Θα το αξιοποιήσουμε ;

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
30 Ιουλίου 2016, 08:19

Στις 24 με 27 Αυγούστου η Καλαμπάκα θα φιλοξενήσει μια σημαντική πρωτοβουλία που προετοιμάστηκε μεθοδικά  , τη συνεργασία Δήμου και ρώσικης πρεσβείας , συνεπεία της  επίσκεψης  του  Ρώσου πρέσβη στον Δήμο Καλαμπάκας και το ενδιαφέρον  που προέκυψε  κατά τις συνομιλίες με τον Δήμαρχο και οι οποίες  εντάχθηκαν  στο πλαίσιο του έτους Πολιτισμού Ελλάδας – Ρωσίας .

Πρόκειται για το συμπόσιο  στο οποίο  θα συμμετέχουν Ρώσοι  κυβερνητικοί αξιωματούχοι , εκπρόσωποι του Ρώσικου τραπεζικού συστήματος και κοινωνικών φορέων , με στρογγυλά τραπέζια, όπου θα ανταλλαχθούν σκέψεις και προτάσεις  εκατέρωθεν των αντιπροσωπειών σε θέματα πολιτιστικού, θρησκευτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος . Ουσιαστικά κινείται στα  συμφωνηθέντων μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου προέδρου κατά την  πρόσφατη επίσκεψη του κ. Πούτιν στην χώρα μας.

Με αφορμή λοιπόν το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες  συνδιοργάνωσης σειράς  εκδηλώσεων θρησκευτικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και οικονομικού περιεχομένου ανά τους δήμους της Ελλάδας , παρουσία αξιωματούχων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε πολύ υψηλό επίπεδο, προώθησης διαδικασιών αδελφοποίησης  Δήμων της Έλλάδας με αντίστοιχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αδελφοποίησης Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων αλλά και επιχειρηματικών δράσεων στον τομέα  του Θρησκευτικού τουρισμού .

Το γεγονός  για τον τόπο μας αποτελεί πράγματι ευκαιρία  να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας . Αλήθεια , θα αδράξουμε της ευκαιρίας για να υλοποιηθούν επιχειρηματικές και άλλες δράσεις ή για ακόμα μια φορά θα περιοριστούμε σε μια επιφανειακή συνεργασία αφήνοντας την ουσία ;  Βεβαίως η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο δίνοντας τις σχετικές κατευθύνσεις να στηρίξει επιχειρηματικές προτάσεις τις οποίες η οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη για να πάρει μπρος ώστε να παραχθεί οικονομικό προϊόν . Ωστόσο και σε επίπεδο περιφερειών και δήμων απαιτείται να υπάρξουν συνεργασίες και σχεδιασμοί που με έμφαση στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα  , να υλοποιηθούν επιχειρηματικά σχέδια στη βάση του δεδηλωμένου ενδιαφέροντος  από πλευράς Ρωσίας . Οι αυτοδιοικητικοί  φορείς μπορούν να δράσουν με μεγαλύτερη  ευελιξία αρκεί να ξέρουν τι ακριβώς θέλουν και σε ποια βάση θέλουν και πρέπει να αναπτυχθούν οι δράσεις αυτές !!!

  • ΟΧΙάς

    «Με αφορμή λοιπόν το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες συνδιοργάνωσης σειράς εκδηλώσεων θρησκευτικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και οικονομικού περιεχομένου ανά τους δήμους της Ελλάδας………»
    Το έχω ήδη γράψει ότι συμμετέχουν και άλλοι δήμοι όταν οι άρχοντες προσπαθούσαν να το παρουσιάσουν ως δική τους πρωτοβουλία και ότι είμαστε το κέντρο της γης.
    Για τα αποτελέσματα του συμποσίου και των επενδύσεων μετά από την πάροδο ενός έτους θα επανέλθω δριμύτερος. Ελπίζω ότι θα πράξεις το ίδιο και εσύ Γρηγόρη.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .