Τη Καλαμπάκα και τα Μετέωρα επισκέφτηκε ο Ρώσος Πρέσβης – Πρότεινε αδελφοποίηση με Ρωσικές πόλεις – Συναντήθηκε με φορείς του τουρισμού

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Ιουνίου 2015, 13:12

Στη πόλη της Καλαμπάκας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Ρώσος Πρέσβης ο κ. Αντρέι Μάσλοφ όπου πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη αρχικά στο Δημαρχείο και το κ. Δήμαρχο κ. Σινάνη και στη συνέχεια στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Τον Ρώσο Πρέσβη και την σύζυγό του υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας στο γραφείο του λίγο μετά τις 10.30 το πρωί.

Στην μισή ώρα παραμονής του Πρέσβη στο Δημαρχείο η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια αδελφοποίηση της πόλης της Καλαμπάκας με μια πόλη από την Ρωσία, με τον κ. Σινάνη να προτείνει στον Ρώσο Πρέσβη να πει ο ίδιος με ποια πόλη να γίνει αυτή η αδελφοποίηση.

Τονίστηκε πως οι δύο λαοί είναι πολύ κοντά λόγω της Ορθόδοξης πίστης τους ενώ όπως είπε ο κ. Αντρέι Μάσλοφ μπορεί αυτή τη περίοδο οι δύο χώρες να περνούν μια κρίση η κάθε μια διαφορετική, είναι πεπεισμένος όμως πως πολύ σύντομα όλα αυτά θα ξεπεραστούν και θα επιστρέψει και πάλι η ανάπτυξη.

Όσον αφορά τους Ρώσους Τουρίστες που έρχονται στην περιοχή μας δήλωσε ότι γνωρίζει πως οι συμπατριώτες του είναι ενθουσιασμένοι με την περιοχή και κυρίως με τα Μετέωρα και πιστεύει ότι στο μέλλον θα υπάρξει ακόμη περισσότερη αύξηση στον Τουρισμό από την Ρωσία προς την περιοχή μας εφόσον ξεπεραστεί η κρίση.

Παρών στο Δημαρχείο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τσίγκας Γεώργιος.

Στην συνέχεια ο Ρώσος Πρέσβης μετέβη στα γραφεία της Μητρόπολης της Καλαμπάκας όπου τον καλωσόρισε ο Γενικό Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Πρωτοπρεσβύτερος κ. Σωτήριος Χαρίσης και ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας κ. Δομέτιος Ντελλής.

Λόγω της απουσίας του Σεβασμιότατου μετέφεραν εκ μέρους του τις ευχές στον Ρώσο Πρέσβη ο οποίος δεν έκρυψε την χαρά του για την επίσκεψη που πραγματοποιεί για πρώτη φορά στην περιοχή μας.

Μετά το τέλος των δύο αυτών επισκέψεων ο Ρώσος Πρέσβης μετέβη στο ξενοδοχείο ΔΙΒΑΝΗ όπου συναντήθηκε με φορείς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό ακούγοντας διάφορες τοποθετήσεις τους και απαντώντας σε όλα τα ερωτήματά τους.

Τέλος η επίσκεψη του στη πόλη μας έκλεισε με επίσκεψη στις Ιερές Μονές των Μετεώρων για να αποχωρήσει στην συνέχεια για την Αθήνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .