Τι γίνεται με τράπεζες και θυρίδες

6 Ιουλίου, 2015 07:50 Επιμέλεια: /

thirida_DCE

Ανοικτά και με τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες, θα είναι σήμερα τα περίπου 1.000 καταστήματα των τραπεζών σε όλη την Ελλάδα, που λειτούργησαν την περασμένη Τετάρτη- Παρασκευή.

Παράλληλα, όσοι συνταξιούχοι δεν είχαν εισπράξει τα 120 ευρώ της σύνταξης τις προηγούμενες ημέρες, θα μπορούν να τα εισπράξουν αύριο από τα γκισέ στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Επίσης, αναμένεται η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το τι θα γίνει με το περιεχόμενο των θυρίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη ΠΝΠ θα ορίζεται και ο τρόπος λειτουργίας των πιστωτικών ιδρυμάτων με βάση τις αποφάσεις που θα λάβει σήμερα η ΕΚΤ και το νέο όριο αναλήψεων.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των τραπεζών, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Ο Δημήτρης Μάρδας εξήγησε ότι η κυβέρνηση συντάσσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν υπάρχει πρόσβαση σε καμία θυρίδα προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες ισότιμη πρόσβαση στις θυρίδες μόλις ανοίξουν όλες οι τράπεζες.

Τα βλέμματα στην ΕΚΤ

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ήδη η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ζητήσει την αύξηση της έκτακτης πιστοληπτικής γραμμής του ELA προκειμένου να επέλθει η ομαλότητα στην ελληνική οικονομία και τις τράπεζες.

Πηγές της ΕΚΤ είπαν στο Reuters ότι είναι πιθανό να διατηρήσει στο παρών «παγωμένο» επίπεδο τον ELA. Επιπλέον οι ίδιες πηγές εξήγησαν ότι η ΕΚΤ θα αποφύγει να αποσύρει την παρούσα πιστοληπτική στήριξη, η οποίας θα πυροδοτούσε την άμεση κατάρρευση.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα στην ΕΚΤ.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.