Τι δείχνουν οι βαθμολογίες – Πιο δύσκολη η εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια

2 Ιουλίου, 2014 11:33 Επιμέλεια: /

λυκειο

Δυσκολεύει η εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια, αφού από την ανακοίνωση των βαθμολογιών προκύπτει ότι οι βάσεις θα ανέβουν σε σχολές μεσαίας ζήτησης και θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα στις περιζήτητες σχολές.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ των Νέων της Τετάρτης, στο 1ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν και αρκετές περιπτώσεις σχολών που θα εμφανίσουν πτώση των βάσεων.

Αντίθετα, σε αρκετές περιφερειακές σχολές θα προκύψει άνοδος των βάσεων και λόγω των μετεγγραφών, αφού πολλοί υποψήφιοι που δικαιούνται μετεγγραφή θα διαλέξουν την τεθλασμένη οδό: θα δηλώσουν μια περιφερειακή σχολή που έχει αντίστοιχή της σε κεντρικό Ίδρυμα, ώστε να εισαχθούν εκεί με λιγότερα μόρια και να πάρουν στη συνέχεια τη μετεγγραφή που δικαιούνται.

Στο 2ο και στο4ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν ανοδικές τάσεις των βάσεων κλιμακούμενες ανά σχολή, με συνωστισμό στις μεσαίες. Εκτιμάται άνοδος από 250-1.000 μόρια.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο δεν αναμένονται μεγάλες μεταβολές στις Ιατρικές Σχολές που βρίσκονται παραδοσιακά στο υψηλότερο σημείο, ενώ στις μεσαίες οι αυξήσεις θα είναι μεγαλύτερες.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.