Θα υπερβείται , Άγιοι Αρχιερείς , τα Ανθρώπινα και τα μικρά ;

16 Ιουλίου, 2014 21:41 Επιμέλεια: /

δεσπότης

Ολοκληρώνει, εντός ολίγου, τον κύκλο της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την παρούσα της σύνθεση.
Η επόμενη Δ.Ι.Σ., υπό τη νέα της σύνθεση, έχει μία ιδιαιτερότητα.

Για πρώτη φορά θα μετέχουν στο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας οι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος και Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ.

Οι δύο Μητροπολίτες, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και τους δέκα αρχιερείς που συνθέτουν την Δ.Ι.Σ., θα κληθούν να αποφασίσουν: πρέπει να παραμείνει προσωποπαγής η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων ή να γίνει μόνιμη;

Οι τοπικοί άρχοντες επιμένουν πως πρέπει να αποκτήσει μόνιμη υπόσταση η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Πολλοί υποστηρίζουν πως η Πρόνοια του Θεού έχει φέρει στην ίδια Σύνοδο τους δύο Μητροπολίτες, τον Αλέξιο και τον Σεραφείμ για να δοθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα.

Είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία, υπογραμμίζουν, να δείξει ο Μητροπολίτης Τρίκκης τη μεγαλοθυμία και την αγάπη του για τον όμορο αδελφό του.

Να δείξουν, στην πράξη, το παράδειγμα, πως πρέπει να υπερβαίνουμε τα μικρά και τα ανθρώπινα και οι αρχιερείς να φροντίσουν για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας.

Άγιοι Αρχιερείς υπερβείτε τα ανθρώπινα, τα μικρά και προσωπικά. Δώστε και σ” εμάς τους υπόλοιπους το παράδειγμα…

Του Αιμίλιου Πολυγένη www.romfea.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.