Θρησκευτικά ή θρησκειολογία ;

15 Ιουλίου, 2017 07:48 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει απασχολήσει κυβερνήσεις ,Διοικούσα Εκκλησία , επιστήμονες και επιστημονικούς φορείς , εκπαιδευτική κοινότητα και πολλούς άλλους .  Το θέμα που τίθεται είναι αν θα πρόκειται για ένα μάθημα που απευθύνεται στα Ελληνόπουλα με την γνωστή  εθνική  πολιτιστική ταυτότητα ή αν θα μετεξελιχθεί σε ένα μάθημα  Θρησκειολογίας .

Ένας απ΄ τους λόγους που πολλοί υποστηρίζουν την άποψη ότι το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να διδάσκει θρησκειολογία και όχι Χριστιανισμό , είναι η λογική της πολυπολιτισμικότητας στην οποία , ποια , ζει η Ελλάδα .

Οι δεύτεροι βέβαια ξεχνούν ότι η χώρα μας παρά την προσπάθεια πολιτιστικής και εθνολογικής αλλοίωσης  που καταβάλει το σύστημα της παγκοσμιοποίησης να επιτύχει , καθώς το σύγχρονο , υποτίθεται , Ελληνικό κράτος πρέπει να πάψει να είναι αμιγώς Χριστιανικό , εντούτοις αντιστέκεται μέσα από την πίστη , την Ορθοδοξία και την παράδοσή του , παραμένοντας  Χριστιανικό .

Κάποιοι εκτιμούν ότι εν ονόματι της προόδου και της ευημερίας πρέπει να μετασχηματιστούμε σε πολίτες του κόσμου απορρίπτοντας  ότι μας θυμίζει ότι είμαστε έλληνες και Ορθόδοξοι . Αλήθεια , εν ονόματι  ποιας δημοκρατίας  και ποιάς εκπαιδευτικής δεοντολογίας υποχρεώνονται οι νεοέλληνες να απορρίψουν ότι αξία διαμορφώνει την ελληνική ψυχοσύνθεσή τους και θα πρέπει να διδαχθούν την ιστορία της θρησκειολογίας ;

Περί ποιάς Χριστιανικής κατηχήσεως ομιλούμε όταν οι νεοέλληνες διδάσκονται την πίστη των προγόνων τους την οποία και διαφύλαξαν ακέραιη και αμόλυντη με κόστος αίματος κατά την περίοδο της υποδούλωσης στον Οθωμανικό ζυγό ;

Ποια λογική είναι αυτή που επιβάλει  το 97% του ελληνικού λαού , παραδοσιακά Χριστιανικό , ότι πρέπει να υποταχθεί στην κυρίαρχη αντίληψη που λέει ότι υποχρεούται  να διδάσκεται την ιστορία της Θρησκειολογίας ;

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός αλλά για μια εξόχως ενορχηστρωμένη προσπάθεια να παραδοθούμε αμαχητί στις αρχές και αξίες ξένων προς την παράδοσή μας και στην πίστη μας . Όλα αυτά αναμφίβολα πλήττουν την προσωπική και εθνική μας υπόσταση και αυτοσυνειδησία . Είναι λοιπόν φανερό , για όσους αντιτάσσονται σ΄ αυτήν την προσπάθεια , ότι πρέπει να αντισταθούν με  τον προσωπικό τους αγώνα .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.