Τη Παρασκευή η ετήσια εμποροπανήγυρη στη Καλαμπάκα – Πριν λίγο η δημοπρασία

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
15 Ιουλίου 2015, 11:54

Ως γνωστόν στις 20 Ιουλίου η Καλαμπάκα γιορτάζει όπως τότε που το πανηγύρι του Αι Λιά αποτελούσε το σημαντικότερο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός.

Βέβαια στην πορεία πολλά πράγματα, που χαρακτήριζαν την ετήσια εμποροπανήγυρη της Καλαμπάκας, άλλαξαν, ωστόσο το άρωμα των παλαιών καλών ημερών της εμποροπανήγυρης παραμένει αναλλοίωτο.
Και πως να μην αλλάξουν πράγματα όταν η τεχνολογική εξέλιξη επέβαλε νέους τρόπους συμπεριφοράς, λειτουργίας και έκφρασης.

Έτσι και το παραδοσιακό παζάρι άλλαξε κι αυτό προσαρμοζόμενο στη σημερινή πραγματικότητα και στις σύγχρονες ανάγκες.

Μπορεί τότε, να ήταν διαφορετικά και με νοσταλγία να τα αποζητούν οι παλαιότεροι αναμφίβολα όμως και η σημερινή εκδοχή του έρχεται να δώσει τον δικό του τόνο στην τοπική οικονομική και κοινωνική ζωή.
Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης είναι η δημοπρασία που κάνει ο Δήμος Καλαμπάκας(φέτος πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο), προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο που θα κινηθεί. Αυτό έγινε σήμερα το πρωί και πλέον τη Παρασκευή 17 Ιουλίου απόγευμα η εμποροπανήγυρη θα αρχίσει να λειτουργεί και επίσημα.
Φέτος προτιμήθηκε η εμποροπανήγυρη να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τις 20 Ιουλίου έτσι ώστε να διεξαχθεί μέσα σε Σαββατοκύριακο.
Οι ετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ στο τέλος βρίσκονται και οι τουαλέτες που κατασκευάζει ο Δήμος πλησίον της εμποροπανήγυρης καθώς και οι ντουζιέρες που θα μπουν για πρώτη φορά φέτος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .