Τι παιδεία Θέλουμε ;

4 Ιουνίου, 2016 07:57 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

Ένας  απ΄ τους παραλογισμούς   του εγχώριου πολιτικού συστήματος  είναι οι πυκνές αλλαγές στο εκπαιδευτικό  σύστημα  που περιέργως αντί να το αναβαθμίσουν καταλήγουν στα ίδια οδυνηρά αποτελέσματα  τόσο στην ποιότητα  της εκπαιδευτικής διαδικασίας , όσο και  στο  τι παιδεία θέλουμε με το σχολείο και την  εκπαίδευση να χάνουν την Ελληνική ψυχή τους .

Το 1964 επιχειρήθηκε μια σοβαρή προσπάθεια εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η οποία δεν ολοκληρώθηκε  ποτέ αναδεικνύοντας  σε διαχρονικό φαινόμενο την πολιτική πρακτική του «ράβε-ξήλωνε» στην Παιδεία. Πέρασαν χρόνια, κυβερνήσεις  ήρθαν και παρήλθαν αλλά ουσιαστικά  ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο τι σχολείο  και τι παιδεία θέλουμε !!! Το ερώτημα είναι σύνθετο, αφού αφορά σε πολιτικές επιλογές και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις , αλλά η  απάντηση είναι αναγκαία και κατεπείγουσα  .

Οι δήθεν εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις  που επιχειρούνται όχι από κάθε  κυβέρνηση αλλά από κάθε υπουργό Παιδείας όχι μόνο τέτοιες δεν  αποδεικνύονται αλλά μάλλον στην απορρύθμιση καταλήγουν καθώς ασχολούνται μόνο με επί μέρους ζητήματα  όπως λ.χ το εξεταστικό σύστημα , την αποξένωση από τις Ελληνικές ρίζες και όχι με την ουσία του θέματος .

Και πάλι λοιπόν βρισκόμαστε  ενόψει  νέας παρέμβασης στην εκπαίδευση με αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα   που εισηγείται  στο  κείμενο των προτάσεων η  επιτροπή  Λιάκου που μελέτησε το θέμα χωρίς ωστόσο να απαντά στο ερώτημα «Τι σχολείο  και τι παιδεία Θέλουμε» !!!

Εκείνο που για ακόμη φορά εντυπωσιάζει είναι οι προτάσεις για την κατάργηση των  Θρησκευτικών  , των παρελάσεων των μαθητών, του  εκκλησιασμού και της  προσευχής .

Δυστυχώς με ιδεολογικά ξεπερασμένα διεθνιστικά και νεομαρξιστικά κριτήρια εκείνο που επιχειρείται μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία είναι να αποδομείται ότι σχετίζεται με την εθνική μας ταυτότητα   καθώς το νέο σχολείο που οικοδομείται είναι ένα σχολείο ξεριζωμένο από την Ελληνορθόδοξη παράδοση «η ροδόχρους ελπίδα του έθνους» όπως λέει ο Καποδίστριας  . Ένα σχολείο που αποδομεί  την Ελληνική ταυτότητα  διαμορφώνοντας τον πολίτη του κόσμου !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.