Θέρος – αλώνισμα

24 Ιουνίου, 2015 08:02 Επιμέλεια: /

therismos

Πραγματικό θέρο και αλώνισμα , όπως τον παλιό καλό καιρό , θα έχουμε στα Χάσια την Κυριακή 5 Ιουλίου με πρωτοβουλία των  τοπικών πολιτιστικών φορέων .

Λοιπόν, στη θέση «11500»  Μύκανης  , σε χωράφι δίπλα από το  άλλοτε  Δημαρχείο Χασίων , τώρα ΚΕΠ , ο Μπάμπης Ζούζουλας με τους συνεργάτες του θα μας αναβιώσουν τον παλιό καλό καιρό με τον παραδοσιακό  θέρο και το αλώνισμα . Ξέρετε , θέρος με δρεπάνι , δεμάτια από στάχια , κουβάλημα στο αλώνι με την κατασκευή θημωνιάς και μετά άπλωμα των δεματιών  και με ένα ζεύγος άλογα ή βόδια  να γυρίζουν ολημερίς γύρω – γύρω την δοκάνη  και μετά το λίχνισμα  για να καθαρίσει η ήρα απ΄ το στάρι .

Ωραία πράγματα που δυστυχώς σήμερα τα αγνοούμε ζώντας στην εποχή της τεχνοκρατίας που μας άλλαξε αξίες , προσανατολισμούς και προτεραιότητες .

Να λοιπόν η ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.