Τι γίνεται με τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια – Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης

10 Ιουλίου, 2015 18:09 Επιμέλεια: /

trapezes-trapeza-arxeio-620x320_DCE

Να ξαναγίνουν ιδιωτικές οι τράπεζες προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την πρόταση της προς τους θεσμούς που απέστειλε στους δανειστές το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, είναι αναγκαία η επιστροφή των ελληνικών τραπεζών σε χέρια ιδιωτικών, μέσω προσέλκυσης διεθνών στρατηγικών επενδυτών, αλλά και μέσω εφαρμογής ενός βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Όπως είναι γνωστό το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κατέχει τα πλειοψηφικά πακέτα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και συγκεκριμένα κατέχει το 67% της Τράπεζας Πειραιώς, το 66% της Alpha Bank, το 57% της Εθνικής Τράπεζας και το 35% της Eurobank.

Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να υιοθετήσει:

– βελτιωτικές τροποποιήσεις στην υπάρχουσα νομοθεσία για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, με στόχο την κάλυψη του συνόλου των δανειοληπτών.

– βελτιωτικές τροποποιήσεις στην υπάρχουσα νομοθεσία που αφορά στα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια. Στόχος είναι να συσταθεί μηχανισμός μέσω του οποίου θα διαχωρίζονται οι στρατηγικής φύσεως ασυνεπείς από τους καλή τη πίστη δανειολήπτες. Ταυτόχρονα θα απλοποιούνται και θα ενισχύονται οι διαδικασίες, με στόχο την υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεγάλου όγκου των υποθέσεων.

– βελτιωτικές τροποποιήσεις για την ενίσχυση του δικαστικού πλαισίου, σε ό,τι αφορά την εκδίκαση υποθέσεων μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων.

Aftodioikisi.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.