Τι αλλάζει στα πανεπιστήμια με το νέο πολυνομοσχέδιο

17 Μαΐου, 2015 09:55 Επιμέλεια: /

FD7E7FCDB74D428BB92A0141A016C5D1

Ριζικές αλλαγές φέρνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το νέο πολυνομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που τίθεται σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Με τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει, καταργούνται τα Συμβούλια Ιδρυμάτων και οι αρμοδιότητές τους διαχέονται στη Σύγκλητο, το Πρυτανικό Συμβούλιο, τον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις, σύμφωνα με την Αυγή.

Στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων συμμετέχουν όλοι οι παράγοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας και η εκλογή των προσώπων και των οργάνων γίνεται με καθολική μυστική ψηφοφορία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν και οι φοιτητές με άμεση ψηφοφορία και όχι δι” αντιπροσώπων. Η βαρύτητα της ψήφου τους συναρτάται με τη συμμετοχή.

Επίσης, η θητεία των πρυτάνεων θα είναι τετραετής. Τα εκλεκτορικά σώματα για την κρίση των μελών ΔΕΠ είναι διευρυμένα και η διαδικασία αξιολόγησης ανοικτή και όχι κλειστή.

Επανέρχεται το άσυλο και οι αιώνιοι φοιτητές, καθώς δεν θα διαγράφονται μετά την προσαύξηση των ετών σπουδών κατά δύο, αλλά δεν θα δικαιούνται παροχής σίτισης, στέγασης και μειωμένου εισιτηρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.