Θρησκευτικό συνέδριο στη Καλαμπάκα – Αστέρες του μπάσκετ έρχονται για φιλανθρωπικό σκοπό – Αναλυτικά όλα τα Θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Καλαμπάκας

20 Φεβρουαρίου, 2017 21:00 Επιμέλεια: /

_DSC9665

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο με 21 θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων . Με την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος του σώματος Πολυζώης  Χαλατσάκης εισηγήθηκε να συζητηθούν και θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης κάτι που το σώμα αποδέχθηκε ομόφωνα .

Διημερίδα για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου το σώμα ενημερώθηκε για την την  πραγματοποίηση διημερίδας με θέμα «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου στην Καλαμπάκας με συνδιοργανωτές την ΠΕΔ  και τον Δήμο Καλαμπάκας .

Ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων

Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Λεωνίδας Κεραμμίδας πρότεινε την έκδοση  ψηφίσματος συμπαράστασης στον Δήμο Πατρέων , πρόταση που αποδέχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο . Επίσης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Τούλας αναφέρθηκε στο περιστατικό με τους τρείς ανεμοπτεριστές που συνελήφθησαν γιατί επιχειρούσαν πτήσεις πάνω από τα Μετέωρα ελέγχοντας τον δήμαρχο για τις δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε ότι οι πτήσεις αυτές στα Μετέωρα απαγορεύονται κάτι που , όπως είπε , δεν ισχύει και το αποδεικνύει ότι οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι . Απαντώντας ο δήμαρχος στον κ. Τούλα ανέφερε ότι εκείνο που είπε στα Μ.Μ.Ε είναι να διαφυλαχτούν τα ΜΕΤΕΩΡΑ ως κόρη οφθαλμού δεδομένου του Θρησκευτικού μνημείου παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς αλλά και το ότι η πλειονότητα του τοπικού τουρισμού είναι θρησκευτικός τουρισμός χωρίς να αποκλείονται και όλες οι άλλες δράσεις .

 Στα άλλα θέματα                                             

Στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία :

_την Τροποποίηση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017 , την τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Δ΄ Τριμήνου 2016 , την παραχώρηση χώρου σε εθελοντές κτηνιάτρους για τη πραγματοποίηση στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς στις 25 και 27 Φεβρουαρίου 2017, την Κάλυψη εξόδων για οδοιπορικά – διαμονή – σίτιση των εθελοντών κτηνιάτρων για τη διενέργεια στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς στις 25 έως 27 Φεβρουαρίου 2017.

 

Προσλήψεις στο υπό ίδρυση  «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ»

Μετά από εισήγηση του δημάρχου το σώμα αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ  έκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών χρόνων, για την υλοποίηση του έργου της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαμπάκας». Πρόκειται για μια θέση ψυχολόγου Π.Ε και μιας θέσης Κοινωνικού λειτουργού Τ.Ε με προϋπολογισμό,  όσον αφορά την μισθοδοσία , 112 χιλ ευρώ .

Ομόφωνα για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης

Επίσης το Δ.Σ ομόφωνα ενέκρινε ομόφωνα  την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΚ για την πράξη «Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας». Ένα έργο εξόχως σημαντικό για την πόλη της Καλαμπάκας , όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Σινάνης .

Αθλητικές , πολιτιστικές  δράσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την συμμετοχή του Δήμου στον ημιμαραθώνιο Καλαμπάκας –Τρικάλων και  στην διενέργεια του αγώνα Μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Καλαμπάκας – Παλαιμάχων Ελλάδας. Επίσης ομόφωνα ενέκρινε την συμμετοχή του Δήμου  στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Σύγχρονη Φιλαρμονική  Ωδείου Λάρισας στις 23-2-2017 στην Καλαμπάκα. Τέλος ομόφωνα αποδέχθηκε την πίστωσης 80.000,00€ για δαπάνες αντιμετώπισης θεομηνιών.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.