμηνύετε μεγάλη!!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .