Θλιβερό

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
23 Ιουλίου 2015, 08:12

Ένας  ασπροπάρης (το γνωστό προστατευμένο  πουλί των Μετεώρων) βρέθηκε από ερευνητές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας δηλητηριασμένος στη φωλιά του στην περιοχή των Μετεώρων ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη  του ταίρι του το οποίο  επίσης απουσίαζε  από την περιοχή  για τρεις συνεχόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να  γίνει καταρρίχηση στη φωλιά όπου βρέθηκε δηλητηριασμένο, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της  η εταιρία , το ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού.

Πρόκειται για ένα από τα τρία εναπομείναντα ζευγάρια Ασπροπάρη των Μετεώρων, τα οποία παρακολουθούνται στενά, σε καθημερινή βάση, από την Ορνιθολογική στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ «Η επιστροφή του Ασπροπάρη» χάρην του οποίου και διαπιστώθηκαν τα δυσάρεστα .

Πολλά μπορεί να εικάσει κανένας για τα αίτια δηλητηρίασης του ατυχούς γύπα  των Μετεώρων , αλλά είναι θλιβερό το συμβάν γιατί κατά πως πάμε με την υποτιθέμενη πρόοδο του  πολιτισμού μας , η τοπική πανίδα και χλωρίδα βρίσκεται υπό συνεχή αλλοίωση των χαρακτηριστικών της . Και η ευθύνη γι΄ αυτό είναι συλλογική !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .