Θα μας γίνει μάθημα ;

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
9 Δεκεμβρίου 2017, 08:09

Η επίσκεψη του Σουλτάνου στην χώρα μας , πέραν όλων των άλλων , προκάλεσε για εις μίαν εις έτι φορά ,έναν ακόμη κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης . Μιας αντιπαράθεσης που ως επίκεντρο δεν έχει το εθνικό συμφέρον αλλά το στενά κομματικό. Το ερώτημα είναι αν η εγχώρια πολιτική ηγεσία αλλά και η ελληνική διπλωματία εξήγαγαν τα συμπεράσματα που αφορούν τις μακροπρόθεσμες προθέσεις και επιδιώξεις  της Τουρκίας στην ευρύτερη ζώνη . Δυστυχώς αυτό δεν είναι σίγουρο ότι συμβαίνει και αυτό αποτελεί μια μεγάλη εθνική αδυναμία την οποία θα πληρώσουμε ως χώρα και ως έθνος πολύ ακριβά αν συνεχίσουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα .

Το συμπέρασμα που εξάγονται από την επίσκεψη του Σουλτάνου στην Χώρα μας δεν είναι τόσο τί είπε στο προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Πολιτειακής ηγεσίας  και τί απαντήσεις εισέπραξε , όσο ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες  επιδιώξεις  της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην ευρύτερη ζώνη και πως σ΄ αυτές τις επιδιώξεις  εντάσσει  και χρησιμοποιεί την μουσουλμανική μειονότητα στην Κομοτηνή .

Και φυσικά εκείνο που πρέπει να εξετάσουμε επ΄ αυτού είναι όχι τι κάνει η Τουρκία αλλά τί  έκανε και τι κάνει η Ελλάδα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή ώστε να μην ανατραπεί ο κοινωνικός συσχετισμός . Και εδώ θα πρέπει να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον της  εγχώριας πολιτικής ηγεσίας ώστε μέσα από τις πολιτικές που θα  χαράξει  και κυρίως θα ασκήσει , να ακυρώσει τους όποιους σχεδιασμούς  της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής .

Στην ανατροπή των κοινωνικών συσχετισμών υπέρ της μουσουλμανικής  προσβλέπει η Τουρκία προκειμένου να θέσει το ζήτημα της έκφρασης γνώμης αυτοδιάθεσής της . Δυστυχώς το κράτος των Αθηνών  δεν αφουγκράζεται τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Θράκης ώστε να λάβει τις δέουσες αποφάσεις της .

Επ΄ αυτού απαιτούνται γενναίες πρωτοβουλίες τις οποίες δυστυχώς  το εγχώριο πολιτικό σύστημα ούτε αντιλαμβάνεται , ούτε  φαίνεται κανό να λάβει αφήνοντας  την ευαίσθητη ποια  περιοχή στο έλεος της Τουρκικής παρέμβασης η οποία περνά μέσα από πολλά κανάλια αξιοποιώντας  κυρίως  την απουσία παρουσίας   ενεργούς πολιτικής του ελληνικού κράτους .

Από την άποψη αυτή η επίσκεψη του Σουλτάνου αποτέλεσε αφορμή των αποκαλυπτηρίων των ενδόμυχων  επιδιώξεών της . Το μεγάλο  ερώτημα  είναι αν το εγχώριο πολιτικό σύστημα θα αξιοποιήσει  αυτήν την παράμετρο για να σχεδιάσει τις κινήσεις  που θα ακυρώνουν τους όποιες στρατηγικές κινήσεις της Τουρκίας .

Επιτέλους το εγχώριο πολιτικό σύστημα θα λειτουργήσει πατριωτικά και εθνικά ; Θα καθυποτάξει το κομματικό συμφέρον υπέρ του εθνικού συμφέροντος  ώστε να αποτρέψει ακόμα μία εθνική καταστροφή ;

Και κάτι ακόμα που αφορά την ελληνική κοινωνία : έχουμε καταλάβει ότι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στις επερχόμενες εξελίξεις που θέτουν εν αμφιβόλω την εθνική μας εδαφική ακεραιότητα ; Θα καταλάβουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο που έχουμε πάρει αποδεχόμενοι μοιρολατρικά  τις εξελίξεις ; Θα συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να ξεφύγουμε από εσωστρέφεια και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις επικεντρώνοντας  στην υπεράσπιση της εθνική μας αξιοπρέπειας και ακεραιότητας ;

Αν δεν το κάνουμε τίποτα δεν πρόκειται αν μας σώσει . Είναι ώρες ευθύνης και ώρα του χρέους απέναντι στην ιστορία !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .