Θα τους αξιοποιήσουμε ;

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
15 Απριλίου 2019, 07:57

Από την Περιστέρα ορμώμενος Δάσκαλος Νικόλαος Γκούμας σε κάθε του παρέμβαση μας εγκαλεί ,τρόπον τινά , στη ιστορική τάξη γράφοντας και αναδεικνύοντας την τοπική μας ιστορία . Και είναι πολλαπλώς χρήσιμη αυτή η παρέμβαση διότι μας κοινωνεί την τοπική ιστορία την οποία , ακόμα και την πρόσφατη αγνοούμε .

Το ίδιο βέβαια κάνουν και άλλοι συνάδελφοί του ενασχολούμενοι με την γλώσσα  και όλα όσα συνδιαμορφώνουν την τοπική μας ιστορία και παράδοση . Είναι μια ανεκτίμητη προσφορά στον τόπο καθώς μέσα από τα γραφώμενα αυτών των σκαπανέων της πένας , θα μείνουν ζωντανές ιστορικές μνήμες και θα μεταλαμπαδευτούν στις νεώτερες γενιές .

Δεν ξέρω αν ο δήμος οφείλει όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους ευχαριστήσει και τιμήσει  κάποια στιγμή για την ανιδιοτελή τους προσφορά , αλλά οφείλει κυρίως να τους αξιοποιήσει στο πλαίσιο της καταγραφής της τοπικής ιστορίας ως ένα ενιαίο πόνημα το οποίο θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολικές μονάδες !!

Είναι μια αναγκαιότητα των καιρών και ένα χρέος στις επόμενες γενιές ώστε να μην χαθούν στα τρίστρατα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης που συντελούνται !!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .