Θεοφάνης Γιάννης : Μια νέα ελπίδα στην ιατρική , στην επιστήμη και στην κοινωνία !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
4 Αυγούστου 2018, 09:36

Κάποτε το επάγγελμα του γιατρού αποτελούσε την ιδανική λύση για επιστημονική ανέλιξη, , κοινωνική καταξίωση και ενίοτε αξιοπρεπή διαβίωση . Σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης σ΄ ένα περιβάλλον αλλοτριωμένης εργασίας όπως θα έλεγε και ο Μάρξ, σημασία δεν έχει αν είσαι γιατρός, εργάτης ή πωλητής. Όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων παλεύουν για την επιβίωση ή έστω την αναγνώριση. Οι ιστορίες νέων επιστημόνων και δει γιατρών που φεύγουν από τη χώρα, είναι λίγο πολύ γνωστές. Χιλιάδες νέοι γιατροί έχουν εγκαταλείψει άλλωστε τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα των μνημονίων αναζητώντας σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα το επαγγελματικό τους μέλλον και την  περαιτέρω επιστημονική τους κατάρτιση .

Κι΄ όμως υπάρχουν νέοι επιστήμονες  που κόντρα σε όλο το συλλογικό μας κατάντημα , δεν το βάζουν κάτω , αντιστέκονται , ελπίζουν και μάχονται καθημερινά δίνοντας τον δικό τους δημιουργικό αγώνα διαψεύδοντας την ίδια την πραγματικότητα  και εν τέλη την νομοτέλεια που φαντάζει , λες , αναπότρεπτη .

Μια τέτοια περίπτωση είναι  και ο ειδικός Νευροχειρουργός  Θεοφάνης Π. Γιάννης  που υπηρετεί  στο Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο Λάρισας  καταγόμενος από το Καστράκι , γιός του Προέδρου του Καστρακίου Περικλή  Γιάννη  και  της Άννας Σκύφτα  , που  δεν κάνει περήφανους μόνο τους γονείς του , τους συγγενείς του , που δικαίους καμαρώνουν , για τις διακρίσεις του  , αλλά και την περιοχή μας γενικότερα . Δεν είναι μόνο οι λαμπρές σπουδές , η  επιστημονική ευρυμάθεια , ούτε η   ευρεία αποδοχή που καταγράφουν οι επιστημονικές του ανακοινώσεις στα ιατρικά συνέδρια  από τον ιατρικό κόσμο , ούτε οι πρωτιές και οι διακρίσεις  στο επιστημονικό κομμάτι που τον ξεχωρίζουν . Είναι  κυρίως η βαθύτατη ανθρωποκεντρική θεώρηση της ιατρικής επιστήμης την οποία από νωρίς έδειξε να έχει κλήση και εν τέλη ακολούθησε δουλεύοντας σκληρά προκειμένου να αγγίξει το όνειρό του κάτι που επιτυγχάνει .

Ο φέρελπις νέος γιατρός έχει τα οράματά του , έχει τις αγωνίες του , έχει ενδεχομένως τα δικά του ερωτήματα , τις δικές του αμφισβητήσεις  και προβληματισμούς  για πολλά που περιγράφουν το σήμερα . Ωστόσο ξέρει πολύ καλά ότι εκείνο που πρωτεύει είναι να προσπαθήσεις μέσα από την ιατρική επιστήμη  και τον ιατρικό κλάδο , να υπηρετήσεις τον άνθρωπο και την κοινωνία . Να προσφέρεις τις επιστημονικές  σου γνώσεις για να απαλύνεις τον πόνο του αρρώστου που στο πρόσωπο του γιατρού βλέπει την ελπίδα της ίασης και της ζωής  γενικότερα .

Ο «Όρκος του Ιπποκράτη» για τον Θεοφάνη Γιάννη , όπως δείχνουν  πρώτες  ενέργειές του , αποτελεί δέσμευση για το λειτούργημα που επιτελεί επιδεικνύοντας , όπως ομολογούν οι προϊστάμενοί  του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας , αλλά και οι ασθενείς , υψηλό αίσθημα ευθύνης , αγάπη για τον άνθρωπο και κυρίως για τον πάσχοντα , ευγένεια και συνέπεια , μεθοδικότητα και ικανότητες , εργατικότητα και ήθος .

Με αυτές τις ηθικές και επιστημονικές αξίες ο γιατρός  Θεοφάνης Γιάννης πραγματικά έρχεται να τιμήσει το ιατρικό λειτούργημα στο οποίο έχει να προσφέρει και να δώσει πολλά , όπως πολλά έχει να δώσει και στην κοινωνία , κάτι που του το ευχόμαστε ολόψυχα ,  μένοντας εν τέλει ένας αγνός λειτουργός της ιατρικής επιστήμης , άξιος συνεχιστής των πατέρων της ιατρικής .

 *Το παρόν αφιέρωμα έρχεται ως αποτέλεσμα των πολλαπλών διακρίσεών του και ολοκλήρωσης της ειδικότητας του Νευροχειρουργού .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .