Τι αλλάζει στην πολιτική των Η.Π.Α η εκλογή Τράμπ ;

19 Νοεμβρίου, 2016 08:09 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Η αλήθεια είναι ότι η εκλογή του Τόναλντ  Τράμπ  έπιασε  στον βαθύ ύπνο την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  η  οποία μάλλον  είχαν υποτιμήσει την υποψηφιότητά του αλλά και τις διεργασίες σε κοινωνικό επίπεδο στις Η.Π.Α  προεξοφλώντας  την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον  .

Όμως η Βούληση  των Αμερικανών πολιτών , αυτών που πήγαν να ψηφίσουν , ήταν διαφορετική των επιθυμιών  των Ευρωπαίων ηγετών  οι οποίοι για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν πως ούτε διαβάζουν , ούτε μελετούν τις κοινωνικές διεργασίες παρά το γεγονός ότι ορισμένοι αναλυτές  τις επεσήμαιναν  εγκαίρως  .

Το σύστημα ήθελε την εκλογή Χίλαρι και ο Τράμπ το έπαιξε αντισυστημικός και αξιοποιώντας  τις κοινωνικές διεργασίες στην Αμερικάνικη κοινωνία , την αδιαφορία των πολιτών  των μητροπολιτικών περιφερειών που δεν  συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία , κέρδισε τις εκλογές .

Τι σημαίνει όμως  η εκλογή Τράμπ για τον κόσμο ;

Μιλώντας  για τον 45ο Πρόεδρο των Η.Π.Α ο Γιούγκερ  τόνισε :  «…Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να «μάθει τι είναι η Ευρώπη και πώς δουλεύει» και προέβλεψε ότι «θα χάσουμε δύο χρόνια» έως ότου ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ να «μάθει τον κόσμο» που δεν γνωρίζει.

Είναι σαφές ότι η εκλογή Τράμπ  δημιουργεί στο πεδίο της διπλωματίας και της διεθνούς εξωτερικής πολιτικής νέες ισορροπίες ως προς την ΕΕ, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, δίνοντας θετικό πολιτικό πρόσημο στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Επί τη βάσει των εξαγγελιών Τραμπ, δρομολογεί ένα πλαίσιο οργανωτικής λειτουργίας του ΝΑΤΟ, με κύριο χαρακτηριστικό τη μεταβίβαση οικονομικού κόστους, αλλά και επιχειρησιακής λειτουργίας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, προς την πλευρά των Ευρωπαίων συμμάχων. Επίσης, επαναπροσδιορίζει τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, αλλά και Ρωσίας-Τουρκίας, ενώ δρομολογεί νέα δυναμική περιφερειακού χαρακτήρα στην πολεμική κατάσταση της Συρίας και κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, δρομολογούνται νέες εξελίξεις και στο εμπορικό πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, αλλά και στο τριμερές πλαίσιο σχέσεων Νότιας Κορέας-Ιαπωνίας-ΗΠΑ, με το επίκεντρο των εξελίξεων στις κινήσεις της Βόρειας Κορέας.

Και αυτά είναι τα φλέγοντα που αφορούν τον πλανήτη . Γιατί πέραν αυτών υπάρχουν και πολλά άλλα ακόμη !!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.