Θανάτωση αδέσποτων… και όχι μόνο, στην Καλαμπάκα

8 Αυγούστου, 2017 11:34 Επιμέλεια: /

Δηλητηριασμένα δολώματα

Θανάτωση αδέσποτων… και όχι μόνο, στην Καλαμπάκα

 

Δηλητηριασμένα δολώματα: Ένα διαρκές έγκλημα που πρέπει να σταματήσει

 

Μέχρι σήμερα, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, στην περιοχή του Δήμου Μετεώρων, αφορούσε κυρίως την ύπαιθρο και όχι την πόλη της Καλαμπάκας. Δυστυχώς, σήμερα τη γνωρίσαμε στη χειρότερη της εκδοχή και μέσα στην πόλη, μέσα από την μαζική θανάτωση αδέσποτων αλλά και οικόσιτων ζώων.

Βεβαίως, το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί μόνο δικό μας «προνόμιο». Κατά καιρούς, εμφανίζεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με ολέθρια αποτελέσματα.

Αυτό όμως στην προκειμένη περίπτωση, ούτε μειώνει τη βαρύτητα του προβλήματος, ούτε βεβαίως αποτελεί τιμή για την περιοχή. Πρόκειται για ένα έγκλημα που συντελείται με τον πλέον βάρβαρο τρόπο και το οποίο μάλιστα εμπερικλείει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ακόμα ότι το πρόβλημα των αδέσποτων, της προστασίας από άγρια ζώα ή της αντιδικίας διαφόρων κοινωνικών ομάδων, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται με τέτοιου είδους πρακτικές, οι οποίες και την άγρια πανίδα θέτουν σε κίνδυνο (το παράδειγμα του Ασπροπάρη είναι τρανταχτό), αλλά και οικόσιτα ζώα, τα οποία βρίσκουν το θάνατο.

Πάντα, σε αυτές τις περιπτώσεις, η λύση μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων, κρατικών και κοινωνικών. Ούτε η αυτοδικία αποτελεί λύση, ούτε ο ανταγωνισμός.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών έχει αρκετές φορές στο παρελθόν αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό και ιδιαίτερα μάλιστα στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία. Σε ότι μας αφορά οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι η αναγκαία προϋπόθεση.

Η ενεργοποίηση των φορέων μπορεί να οδηγήσει στη λύση.

www.meteoramuseum.gr

Πίνδου 20, Καλαμπάκα

Τηλ. 2432024959

email: info@meteoramuseum.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.