Τι συμβαίνει στο παλιοχώρι Καλαμπάκας ;

27 Οκτωβρίου, 2015 11:31 Επιμέλεια: /

GEFIRA PROBLIMA 1

Αν κάποιος περάσει αυτές τις μέρες την γέφυρα Διάβας επί του Πηνειού  και ρίξει το βλέμμα του  στο ποτάμι θα διαπιστώσει ότι τα νερά που ρέουν  έχουν  έντονο  κόκκινο χρώμα  , σκέτη λάσπη  , θα λέγαμε . Όχι δεν πρόκειται  για κάτι μυστήριο  που πρέπει να εξιχνιαστεί . Το φαινόμενο  έχει την  εξήγησή  του που είναι εντελώς απλή . Τα νερά του Πηνειού είναι κόκκινα γιατί στην ορεινή περιοχή του Παλιοχωρίου  , όπου οι πηγές  του έχουν συμβεί έντονα γεωλογικά  φαινόμενα  όπως ευρείς  κλίμακος  κατολίσθηση  τα προϊόντα  της οποίας   εισήλθαν στην κοίτη του ποταμού δημιουργώντας   αυτό το φαινόμενο .

Θα πει κανένας , τι το φυσιολογικό και προς τι ή ανησυχία ;

Η αλήθεια για τα κόκκινα νερά του ποταμιού έχει εξήγηση και είναι αυτή που αναφέραμε  όμως το ζήτημα είναι άλλο : Γιατί τέτοια εκτεταμένη  κατολίσθηση στο παλιοχώρι ;

Στο ερώτημα αυτό δεν μπορεί να δοθεί υπεύθυνη απάντηση   καθώς πέρα από την διαπίστωση του φαινομένου δεν έχουν γίνει γεωλογικές έρευνες για να δοθούν υπεύθυνες  και επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις  τόσο ως προς τα αίτια , όσο και ως προς τις λύσεις που πρέπει να δοθούν .

Η απάντηση στο φαινόμενο είναι απλά η παρατήρηση και η διαπίστωση των επιπτώσεων και τίποτ΄ άλλο παραπέρα , καμία κίνηση , καμία ανησυχία .

Τα ερώτημα  και οι ανησυχίες μαζί των κατοίκων   είναι έντονες και απευθύνονται σε κάθε αρμόδιο : Τι ακριβώς συμβαίνει στο βουνό ; Γιατί τα έντονα κατολισθητικά φαινόμενα ; Τι πρόκειται να γίνει και ποιοι φορείς πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα ;

Τα  ερωτήματα  βέβαια παραμένουν αιωρούμενα  προς κάθε αρμόδιο  για  να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις στις ανησυχίες και προβληματισμούς των κατοίκων  της περιοχής .

Αυτά ως μια επισήμανση για να προλάβουμε τα χειρότερα που φυσικά απευχόμαστε να συμβούν !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.