Τι έμεινε ;

admin
admin
22 Απριλίου 2016, 11:18

Σχολιάζοντας την παρουσία του Ποντίφικα Φραγκίσκου στην Λέσβο  ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος σημειώνει : «Να μην είναι ένα ταξίδι φιγούρας και μεγαλοπρεπών επισκέψεων. Να είναι ένα λιτό ταξίδι, όπου ο Πάπας θα έρθει για τρεις ώρες στον προσφυγικό καταυλισμό και στη συνέχεια οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες θα φάμε με τους πρόσφυγες και θα πούμε δύο λόγια ο κάθε ένας μας. Είναι μια συμβολική παρουσία, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς τα έθνη και τους ηγέτες τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούμε για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα».

Ο Πάπας ήρθε , είδε , όσα μπόρεσε να δει , έστειλε τα μηνύματά  του στον κόσμο και απήλθε παίρνοντας μαζί του  δώδεκα πρόσφυγες . Τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και η ζωή ξαναπαίρνει τους γνωστούς ρυθμούς της με το πρόβλημα να είναι παρόντα  και για τη χώρα και για τις τοπικές κοινωνίες  , που σηκώνουν το βάρος  των προσφύγων,  και για τους ίδιους τους πρόσφυγες .

Κάνοντας τώρα μια σούμα της πρωτοβουλίας της κοινής παρουσίας του Πάπα της παλιάς Ρώμης ,  του Οικουμενικού Πατριάρχη της νέας Ρώμης Βαρθολομαίου και του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου , θα λέγαμε ότι ο απώτερος σκοπός της κίνησής  τους , η αποστολή δηλαδή μηνυμάτων , έχει επιτευχθεί αλλά είναι λίαν αμφίβολο αν αυτό έχει αντίκρισμα ως προς την επίλυση του προβλήματος .

Επίσης  είναι  αμφίβολο  κατά πόσο η Ελλάδα θα βοηθηθεί στο να αντιμετωπισθεί το προσφυγικό και θα αναγνωρισθεί εν της πράγμασι ότι η Ελλάδα της κρίσης  δεν μπορεί να αφεθεί να  σηκώσει στους ώμους της το πρόβλημα .

Δυστυχώς οι περίφημοι θεσμοί ως εντολοδόχοι των δανειστών και της παγκοσμιοποίησης δεν συνυπολογίζουν τίποτα άλλο πέραν από την πιστή εφαρμογή του προγράμματος που επιφέρει δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη στους Έλληνες εμμένοντας πεισματικά στους αριθμούς  και μόνο σ΄ αυτούς !!! Ωστόσο ο Ελληνικός λαός δεν πτοείται . Όπως πάντα  έκανε στην ιστορία αυτό θα κάνει και πάλι . Και η ιστορία θα γράψει !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .