Τι γίνεται με τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια – Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης

admin
admin
10 Ιουλίου 2015, 18:09

Να ξαναγίνουν ιδιωτικές οι τράπεζες προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την πρόταση της προς τους θεσμούς που απέστειλε στους δανειστές το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, είναι αναγκαία η επιστροφή των ελληνικών τραπεζών σε χέρια ιδιωτικών, μέσω προσέλκυσης διεθνών στρατηγικών επενδυτών, αλλά και μέσω εφαρμογής ενός βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Όπως είναι γνωστό το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κατέχει τα πλειοψηφικά πακέτα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και συγκεκριμένα κατέχει το 67% της Τράπεζας Πειραιώς, το 66% της Alpha Bank, το 57% της Εθνικής Τράπεζας και το 35% της Eurobank.

Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να υιοθετήσει:

– βελτιωτικές τροποποιήσεις στην υπάρχουσα νομοθεσία για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, με στόχο την κάλυψη του συνόλου των δανειοληπτών.

– βελτιωτικές τροποποιήσεις στην υπάρχουσα νομοθεσία που αφορά στα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια. Στόχος είναι να συσταθεί μηχανισμός μέσω του οποίου θα διαχωρίζονται οι στρατηγικής φύσεως ασυνεπείς από τους καλή τη πίστη δανειολήπτες. Ταυτόχρονα θα απλοποιούνται και θα ενισχύονται οι διαδικασίες, με στόχο την υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεγάλου όγκου των υποθέσεων.

– βελτιωτικές τροποποιήσεις για την ενίσχυση του δικαστικού πλαισίου, σε ό,τι αφορά την εκδίκαση υποθέσεων μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων.

Aftodioikisi.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .