Θετικά νέα αλλά ….

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Ιανουαρίου 2019, 08:09

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με υπουργική απόφαση έπειτα από τις εξαγγελίες της αρμόδιας υπουργού αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, να καθοριστεί το ακριβές ποσό για το νέο κατώτατο μισθό. Σήμερα, ο κατώτατος μισθός (το ποσό είναι για άγαμο νεοπροσλαμβανόμενο εργαζόμενο) διαμορφώνεται στα 586 ευρώ.

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό  φέρεται να είναι της τάξεως του 7% – 8%, δηλαδή περίπου 41 με 47 ευρώ, κάτι που διαμορφώνει το νέο κατώτατο μισθό στα 630 ευρώ το μήνα. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει ανοδικά και όλα τα επιδόματα και τα βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ στους ανέργους, αλλά και την παροχή προστασίας της μητρότητας.

Σύμφωνα με  εκτιμήσεις, 550.000 εργαζόμενοι θα λάβουν αύξηση στις αποδοχές τους, ήδη από το Φεβρουάριο αφού στόχος της κυβέρνησης είναι η υπουργική απόφαση να εκδοθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Καλά τα νέα αναμφίβολα πλην όμως αποτελεί ερώτημα αν πρόκειται για δυνατότητα της οικονομίας ή αν πρόκειται για προεκλογική αναγκαιότητα εν όψη εκλογών που υπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες αγνοώντας πιθανές συνέπειες στην εθνική οικονομία !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .