Θύμα της διελκυστίνδας Δ.Ν.Τ – Κομισίον , η Ελλάδα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
3 Ιουνίου 2017, 08:19

Θύμα των εμμονών του Σόιμπλε , ο οποίος έχει το νου του  στις εκλογές του Φθινοπώρου,  ή της διένεξης  μεταξύ των θεσμών όσον αφορά την λύση που θα δοθεί  στο χρέος της χώρας  μας , η Ελλάδα στην  πρόσφατη συνεδρίαση του EUROGROUP ; Μήπως όλα μαζί σε συνδυασμό με τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις της Κυβέρνησης , είναι τα κύρια αίτια που οδήγησαν στην παράταση της εκκρεμότητας όσον αφορά την συμφωνία στο πλαίσιο  της δεύτερης αξιολόγησης ;

Ότι και να συμβαίνει η  εξέλιξη αυτή , η οποία ειρήσθω εν παρόδω , κρατά την ελληνική οικονομία αιχμάλωτη εξανεμίζοντας τα όποια θετικά αποτελέσματα και τις όποιες προσπάθειες καταβάλλει ο Ελληνικός λαός , άνοιξε ένα θέμα – ταμπού στην Ευρώπη που έχει να κάνει με την κυρίαρχη πολιτική (πολιτική αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας) που επιβάλλει ο κ. Σόιμπλε και πλέον εξεγείρει ακόμα και τους πλέουν συντηρητικές Ευρωπαϊκές δυνάμεις καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτήν η πολιτική διευρύνει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες .

Ωστόσο όμως αυτές οι φωνές και , πολύ περισσότερο οι ψίθυροι , δεν φαίνεται ικανή να την ανατρέψει και όλοι μαζί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα παρακολουθούν μια πορεία αυτοκαταστροφής της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής οικονομίας .

Οι εμπειρογνώμονες σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας στις επόμενες δεκαετίες ,  υποστηρίζουν  ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ απέχουν τόσο πολύ μεταξύ τους στις υποθέσεις εργασίας και στα αποτελέσματα των υπολογισμών τους, ώστε διερωτάται κανείς εάν οι αναλύσεις τους αφορούν πραγματικά την ίδια χώρα». Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι με πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον 3,5% στα προσεχή οκτώ χρόνια και 2,6% κατά μέσο όρο στις επόμενες δεκαετίες το ελληνικό χρέος μειώνεται στο 50% του ΑΕΠ το 2060. Το ΔΝΤ θεωρεί ανεδαφικές τις προβλέψεις για υψηλά πλεονάσματα και βλέπει το χρέος στο 226% το 2060, εκτός αν γίνει κούρεμα χρέους.

Το 2017 είναι η σούπερ εκλογική χρονιά στην Ευρώπη. Κανείς στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση -ούτε ο Σόιμπλε- δεν χρειάζεται μία επανάληψη της ελληνικής κρίσης, μετά το δημοψήφισμα του Brexit το 2016. Γι’ αυτό, ο υπουργός Οικονομικών θα προτιμούσε να κλείσει τη διαπραγμάτευση με την Αθήνα, με μία προϋπόθεση: ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει. Και ότι μία άφεση χρέους από τους Ευρωπαίους θα γίνει το νωρίτερο μετά τις γερμανικές εκλογές, αν πρέπει οπωσδήποτε να γίνει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .