“Τηλεφωνικός” απεγκλωβισμός ανναριχητών από βράχο των Μετεώρων

6 Νοεμβρίου, 2015 22:29 Επιμέλεια: /

Χωρίς τίτλο

Την Παρασκευή 6/11 και περίπου στις 15.00 μμ., μέλη της Ομάδας Διάσωσης, προσέγγισαν τον βράχο των Αμπαριών, προκειμένου να αναρριχηθούν σε κάποια από τις διαδρομές του.

Φτάνοντας εγγύς του βράχου, παρατήρησαν τρεις αναρριχητές (Έλληνες), οι οποίοι προσπαθούσαν καταρρίχηση με σχοινιά (rappel), από λάθος ορθοπλαγιά του πύργου.

Τα μέλη της Ο.Δ., προσπάθησαν, αρχικά (δια βοής), να τους ενημερώσουν για το λάθος της προσπάθειάς των (κάτι που οι επιχειρούντες, είχαν ήδη καταλάβει), αφού όμως είχαν φτάσει στο μέσο της Νότιας ορθοπλαγιάς, μη βρίσκοντας από εκεί τους σχετικούς κρίκους κατάβασης.

Ο δυνατός αέρας όμως ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την συνεννόηση.  Έπειτα από γρήγορη, σχετική έρευνα (μεταξύ γνωστών αναρριχητών), βρέθηκε αριθμός κινητού, ενός από τους εγκλωβισμένους.

Μέσω τηλεφώνου τα μέλη της Ο.Δ. έδιναν τις κατάλληλες οδηγίες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η καταρρίχηση, αποφεύγοντας περεταίρω περιπλοκής του συμβάντος.

Το περιστατικό έληξε περίπου δύο ώρες αργότερα και αφού άπαντες, είχαν επιστρέψει ασφαλείς στο έδαφος.

 

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.