Τι συμβαίνει με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ;

2 Μαΐου, 2017 17:55 Επιμέλεια: /

sxoleio_DCE

Βαγγέλης Κίτος αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Τρικάλων.

 

Η διαδικασία των μεταθέσεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης καθορίζεται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, δηλαδή τον νόμο  1566/1985  και  τα Προεδρικά διατάγματα 50/1996 &100/1997.

Όπως είναι γνωστό για να πραγματοποιηθεί μετάθεση εκπαιδευτικού προσωπικού σε μια περιοχή πρέπει στα σχολεία της περιοχής αυτής  να υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, δηλαδή θέσεις που παραμένουν ακάλυπτες.

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον ότι στις μεταθέσεις  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανακοινώθηκαν προχθές, μετατίθενται  στην περιοχή Τρικάλων 11 καθηγητές κλάδου ΠΕ19-Πληροφορικής, όταν το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο έχει αποφασίσει πως υπάρχει μόνο ένα (01) οργανικό κενό, ενώ ένας ακόμη συνάδελφος του ιδίου κλάδου μετατέθηκε με τις ίδιες μεταθέσεις σε άλλη περιοχή. Σύμφωνα με τα παραπάνω έπρεπε να μετατεθούν στη Τρίκαλα το πολύ 2 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ19.

Η  απόφαση  του Υπουργείου να μετατεθούν  11 εκπαιδευτικοί, είναι άγνωστο σε ποιο νομικό πλαίσιο στηρίζεται , ποια λογική εξυπηρετεί , αν η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε για άλλες ειδικότητες (π.χ, δασκάλους) ή αν εφαρμόστηκε και για άλλες περιοχές μετάθεσης. Ακόμη, με την απόφαση αυτή δημιουργείται άσκοπη δαπάνη για το δημόσιο μιας και τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια καλύπτονταν επί χρόνια – όπως προβλέπει ο νόμος  άμεσα και χωρίς προβλήματα – με το αντίστοιχο προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο πλεονάζει στην περιοχή μας.

Ευελπιστώ ότι για τα παραπάνω ερωτήματα θα δοθούν  άμεσα πειστικές εξηγήσεις.

Κίτος  Ευάγγελος

 

Κοινοποίηση:

–              ΔΔΕ Τρικάλων

–              ΔΠΕ Τρικάλων

–              ΕΛΜΕ Τρικάλων

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.